Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Μυστικά του Ημερολογίου των Μάγιας Αποκαλύπτονται (ΒΙΝΤΕΟ)


Διάλεξη στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο «Οκάναγκαν» του Καναδά στις 6 Σεπτεμβρίου 2003

από τον Ίαν Ξελ Λάνγκολντ


(Η Συνείδηση και τα Ημερολόγια - Ο εστιασμός μας - Ο συνδιασμός Τζολ-Κιν (μέτρημα των ημερών) και Τουν (πέτρα) / Το ημερολόγιο των Μάγιας - Ανάλυση των επιπέδων της εξέλιξης της συνείδησης στη δημιουργία του ημερολογίου ΤΟΥΝ)

Οργανώτρια - Καλοσωρήστε τον Ίαν Λάνγκολντ!
Ίαν - Λοιπόν θέλω και εγώ επίσης να πω το ευχαριστώ μου, το εγκάρδιο ευχαριστώ μου στον κάθε ένα σας που ήρθατε. Θα έχουμε μια μικρή περιπέτεια σήμερα και είναι μόνο η αρχή, της περιπέτειας. Θα ήθελα επίσης να σας συστήσω την Μάντελιν.
Η Μάντελιν είναι η σύντροφός μου και συνάντηθήκαμε στη διάρκεια των ταξιδιών μου στον κόσμο. Βασικά βγάζοντας αυτές τις πληροφορίες και είχαμε τις δικές μας περιπέτειες που πήγαιναν... ουαου! Αλλά αυτό είναι υπέροχο και... η Μάντελιν
και εγώ καθόμαστε στη Σεντόνα, σε ένα υπέροχο μέρος στο Πάρκο του...

(σ.τ.μ. κόβετε η ταινία και συνεχίζει...)
Λοιπόν πόσοι από εσάς έχετε δει το βίντεο; Ένας, δυο αυτό είναι καλό είναι εντάξει. Για να έχω μια ιδέα, πόσοι από εσάς έχετε μελετήση ήδη κάτι για το ημερολόγιο των Μάγιας; Ένα, δυο... οο! Περίπου οι μισοί από εσάς έχουν δει κάτι για το ημερολόγιο των Μάγιας. Και, νομίζω ότι πρόκειται να εκπλαγήτε λιγάκι από τη σημερινή ομιλία. Ας προχωρήσουμε.
Βασικά για το τι πρόκειται να είναι η σημερινή ομιλία είναι η Συνείδηση. Και για όλο αυτό, άνθρωποι έχουν με κάποιο τρόπο μελετήση τη συνείδηση και είμαι σίγουρος ότι έχετε την εμπειρία από πολλές διαφορετικές ερμηνείες για την λέξη "συνείδηση". Αλλά χρειαζόμαστε μια για να προχωρήσουμε, μια που να συμφωνούμε για αυτή. Και η δική μου ερμηνεία για τη συνείδηση είναι, "η αφύπνιση του ότι είμαστε σε εγρήγορση". Όποτεδήποτε πιάσατε τους εαυτούς σας, οποτεδήποτε παρατηρήσατε τους εαυτούς σας να παρατηρούν κάτι, εκεί είναι η συνείδησή σας. Στην Σεντόνα έχουμε και εδώ στον Καναδά επίσης, μεγαλοπρεπής πανοράματα, μπορούν να σας "κόψουν την αναπνοή". Και κάνετε "ουάου, το κοιτάω πραγματικά αυτό έτσι;" Εκεί, έχετε την εμπειρία της συνείδησής σας. Αφυπνήζεστε στο ότι είστε σε εγρήγορση. Ταιριάζει αυτό; Εντάξει, ωραία, αυτή είναι η συνείδηση. Και κυρίως για το τι πρόκειτε να μιλήσουμε εδώ σήμερα, είναι η συνείδηση... Και τα Ημερολόγια.
Και σε τι αυτά τα δυο πράγματα σχετίζονται μεταξύ τους.
Συνείδηση και ημερολόγια. Υπάρχει μια πολλή πολλή βαθειά σύνδεση μεταξύ των δυο που δεν είχατε ιδέα για αυτό και αυτό λόγω της σχολικής παιδείας σας. Λοιπόν ξεκινάμε.
Ημερολόγια, έχουμε τον ορισμό της συνείδησης, αλλά τι είναι ένα ημερολόγιο;
Ένα ημερολόγιο είναι "το απόλυτο κέντρο της συνείδησης του κάθε πολιτισμού".
Απολύτως όλα από όσα συμβαίνουν σε έναν πολιτισμό και όλα τα αναφορικά με το τι συνέβει πριν, για το τι ίσως έρθει, όλα υπάρχουν στο ημερολόγιο, που ο πολιτισμός αυτός χρησιμοποιεί.
 Η ημερομηνία της γέννησής σας είναι η αρχή, είναι όλα στο ημερολόγιο. Οι ημερομηνίες πληρωμών των τελών σας, των λογαριασμών σας, ο καιρός της αποφοίτησής σας. 
Όλη η εκτίμηση του πόσο η παραγωγή σας αξίζει. Τα πάντα χρεώνονται στο ημερολόγιο. Απολύτως όλα όσα συμβαίνουν σε έναν πολιτισμό συμβαίνουν σε σχέση με το ημερολόγιο.
Μπορείτε να δείτε πως το ημερολόγιο είναι το κέντρο της συνείδησης ενός πολιτισμού. Δεν βλέπω πολλές κινήσεις εκεί έξω. Σας φαίνετε λογικό αυτό; Εντάξει. Αυτό είναι συμφωνία. Ναι, έχεις ερώτηση;
Το Κοινό - Ήθελα να πω ότι συμφωνώ.
Ίαν - Συμφωνείς; Αυτό είναι καλό. Αν έχετε κάποια ερώτηση που να σας "καίει", επί τη ευκαιρία, στη διάρκεια αυτής της ομιλίας, ή αν πω κάτι που απλά δεν ταιριάζει. Παρακαλώ υψώστε το χέρι σας, σταματήστε με και αφήστε να σας το εξηγήσω.
Αυτή δεν είναι μια άσκηση διδασκαλίας ή κατήχησης σε εσάς από εμένα. Είναι μια άσκηση επικοινωνίας. Διπλός δρόμος. Η δική μου δουλειά είναι να μεταφέρω αυτές τις πληροφορίες και να τις κάνω κατανοητές, η δική σας δουλειά είναι να με κάνετε
να το κάνω αυτό. Εντάξει; Ωραία.
Λοιπόν ημερολόγια, ημερολόγια είναι το κέντρο ενός πολιτισμού. Και η συνείδηση,
θα επανέλθω σε αυτά σε λιγάκι, η συνείδηση έχει πάντα ένα Προσανατολισμό. Πάντα. Είναι τοποθετημένη σε κάθε εποχή. Στον σημερινό μας πολιτισμό και κατανόηση, Χρόνος και Χώροςείναι ο προσανατολισμός της συνήδεισής σας. Χρόνος και χώρος.
Ο χρόνος είναι μια άποψη, προφανώς το έχετε ήδη παρατηρήση, μερικά απογεύματα κρατούν πολύ, ενώ άλλα είναι πολύ σύντομα. Καταλάβατε ο χρόνος είναι μια άποψη, είναι ευλήγιστος. Ο χρόνος δεν είναι παρά μια ιδέα. Αλλά είναι επίσης μια συμφωνία, στο ημερολόγιό μας. Είναι μια συμφωνία από απόψεις. Ναι.
Εντάξει. Ο χρόνος είναι μια συμφωνία μεταξύ ανθρώπων.
Ο χώρος είναι μια συμφωνία επίσης και κάθε τόπος έχει διαφορετικά είδη συνειδήσεων, δεν έχει;
Το Κοινό - Ναι.
Ίαν - Το Βανκούβερ, η πόλη Βανκούβερ έχει διαφορετική συνείδηση από το Βέρνον, δεν έχει; Και έτσι είναι και η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες και το Παρίση και το Πεκίνο στη Κίνα. Όλα αυτάτα μέρη έχουν διαφορετική προσανατόλιση
στη συνείδησή τους. Ακριβώς όπως και οι διαφορετικοί χρόνοι, είχαν διαφορετική προσανατόλιση, στη συνείδηση.
Η συνείδηση του 15ου αιώνα ήταν διαφορετική από τη τωρινή. Έτσι αυτές οι δυο απόψεις, ο χρόνος και ο χώρος, έχουν μεγάλη σημασία για όλη την ύπαρξή μας. Έτσι είναι το πως η συνείδηση και τα ημερολόγια, αυτή η συμφωνία στο τι χρόνος
είναι, συσχετίζονται και πάει και βαθύτερα, θα προχωρήσουμε βαθύτερα σε αυτό. Χρόνος και χώρος, λειτουργεί ακριβώς τώρα.
Κάποιο καιρό πριν, πολύ λίγο καιρό πριν, ακούσατε για αυτή την ομιλία και είχατε την άποψη ότι θα έρθετε. Και από τότε χειρίστήκατε άλλες απόψεις που εμφανίζονταν, σωστά; Και βοηθήσατε στην απόφασή σας του να είστε εδώ. Στη συμφωνία σας για χώρο και χρόνο και έτσι είστε εδώ. Καλωσήρθατε. Έτσι είναι το πως πάντα λειτουργεί, ολόκληρη τη ζωή σας είναι αυτό το χρόνος-χώρος, χρόνος-χώρος,
χρόνος-χώρος σε κάθε στιγμή. Έτσι η συνείδηση και τα ημερολόγια, είναι πολύ πολύ αλληλένδετα. Αυτό το σημείο ακριβώς εδώ, βασικά αυτή η έντονη μικρή κηλίδα, αυτή είναι η συνείδησή σας.
Φυσικά ξέρουμε ότι δεν είναι το σώμα σας, δεν είναι το μυαλό σας. Υπάρχει αυτή η συνείδηση, μια πνευματική ουσία, που πραγματοποιεί την άποψη αυτών των πραγμάτων. Αυτό είναι αυτό το σημείο. Και το τι είναι αυτό, τοποθετώντας το διαφορετικά, είναι το σημείο της δικής σας οπτικής γωνίας. Η οπτική σας γωνία εδραιώνεται πάντα από αυτά τα δυο, χρόνος και χώρος. Η τοποθέτηση και λοιπά γίνεται παντα με αυτές τις απόψεις. Ναι.
Το Κοινό - Τι γίνεται με την εμπειρία;
Ίαν - Εμπειρία, λοιπόν μετά, όταν η συνείδησή σας εστιάζεται στο παρελθόν για παράδειγμα, εντάξει όταν κοιτάτε πίσω στον χρόνο, τότε είστε ολοκληρωτικά εδώ; Όταν το κάνετε αυτό; Όχι, η συνείδησή σας μοιράζεται.
Το Κοινό - Όχι, θα το διατυπώσω καλύτερα, χμ, δεν είναι το θέμα της συνείδησης
αλλά, έχουμε εμπειρίες που βασίζονται στον χρόνο και στον χώρο, εν δυνάμει της εμπειρίας από την ζωή.
Ίαν - Σωστά, είσαι ακόμα σε αυτό το χρόνο και χώρο, αυτές οι απόψεις διαμορφώνουν τις επιλογές σου, αλλά είσαι πάντα ακόμα εδώ. Εκτός και αν διαμοιράσης τη συνείδησή σου, εστιάζοντας όλο και περισσότερο στο παρελθόν, παρά στο τι συμβαίνει τώρα. Έτσι αυτό εφαρμόζει τα συνηθισμένα όσο και τα φυσικά στη ζωή σου. Εντάξει;
Έτσι αυτό εδώ, η οπτική σας γωνία, είναι ιερή. Απόλυτα ιερή, για ένα μόνο λόγο. Είστε οι μόνοι που μπορείτε να την έχετε. Σε όλη τη δημιουργία, εσείς, προσωπικά, είστε οι μόνοι άνθρωποι που μπορείτε να έχετε την οπτική σας γωνία. Ναι.
Το Κοινό - Αυτό είναι που φτιάχνει την πραγματικότητα;
Ίαν - Λοιπόν μια ενωτικότητα προς αυτή ναι, σαν το σώμα σας ξέρετε είναι φτιαγμένο από τρισεκατομμύρια κύτταρα. Το καθένα από αυτά είναι ατομικότητα, το καθένα από αυτά κάνει τη δική του δουλειά, αλλά είναι μια ενώτητα.
Η δική σας οπτική γωνία είναι ιερή. Και τίποτα από αυτά που είπαμε σήμερα, αυτό το απόγευμα δεν θέλει να αλλάξει την δική σας οπτική. Αυτό είναι δική σας δουλειά. Αυτό που θα κάνουμε σήμερα είναι ότι πρόκειτε να τροφοδοτήσουμε την οπτική σας γωνία και εσείς κάνετε με αυτές τις πληροφορίες ότι θέλετε. Εντάξει; αυτό δεν είναι
κάτι για να πιστέψετε σε αυτό. Η πίστη είναι άχρηστη. Το να το ξέρετε είναι πολύ πολύτιμο, το να πιστεύετε σε αυτό όχι. Το να πιστεύετε εμένα όχι. Το να εισχωρήση αυτό στη δική σας οπτική γωνία από την δική σας οπτική γωνία, είναι το πολύ σημαντικό.
Τώρα το ημερολόγιό μας είναι βασικά, το ξέρουμε, το όνομα του ημερολογίου μας είναι το Γρηγοριανό ημερολόγιο σωστά; Αυτό είναι το ημερολόγιο που όλες οι επιχειρήσεις και οι δουλειές, παγκοσμίως, λειτουργούν. Όλες οι επιχειρήσεις είναι συνδεδεμένες με το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Και βασικά εμφανίστηκε, από τον πάπα Γρηγόριο το 1582. Πιστεύω όλοι σας ξέρετε κάτι από την ιστορία και ξέρετε το Γρηγοριανό ημερολόγιο δεν έγινε τόσο εύκολα αποδεκτό από τους ιθαγενείς λαούς. Όλου του πλανήτη. Βλέπετε το Γρηγοριανό ημερολόγιο εμφανίστηκε το 1582 και υπήρχαν πολλά άλλα ημερολόγια σε εφαρμογές, για οποιοδήποτε άλλο πολιτισμό. Αλλά όταν το Γρηγοριανό ημερολόγιο μπήκε σε εφαρμογή, από τη Καθολική Εκκλησία και την δυναμικότητα της Ισπανίας, έπρεπε να σκοτώσουν πάρα πολλούς ανθρώπους, για να τους κάνουν να ακολουθήσουν αυτό το ημερολόγιο.
Αυτό είναι περίεργο. Αλλά όπου και να πήγαν, φύτεψαν μια σημαία, από το οποιοδήποτε έθνος είχε κατακτήση αυτή την ήπειρο και μετά εξάπλωσαν κάτω, τον νόμο, του τι ημέρα ήταν. Το ημερολόγιό μας, βασίζεται σε αυτό. Μ'αρέσει να το ζωγραφίζω. Ναι, αυτός είναι ο ήλιος μας. Και γύρω από τον ήλιο, εδώ είμαστε, να βάλω μερικές ηπείρους πάνω εδώ και ξέρετε αυτό είμαστε εμείς. Γύρω από τον ήλιο,
γυρνάει ο χρόνος. Κάθε 365 και 1/4 ημέρες. Εκεί. Έτσι είναι μόνο.
Το Κοινό - Και αυτό είναι αλήθεια.
Ίαν - Λόγω του πάπα Γρηγόριου! (χαχαχα). Αυτό το ημερολόγιο μετρά τη φυσική κίνηση του πλανήτη μας μέσα στο διάστημα γύρω από τον ήλιο μας. Και αυτό είναι το κέντρο της συνείδησης του πολιτισμού μας.
 Η συνείδηση του πολιτισμού μας είναι εστιασμένη πάνω σε μια φυσική κίνηση ενός αντικειμένου γύρω από ένα άλλο φυσικό, αντικείμενο. Η όλη θεώρησή μας του χρόνου στον πολιτισμό μας, είναι η κίνηση φυσικών πραγμάτων μέσα στο χωροδιάστημα. 
Έτσι το όλο από τη συνείδηση του πολιτισμού μας είναι εστιασμένο σε φυσικές ενδείξεις μόνο. Αυτό είναι περιστασιακό. Αυτό είναι διαβολικό. Αυτό είναι ένα σχέδιο. Ολόκληρου του πολιτισμού μας η συνείδηση εστιάζεται στο φυσικό εξαιτίας του ημερολογίου μας.
Θυμάστε που είχαμε κάποτε θρησκευτικές γιορτές, πνευματικές θεωρήσεις. Εδώ που τα λέμε όταν το Γρηγοριανό ημερολόγιο εμφανίστηκε, ο πρώτος χρόνος του ημερολογίου ήταν: "Ο χρόνος του Κυρίου μας". 0001, "ο χρόνος του Κυρίου μας".
Ο επόμενος χρόνος ήταν 0002 "του Κυρίου μας". Θα μπορούσατε να πείτε: 2004 "του Κυρίου μας", αλλά οι άνθρωποι θα σας κοίταγαν πολύ περίεργα. Η όλη θεώρηση ότι ο χρόνος έχει οτιδήποτε να κάνει με τη πνευματικότητα έχει σβηστεί δεν έχει; Ότι συνήθιζε να ήταν "πολύ ιερές μέρες", σαν τα Χριστούγεννα, τώρα τα καλά Χριστούγεννα είναι πολλά πράγματα που πουλιούνται σε πολλούς ανθρώπους. Αντί τα πράγματα να γίνονται με φροντίδα με τα χέρια, αυτό κόπηκε.
Τα Χριστούγεννα κατέβηκαν κάτω στα χαρτονομίσματα. Το Πάσχα, θυμόσαστε το Πάσχα; Που πέρνατε καλάθια και βγαίνατε έξω να κυνηγήσετε τα αυγά και όλα αυτά; Τώρα το Πάσχα είναι απλά μια εμπορική ευκαιρία. Δεν είναι; Τι συμβαίνει εδώ; Δεν είναι μυστήριο.
Το τι συμβαίνει είναι ότι ολόκληρη η συνείδησή μας, μέσω του ημερολογίου μας εστιάζεται μόνο στο φυσικό. Άλλοι πολιτισμοί, Ιθαγενείς πολιτισμοί είχαν διαφορετικά είδη ημερολογίων, δύσκολα κάποιο από αυτά ειδικά το κεντρικό ημερολόγιου κάποιου πολιτισμού είχε να κάνει με αυτή τη περιστροφή. Οι αρχαιολόγοι που μελέτησαν αρχαίους πολιτισμούς, βρήκαν ότι υπάρχουν πάρα πολλά ημερολόγια,
που τα περισσότερα από αυτά έχουν 360 ημέρες. Το Θιβετιανό ημερολόγιο, το Κινέζικο ημερολόγιο, το ημερολόγιο των Μαόρι, το Κέλτικο ημερολόγιο, το Εβραϊκό ημερολόγιο, έχουν 360 ημέρες. Όχι 365 και 1/4 ημέρες.
Ασφαλώς μας έμαθαν τα... εκπαιδευτικά ιδρύματα, ότι αυτοί οι πολύ πρωτόγονοι άνθρωποι απλά δεν το ήξεραν. Ότι είχαν ένα "προσεγγιστικό ηλιακό χρόνο" που μετρούσαν και ότι απλά ήταν πολύ χαζοί για να ξέρουν την αλήθεια. Συγνώμη αλλά
αυτό θα αναστηλωθεί ξανά όρθιο σήμερα. Το ημερολόγιο των Μάγιας, είναι ένα παράδειγμα από των διαφορετικών πολιτισμών και είχαν βασικά ένα σύστημα από δυο ημερολόγια, που συνεργάζονταν.
Το ένα που ίσως σας είναι γνωστό, ονομάζεται το Τζολ-κιν, που σημαίνει "το μέτρημα των ημερών". Τζολ σημαίνει μετρώ και Κιν, σημαίνει ημέρα. Τζολκιν είναι το μέτρημα των ημερών. Και είναι ένα ημερολόγιο των 260 ημερών. Αα, με αυτό πραγματικά αυτοί οι τύποι τα έχασαν, αυτοί οι αρχαιολόγοι. "260 ημέρες;"
Λοιπόν αυτό το ημερολόγιο ήταν το προσωπικό ημερολόγιο των Μάγιας. Ήταν επίσης το αστρολογικό για το οποίο πιθανώς ακούσατε κάτι. Ήταν το αστρολογικό ημερολόγιο των Μάγιας. Έτσι, οι αρχαιολόγοι απλά το έσπρωξαν μακριά. "Αστρολογία; Χα!" Επειδή δε ήταν συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο. Αλλά όταν κοιτάμε αυτό το προσωπικό ημερολόγιο, πόσο προσωπικό μπορεί να είναι ένα ημερολόγιο; Χμ, σε αυτή τη περίπτωση ενός ανθρώπου το όνομα, που γεννιόταν σαν Μάγια, ήταν η ημέρα που γεννήθηκαν. Το κανονικό τους όνομα, δεν ήταν παρατσούκλι.
Το όνομά μου, θα ήταν 12 Αχάο (Ήλιος), Αχούν χαν, Αχάο Ίαν Λάνγκολντ. Και ο καθένας που θα γεννιόταν στην ίδια μέρα με μένα, σε αυτό το 260 ημερών ημερολόγιο, θα έχει το ίδιο όνομα. Υπήρξαν 100 άτομα που γεννήθηκαν σε αυτή τη μέρα, θα είναι όλοι 12 Αχάο. Δεν είναι τόσο άσχημο, υπάρχουν πολλοί "Νίκοι" και πολλές "Λίτσες" που τριγυρνάνε. Θα λειτουργήσει. Ο λόγος ήταν επειδή αυτό το 260 ημερών ημερολόγιο συντελείτε από διαφορετικές ενέργειες.
Αποτελείτε από 13 Προθέσεις, που διαδέχονται από 1 μέχρι το 13 και μετά αρχίζει από την αρχή, πάλι από το 1 μέχρι το 13 ξανά και μετά πάλι ξανά. Και υπάρχουν 20 Όψεις, της Δημιουργίας που διαδέχονται η μια την άλλη συνεχώς. 13 φορές το 20 μας κάνει 260. Έτσι υπάρχει ένα πλήρες προσάρμοσμα από τις 13 προθέσεις που επαναλαμβάνονται 20 φορές. Τώρα, είδα κάποιους να πιάνουν αυτό είναι ένα ημερολόγιο, ένα ημερολόγιο των Μάγιας. Ο σκοπός αυτού («Το Ημερολόγιο των Μάγιας και Κώδικας Μετατροπής του Ίαν Λάνγκολντ») , είναι να σας βοηθήσει να κρατάτε τα ίχνη από τις προθέσεις και τις όψεις που παρουσιάζονται από τη δημιουργία στη κάθε μοναδική ημέρα.
Το Κοινό - Θα μας πεις για τη μέρα σήμερα;
Ίαν - Θα το κάνω, σε ένα λεπτό, αυτό σημαίνει ότι φαίνετε αρκετά σημαντικό, έτσι; Και πρόκειτε να γίνετε όλο και ποιο σημαντικό όσο προχωράμε μέσα στα στάδια. Το ποιο σημαντικό είναι ότι, ένα άτομο Μάγια γεννημένο σε μια ξεχωριστή ημέρα, έπαιρνε σαν όνομα την πρόθεση και την όψη που αντιπροσώπευε. Σας φαίνετε λογικό ότι οι άνθρωποι έχουν κάποια επιλογή για το πότε θα γεννηθούν; Έχει; Είναι λογικό. Γιατί διαλέξατε αυτή την ειδική μέρα όπου γεννηθήκατε; Περισσότερο από φανερό, γιατί σας άρεσε. Περισσότερο από φανερό γιατί ταίριαζε με αυτό που είχατε τη πρόθεση να κάνετε με την περίοδο της ζωής σας.
Έτσι ένα Μάγια άτομο που γεννιόταν σε μια ειδική ημέρα, ήξερε και θυμόταν το τι ήξερε, το γιατί εμφανίστηκε. Ποια ήταν η πρόθεσή του/της και ποια όψη της δημιουργίας θα πραγματοποιούσε στη διάρκεια της ζωής του/της. Αυτό δεν θα ήταν σωτήριο για πάρα πολλά μπλεξίματα, σε εμάς; Να έχουμε κάποιο "ποιος-τι", του γιατί
είμαστε εδώ;
Ναι, για 5000 χρόνια ο πολιτισμός των τυχαίων Μάγιας επικεντρώθηκε σε αυτή τη πληροφόρηση. Προσωπικά, οι Μάγιας γιόρταζαν κάθε μοναδική ημέρα του ημερολογίου, σαν ιερό γεγονός. Η κάθε μοναδική ημέρα έχει μια πρόθεση και η κάθε μοναδική ημέρα έχει μια όψη της δημιουργίας.
Σήμερα, για παράδειγμα, είναι 3 Μεταμορφωτής, ή 3 Καμέ, στη μέτρηση των Μάγιας.
Η πρόθεση του 3. Η πρόθεση του 3 είναι επικοινωνία. Έκφραση το στοιχείο του, στη τέχνη ή στο γράψιμο. Και Καμέ είναι η όψη για σήμερα, Καμέ σημαίνει, μεταμόρφωση ή μεταμορφώσεις. Έτσι ο σκόπος, της σημερινής ημέρας είναι
η επικοινωνία της μεταμόρφωσης. Ελένξτε το μόνοι σας (χαχαχα).
Το Κοινό - Τη διαλέξατε αυτή τη μέρα;
Ίαν - Στην ουσία, ναι. Γιατί να μη δουλεύουμε μαζί με τη δημιουργία. Γιατί να μηνευθυγραμμίσετε τις δικές σας ζωές, αποφάσεις και δραστηριότητες στη ροή της δημιουργίας; Ναι.
Το Κοινό - Αυτό το σύστημα μπορεί να δουλέψει πολύ καλά στις τροπικές περιοχές όπου οι εποχές δεν είναι τόσο έντονες όσο στις βόρειες περιοχές, όπου τα ηλιοστάσια και οι ισημερείες είναι πρωτεύοντα σε αυτούς τους πολιτισμούς γιατί για παράδειγμα η αγροκαλλιέργεια εξαρτιέται πολύ από αυτές τις ημέρες...
Ίαν - Εδώ που τα λέμε οι Μάγιας έχουν ένα ημερολόγιο από 365 ημέρες, πιθανώς ακούσατε ότι οι Μάγιας είχαν το ποιο ακριβές ημερολόγιο στη Γη, εντάξει; Λοιπόν, ήξεραν πάρα πολύ καλά. Λέγεται το Χάαμπ ημερολόγιο. Το Χάαμπ ημερολόγιο, Χάαμπ σημαίνει Γη. Το Χάαμπ είναι το ημερολόγιο της Γης, ήξεραν με την ακρίβεια 8 δευτερολέπτων πόσο διαρκούσε μια περιστροφή της Γης. Μέσα στα 8 δευτερόλεπτα. Αλλά αυτό το ημερολόγιο είχε μόνο ένα σκοπό. Φόροι! Ήταν για
τα λογιστικά, μόνο. Ήταν αγροτικός πολιτισμός, πότε θα πλήρωναν τους φόρους τους; Όταν τα σπαρτά ήταν έτοιμα. Αυτή ήταν η μόνη χρήση για αυτό το ημερολόγιο.
Το Τζολκίν ήταν το ατομικό ημερολόγιο, δεν ήταν το λογιστικό ημερολόγιο. Αυτό το Τζολκίν δούλευε δίπλα δίπλα μέ ένα άλλο ημερολόγιο για το οποίο θα μιλήσουμε περισσότερο σήμερα. Θα δείτε αυτό το ημερολόγιο να φωλιάζει μέσα του, αλλά
αυτό είναι που θα μιλήσουμε περισσότερο.
Το Τουν ημερολόγιο, Τ-ο-υ-ν, Τουν και αυτό είναι το 360 ημερών ημερολόγιο των Μάγιας. Το Τουν ημερολόγιο ήταν γνωστό σαν το Θεϊκό ή το Προφητικό, το προφητικό ημερολόγιο. Ίσως ακούσατε κάτι για τις προφητείες των Μάγιας. Και το πόσο φαινομενικά ακριβείς λειτουργούσαν για χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια συμπεριλαμβανομένου και του σήμερα. Το πόσο βαθειά αυτά τα πράγματα λειτουργούν. Αυτές οι προφητείες, όλες βασίζονται στο Τουν ημερολόγιο. Μαζί με τις προθέσεις και τις όψεις από το Τζολκίν ημερολόγιο.
Λειτουργούν έτσι (δυο κύκλοι ο μικρότερος περιστρέφει τον μεγαλύτερο). Αυτό είναι το ημερολόγιο των 260 ημερών, το Τζολκίν. Αυτό είναι το Τουν ημερολόγιο, το προφητικό ημερολόγιο. Τώρα κάθε μέρα από το Τζολκίν είναι 260 ημέρες, σαν δόντια γραναζιού και μετά είναι τα 360 δόντια σε αυτό το γρανάζι. Αυτό το Τζολκίν ημερολόγιο, γυρνάει και κάνει αυτό (το Τουν) να κινηθεί. Αυτό γυρνάει και γυρνάει με αυτές τις επαναλαμβανόμενες προθέσεις και όψεις, όπως θα δείτε, λοιπόν είναι βασικά αυτό ακριβώς εδώ (ο πίνακας Τζολ-Κιν στον Κώδικα Μετατροπής του Λάνγκολντ). Δεν μπορείτε να το δείτε από κει πάνω αλλά, αυτός ο πίνακας είναι οι 260 ημέρες και θα δείτε το πρότυπο που επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά. Όπως αυτό περιστρέφεται, γυρνάει αυτό το μεγαλύτερο γρανάζι. Έτσι καθώς αυτό περιστρέφεται εμφυτεύει τα νοήματά του σε αυτές τις ημέρες. Εντάξει;
Κάθε 52 περιστροφές αυτού του ημερολογίου τα δυο αρχικά δόντια, ξανασυναντιούνται. Κάθε 52 περιστροφές αυτού, γυρνάει πίσω από κει που άρχισε. Αυτό είναι το γιατί ένας Μάγια πρεσβύτερος ή οποιοσδήποτε ιθαγενείς Αμερικάνος πρεσβύτερος, γίνεται πρεσβύτερος στα 51 και 3/4 των χρόνων του/της.
52 περιστροφές αυτού και ένας άνθρωπος γίνεται πρεσβύτερος/η και είχε τότε την ικανότητα να διδάξει άλλους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μαθητές, ήταν μαθητευόμενοι. Άσχετα το τι είχαν πετύχει, φυσικά, ήταν μόνο μαθητές. Ο λόγος είναι επειδή δεν είχαν ακόμα εμπερεώσει όλες τις διαφορετικές ενέργειες της δημιουργίας που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν. Όχι μέχρι τη στιγμή που πέρασαν γύρω σε όλο το κύκλο και άρχισαν από την αρχή. Αυτή τη φορά με εμπειρία. Τότε ήταν πρεσβύτεροι.
Αυτοί οι τύποι είχαν μεγάλη αφύπνηση περί αυτού επί τη ευκαιρία. Οι άνθρωποι ζούσαν συνήθως μέχρι τα 45 ή γύρω εκεί. Εντάξει; Για να δείτε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το ημερολόγιο για τους Μάγιας, μια απλή επίδειξη, κάθε 52 Τουνς, κάθε σπίθα από κάθε φωτιά σβηνόταν σε όλο τον πολιτισμό. Κάθε μοναδική σπίθα, ούτε αναμμένα κάρβουνα δεν μένανε. Όλα τα χρέη λύονταν.Ολόκληρος ο πολιτισμός αρχινούσε από την αρχή ξανά. Μπορείτε να το φανταστήτε;
Αν μπορείτε είναι απλά σαν μια συσκότηση. Μπορείτε να φανταστείτε, ολόκληρος ο πολιτισμός μας να σταματά κάθε ηλεκτρόνιο; Κανένας ηλεκτρισμός για τίποτα; Καμμία χρήση μπαταριών επίσης, εξ ολοκλήρου, για μια μέρα; Αυτή είναι μια αρκετά βαριά συμφωνία, δεν είναι, δεν νομίζετε; Αυτό είναι το πόσο πολύ η ζωή αυτών των ανθρώπων επικεντρωνόνταν γύρω από το ημερολόγιό τους. Ήξεραν ότι το ημερολόγιο ήταν το κέντρο του πολιτισμού τους και το γιόρταζαν κάθε ημέρα, το κάνουν ακόμα, επί τη ευκαιρία.
Υπάρχουν γύρω στα 8 εκατομμύρια Μάγιας σήμερα, ζωντανοί και καλά, σε όλη τη περιοχή του Γιουκατάν και τη Γουατεμάλα. Δεν εξαφανίστηκαν όπως, μερικοί άνθρωποι θα σας ήθελαν να πιστεύετε. Και μια μικρή μερίδα βασικά από αυτούς τους ανθρώπους βασικά κρατά ακόμα το ημερολόγιο.
Εντάξει; Λοιπόν 260 ημέρες και 360 ημέρες δεν ταιριάζει με τη κατανόησή μας για χρονομέτρημα. Δεν υπάρχουν πλανήτες ή φεγγάρια που να γυρνάνε στο ηλιακό μας σύστημα σε 260 ημέρες. Δεν υπάρχουν πλανήτες ή φεγγάρια να περιστρέφονται
σε 360 ημέρες επίσης. Οι αρχαιολόγοι ήταν απλά έκληκτοι, εντάξει αυτό ήταν καθαρά μυστικισμός για αυτούς, οπότε δεν το ερεύνησαν και πολύ, απλά το έβαλαν στο ράφι. Για αυτό ήταν ένα μυστήριο όλο αυτό τον καιρό. Ήταν μέχρι που, ο δρ. Καρλ Γιόχαν Κάλλεμαν, είναι βιολόγος μηχανικός από τη Σουηδία. Ο Καρλ Κάλεμαν άρχισε με επιστημονικές κλινικές τεχνικές να μελετά το ημερολόγιο των Μάγιας. Για να ανακαλύψει, τι χρονομετρούσαν αυτοί οι τύποι. Για 5.000 χρόνια να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα; Θα έπρεπε να είχαν κάποιο λόγο. Έτσι άρχισε να εφαρμόζει...
Οι αρχαιολόγοι δεν είναι επιστήμονες. Οι αρχαιολόγοι είναι άνθρωποι που σπούδασαν, αυτό σημαίνει και το συνθετικό -λόγος, η μελέτη. Αρχαιολογία σημαίνει η μελέτη των αψίδων, δωματίων ή της αχιτεκτονικής, αυτών των σπιτιών. Δεν χρησιμοποιούν τις επιστημονικές προσεγγίσεις, γράφουν θέσεις. Αναλύοντας ιδέες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την χρηματοδότηση για την εργασία του επόμενου χρόνου.
Χμ, λοιπόν, αυτό παρέμεινε ένα μυστήριο, αυτό το βιβλίο επί τη ευκαιρία είναι διαθέσιμο στοwww.amazon.com μπορείτε με παραγγελία να το έχετε
(σ.τ.μ. υπάρχει μόνο στην Αγγλική ή στην Γερμανική γλώσσα).
Το κοινό - Στο weaver.com θα έχει τα βιβλία που προτείνης οπότε θα είναι εκεί επίσης τοπικά διαθέσιμα.
Ίαν - Ωραία, αυτό το βιβλίο είναι επιστημονικό, δεν είναι μυθιστόρημα.
Το κοινό - Μπορείς να προφέρεις το όνομα σε παρακαλώ;
Ίαν - Του Κάλλεμαν; Είναι Κ-α-λ-λ-ε-μ-α-ν
Το κοινό - Πως μπορούμε να βρούμε σε πια μέρα είμαστε, είπες ότι είμαστε στη 3η ημέρα τώρα, πως το βρίσκουμε;
Ίαν - Λοιπόν οι Μάγιας ξέρουν τη μέρα είναι σήμερα στο ημερολόγιό τους...
Το κοινό - Πως μπορώ να το βρω και εγώ
Ίαν - Εντάξει, θα σας το δείξω αμέσως. Όλοι θα πρέπει να έχουν ένα από αυτό (ο Κώδικας Μετατροπής), μοιάζει με σχολείο... "ανοίξτε το βιβλίο σας". Υπάρχουν δυο πίνακες εδώ, ανοίξτε το σε αυτούς τους δυο πίνακες, εδώ είναι ο κόκκινος πίνακας και ο μπλε εδώ κάτω. Κάθε φορά που θέλετε να βρείτε μια μέρα, τη σημερινή μέρα ή ημέρα γέννησης ή μια μελλοντική ημέρα, κάνετε αυτό, κοιτάτε τον μήνα στον
πίνακα των ημερών και βρίσκετε τον μήνα που είσαστε και μετά κατεβαίνετε κάτω στην μέρα. εντάξει; Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου, λοιπόν να βάλω τα γυαλιά μου. Η 189 είναι η αξία μέσα στο κουτί. Τώρα πηγαίνουμε στο 2003 στο πίνακα των χρόνων, και θα υπάρχει ένας άλλος αριθμός εδώ είναι βασικά 217. Τώρα απλά προσθέτετε αυτούς τους αριθμούς, βρείτε μια αριθμομηχανή, σοβαρά χρησιμοποιώ την αριθμομηχανή ποιο συχνά από τον στυλό για να το κάνω αυτό. Προσθέτε αυτούς τους αριθμούς, τώρα μερικές φορές μπορεί το άρθροισμα να είναι μεγαλύτερο
από το 260, σαν της σημερινής μέρας. Θα έχετε ένα νούμερο μεγαλύτερο από το 260. Λοιπόν το τι κάνουμε είναι ότι πάμε γύρω από όλο το ημερολόγιο πάλι, ακολουθεί το ίδιο πρότυπο, έτσι αυτό που κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε το 260 από αυτό το άρθροισμα. Εντάξει; Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το 260 τότε αφαιρείτε το 260. Αυτό που απομένει θα είναι ο αριθμός της ημέρας, σε αυτόν τον πίνακα. Και πάτε στο επόμενο, όποιος αριθμός και να είναι... Και σήμερα είναι
3 Μεταμορφωτής είναι, σημερινός αριθμός 146. Εντάξει; Θα βρήτε την ημέρα και τον μήνα, αυτόν τον μικρό κόκκινο αριθμό, τo γράφετε, και μετά πάτε εδώ και θα βρήτε αυτό τον μικρό μπλε αριθμό του χρόνου, τα προσθέτετε μαζί, αν είναι παραπάνω από 260, αφαιρείτε 260 και χρησιμοποιείτε το υπόλοιπο. Αν δεν είναι παραπάνω από το 260, τότε έχετε ήδη τον αριθμό σας.
Το κοινό - Μπορείς να πεις για αυτή την εξήγηση (ένα σημείο στον Κώδικα Μετατροπής του ημερολογίου) ;
Ίαν - Ναι, τώρα υπάρχει άλλη μια καταγραφή σε αυτό, είναι στις οδηγίες, υπάρχουν 4 από αυτές, 4 οδηγίες στην αρχή αυτού εδώ και στη δεύτερη οδηγία λέει: "Αν γεννηθήκατε", ή αν κοιτάτε, "στους μήνες του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου,
χρησιμοποιήστε την αξία του προηγούμενου χρόνου".
Παράδειγμα. Αν γεννηθήκατε στις 26 Ιανουαρίου 1949, τότε θα κοιτάξετε βασικά για τις 26 Ιανουαρίου 1948 και προσθέστε αυτούς τους αριθμούς. Ο λόγος για αυτό, αν και μπορεί να φαίνετε πολύπλοκο, είναι πολύ ποιο εύκολο να το κάνετε
έτσι και βρήτε για τους δίσεκτους χρόνους. Εντάξει; Έτσι υπερπηδάμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τους δίσεκτους χρόνους αν αρχίσουμε και μετράμε από την 1η Μαρτίου
αντί για 1η Ιανουαρίου. Λοιπόν Φεβρουάριος και Ιανουάριος σε αυτό μετράνε σαν... Βλέπετε δεν ενδιαφέρομαι για μετρήσεις, δεν ενδιαφέρομε για κανόνες. Τους σπάω κάθε φορά, αν αυτό βοηθήση. Και σε αυτή τη περίπτωση το έκανε.
Απλά πήρα το ημερολόγιο των Μάγιας και το τέντωσα από εδώ μετά πήρα το Γρηγοριανό και το τέντωσα πάνω από των Μάγιας και τώρα δουλεύει. Αργότερα σήμερα θα γίνει πάλι έτσι, εννοώ έτσι κατέληξα σε αυτό, το εφεύρα αυτό και έτσι κατέληξα σε αυτό και το έκανα πάλι και εσείς παιδιά είστε από τους πρώτους για να μάθετε για αυτό και εσείς που βλέπετε την ταινία. Εντάξει, τώρα έχουμε το Τζολκίν
και το Τουν, έχετε κάποια ερώτηση πάνω σε αυτό επι τη ευκαιρία; Είναι αρκετά σαφές; Εντάξει είναι διαφορετικά από το ότι κάνουμε, αλλά είναι μηχανικό, απλά το ένα πάει έτσι και...
Λοιπόν, τι χρονομετρούσαν αυτοί οι τύποι; Μεγάλο μυστήριο. Ας μιλήσουμε για αυτό. Αν αυτό σας μοιάζει σαν πυραμίδα (το σχέδιο των διαφορετικών επιπέδων στη συνείδηση), ωραία! Είναι μια πυραμίδα 9 βαθμίδων ακριβώς σαν αυτή (στο εξώφυλλο του βιβλίου). Παιδιά έχετε δει την Τσίτσεν Ίτσα; Εντάξει, είναι 9 επιπέδων. Όλες οι πυραμίδες των Μάγιας είναι ή 5 ή 9 επιπέδων, για ένα πολύ ειδικό λόγο. Ήταν κέντρα τελετών και οι τελετές και τα τελετουργικά που γίνονταν εκεί, γίνονταν για να βοηθήσουν στην επίδειξη στον λαό, τις αντιλήψεις, τις θεωρήσεις του πολιτισμού τους για το ημερολόγιο, για τη δημιουργία. Ήταν η κοσμολογία τους, χτισμένη πάνω σε τεράστιους όγκους πέτρας.
Το 1940 και κάτι, έγινε μια ανακάλυψη σε ένα μέρος που λέγετε Κομπά. Και το Κομπά είναι μια πόλη στο Γιουκατάν και ελπίζω να μπορείτε να το δείτε (σχέδιο της Πέτρας του Κομπά), μπορείς μήπως να εστιάσεις λίγο την κάμερα σε αυτή την εικόνα το κρατάω όσο σταθερά μπορώ, σε παρακαλώ;
Κινηματογραφίστρια - Αν μπορώ θα το δούμε μετά.
Ίαν - Εντάξει, ευχαριστώ. για την προσπάθεια.
Αυτή είναι η πλευρά από μια πέτρα που στέκεται στο Κομπά. Βασικά βρέθηκε με τη πρόσοψη κάτω στη ζούγκλα να έχει τα σκαλίσματα. Και όταν την αναστύλωσαν,
οι αρχαιολόγοι αντέγραψαν με λεπτομέρεια όλες τις γραφές που είχε επάνω. Να ευχαριστούμε τον Θεό που το έκαναν, γιατί σε μερικά χρόνια οι περισσότερες από
τις λεπτομέρεις είχαν εξαφανιστή. Η Μάντελιν και εγώ σταθήκαμε δίπλα στην πέτρα και δεν μπορείτε πραγματικά να τη διαβάσετε πια, αλλά όταν την πρωτοστύλωσαν πήραν καλή καθαρή λεπτομέρεια και όλα τα γραμμένα εδώ, αυτά είναι περίοδοι χρόνου, γραμμένες στη γλώσσα των Μάγιας. Και αυτό ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε το μεγαλύτερο μέρος του ημερολογίου των Μάγιας. Ξέραμε τη δομή
του ημερολογίου των Μάγιας πλέον από αυτή την εικόνα.
Το τι λέει είναι ότι υπάρχουν 9 διαφορετικά επίπεδα της Δημιουργίας ή συνείδηση που υπήρχε, υπάρχει ή που θα υπάρξη.
Άρχισε (το πρώτο επίπεδο στη βάση του σχεδίου) 16,4 δισεκατομμύρια,
δισ-εκατομμύρια, χρόνια πριν. Και εδώ είναι που πραγματικά οι αρχαιολόγοι τα έχασαν. "Τι δουλειά είχαν οι μικροκαμωμένοι μελαψοί ινδιάνοι της ζούγκλας που έφτιαχναν κεραμικά, με νούμερα σαν 16 δισεκατομμύρια;" Απλά δεν ταίριαζε καθόλου στη λογική τους. Γιατί παρ'όλα αυτά ήταν τόσο πρωτόγονοι. 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, είναι που οι Μάγιας λένε, αυτό το φυσικό σύμπαν άρχισε.
Δεν ταιριάζει πολύ με τη θεώρηση των αστρονόμων, ταιριάζει; Οι αστρονόμοι πριν
45 ή 50 χρόνια είχαν την "έκλαμψη". Ότι, κάπου μεταξύ 10 με 20 δισεκατομμύρια χρόνια πριν το σύμπαν άρχισε. Τότε με το που αποκτήσαμε τα τηλεσκόπια, ώστε μπορούσαν να δούνε πολύ ποιο μακριά έξω, μετακινήθηκε από 10 με 20 στα,
εντάξει ίσως τα 12 με 20. Μετά αποκτήσαμε τον "Χάμπολ" και πήγε στα 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ότι άρχισε το σύμπαν.
Ξέρετε κάτι, στοιχηματίζω, ότι μέσα σε ένα δυο χρόνια θα βρούνε ότι οι Μάγιας, περίπου 2500 χρόνια πριν, είχαν δίκιο από την αρχή. Η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) έγινε 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
Τώρα αυτός ο κύκλος, έχει ένα όνομα, ονομάστηκε από τον Καρλ Κάλλεμαν
(στμ. όλοι οι Κύκλοι και τα επίπεδα) όχι από τους Μάγιας. Οι Μάγιας, αν και είχαν το πρότυπο, δεν είχαν ποτέ όλα αυτά τα γεγονότα που θα μιλήσουμε σχετικά.
Η συνείδηση εξελίσεται διαμέσου αυτών των διαφορετικών σταδίων και ήταν (οι Μάγιας...) σε ένα ειδικό στάδιο, που δεν είχαν όλες αυτές τις πληροφορίες που μπορούμε τώρα να εκθέσουμε. Αλλά αυτός ο κύκλος, όλοι οι κύκλοι
βασικά, ονομάζονται για το προϊόν τους. Το τι αυτός ο κύκλος παρήγαγε.
Αυτός εδώ ονομάζεται ο Κυτταρικός Κύκλος. Γιατί εδώ, στο απόλυτο τέλος αυτού του κύκλου, είναι που η Ζωή άρχισε.
Παρατηρήσατε τους αριθμούς εδώ στη βάση; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; Λοιπόν σε κάθε επίπεδο από αυτή τη συνείδηση, υπάρχουν 7 περίοδοι "Ημέρας" και 6 περίοδοι
"Νύχτας". 7 ημέρες στο κάθε επίπεδο της Δημιουργίας.Που το ακούσαμε αυτό ξανά;
Το Κοινό - Στη Παλαιά Διαθήκη
Ίαν - Είναι γεγονός. Και πριν γραφτεί η Παλαιά Διαθήκη, πριν γραφτεί στα Εβραϊκά, υπήρχαν βασικά οι ιστορίες που γράφτηκαν στα Σουμεριακά. Βασικά ολόκληρη η Βίβλος είναι αναμεταφορά, μεταγράφτηκε, με λίγες εφευρέσεις γεγονότων εδώ και εκεί. Οι Σουμέριοι, οι πρώτοι άνθρωποι με γραφή, μερικά από τα πρώτα πράγματα που έγραψαν, ήταν ότι υπάρχουν 7 ημέρες και 6 νύχτες σε κάθε επίπεδο της δημιουργίας. Έτσι οι Μάγιας δεν ήταν οι μόνοι άνθρωποι που είχαν αυτη την πληροφορία. Ήταν μονάχα ο ποιο πρόσφατος αρχαίος πολιτισμός. Άφησαν τα ποιο φρέσκα ίχνη. Που είναι και ο λόγος που ο Κάλλεμαν ασχολήθηκε με αυτόν και εγώ ασχολήθηκα με αυτόν και αρχίσαμε.
Η κάθε μια από τις "Ημέρες" έχει μια ειδική πρόθεση, όπως και κάθε μια από αυτές τις "Νύχτες", δεν έβαλα αριθμούς (κάτω από τα επίπεδα στο σχέδιο) στις "Νύχτες" αλλά είναι: 1η ημέρα, 1η νύχτα, 2η ημέρα, 2η νύχτα, 3η ημέρα, 3η νύχτα, αυτά είναι 13 τμήματα όλα μαζί. Από το 1 έως το 13, όλες οι Προθέσεις. Εντάξει;
Αυτός ο κύκλος άρχισε με τη Μεγάλη Έκρηξη εδώ και πέρασε ανάμεσα από όλα τα στάδια της συνείδησης. 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια δια του 13 είναι 1,26 δισεκατομμύρια χρόνιαΣτη κάθε "Ημέρα". Και 1,26 δισεκατομμύρια χρόνια στη κάθε "Νύχτα". Αυτή ήταν μια νύχτα με διάρκεια!
Θέλω να κάνω κάτι σαν, όχι προειδοποίηση αλλά σημείωση σε όλους σας.
Ενώ μιλάμε για όλες αυτές τις τεράστιες χρονικές κλίμακες, είναι πολύ πιθανό ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε το κεφάλι σας, και κατα κάποιο τρόπο να σας πιάσει υπνηλία. Αυτό συμβαίνει γιατίη συνείδησή μας νομίζει ότι ο χρόνος είναι φυσικός. Έτσι απλά κολλήστε 16 δισεκατομμύρια χρόνια στο κεφάλι σας!... ...
(αλλαγή ταινίας στη διάρκεια της ομιλίας)
... ...1,26 δισεκατομμύρια χρόνια πριν σε αυτόν τον πλανήτη, η πρώτη Κυτταρική Ζωή, αυτό συνέβη. Έτσι αυτός αποκαλείτε ο Κυτταρικός Κύκλος. Αργότερα σήμερα πρόκειτε να τα εξετάσουμε αυτά πιο λεπτομερειακά.
Εντάξει ο επόμενος κύκλος, άρχισε 820 εκατομμύρια χρόνια πριν. Και πάλι οι Μάγιας ήξερανπόσα Τουνς, ο καθένας από αυτούς τους κύκλους ήταν, αλλά δεν είχαν όλα τα σημάδια που έχουμε τώρα για αυτά. Αυτός ο κύκλος λέγεται
ο Θηλαστικός. Ο Θηλαστικός Κύκλος γιατί, το προϊόν του ήταν τα θηλαστικά.
Περάσαμε διαμέσου του ατομικού κυττάρου που άρχισε να ενώνεται με άλλα κύτταρα, σε συνεργασία για την επιβίωση.
Τα Ατομικά Κύτταρα έγιναν εδώ, ακριβώς σε αυτή τη γραμμή (αρχή 7ης Ημέρας του Κυτταρικού Κύκλου), 1,26 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Αλλά όπως γνωρίζουν οι επιστήμονες, ότι 820 εκατομμύρια χρόνια πριν, τα ατομικά κύτταρα άρχισαν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Και να γίνουν τελικά, τα φυτά, εδώ σε αυτόν τον κύκλο (τον Θηλαστικό Κύκλο). Και μετά έγιναν, συμπλέγματα και μετά έγιναν ψάρια και τότε έγιναν ερπετά και μετά έγιναν, δεινόσαυροι και τότε εξαφανίστηκαν τελείως και τελικά έχουμε τα θηλαστικά να στέκονται 63,4 εκατομμύρια χρόνια πριν. Και ήταν απλά τυχαίο να είναι 820 δια 13. Σύμπτωση έτσι; Θα γίνει ακόμα καλύτερο!
41 εκατομμύρια χρόνια πριν, αρχίσαμε τον επόμενο κύκλο.
Τώρα, θυμηθείτε, αυτά τα επίπεδα είναι γραμμένα σαν αριθμοί Τουνς σε σκαλισμένη πέτρα,πριν περίπου 2.500 χρόνια.
Αυτό το 41 εκατομμύρια χρόνια πριν είναι μια προσέγγιση από πόσα Τουνς ήταν και αρχίσαμε την Οικογένεια, ή τον Οικογενειακό Κύκλο. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα, στη συνείδηση. 41 εκατομμύρια χρόνια πριν είναι όταν ο Πίθηκος εμφανίστηκε. Και ανάπτυξαν ένα διαφορετικό είδος συνείδησης που δεν υπήρχε πριν. Τη συνείδηση της Οικογένειας.
Τώρα σε όλη τη διαδρομή μέχρι εδώ είχαμε ένα συγκεκριμένο εργαλείο για την επιβίωση. Και αυτό ήταν η Ομαδοποίηση. Ατομικά κύτταρα ενώνονται και ομαδοποιούνται σε μορφές ζωής και μετά αυτές οι μορφές ζωής ομαδοποιούνται, για την επιβίωση. Σαν μάζες και βάλτοι και κοπάδια και κυψέλες και αγέλες.
Αλλά εδώ έρχεται μια άλλη συνείδηση, αυτή είναι η συνείδηση του Ατόμου. Είναι η συνείδηση της ατομικότητας που δημιουργεί την Οικογένεια. Μια ποιο στενή συνεργασία, μια ποιο στενή ή με μεγαλύτερη συμμετοχή υπευθυνότητα.
Σε μια αγέλη ή μια μάζα ή ένα βάλτο, είστε απλά ένα στα πολλά.
Αλλά στη συνείδηση της οικογένειας, υπάρχει διαπροσωπική σχέση. Αναγνώριση, είναι το ανώτερο επίπεδο στη συνείδηση ενός οργανισμού, μπορείτε να το δείτε αυτό; Βασικά άρχισε εδώ, αλλά δεν εμφανίστηκε έξω, αναπτυσόταν όλα αυτά τα 41 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι τα 3,2 εκατομμύρια χρόνια πριν (αρχή 7ης Ημέρας). Εδώ ήταν που εγκαθιδρύθηκε.
Ο επόμενος κύκλος, άρχισε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτή ήταν η αρχή αυτού που ονομάστηκε, ο Φυλετικός Κύκλος.Ναι!
Το κοινό - Στον προηγούμενο κύκλο τα 13 τμήματα ήταν 3,2 εκατομμύρια
χρόνια;
Ίαν - Όχι ήταν... Ναι, συγνώμη, 3,2 εκατομμύρια χρόνια ναι. Η κάθε
μια από τις ημέρες και νύχτες ήταν 3,2 εκατομμύρια χρόνια. Ναι!
Το κοινό - Λοιπόν εντάξει, αλλά το όλο επίπεδο κράτησε 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν και η κάθε ημέρα ήταν 1,26 δισεκατομμύρια χρόνια και η κάθε νύχτα ήταν 1,26 δισεκατομμύρια, παίρνουμε λοιπόν, α, εντάξει κατάλαβα από που έχουμε τα 820, δεν μπορούσα να καταλάβω που βγαίνουν τα 820 γι'αυτό ρώτησα αλλά όλα εντάξει.
Ίαν - Θα το κάνω ποιο ευκρινές αυτό εδώ. Ζούμε ακόμα σε αυτά τα 1,26 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτή η συνείδηση, η κυτταρική συνείδηση ενεργεί ακόμα, έτσι δεν είναι; Θέλετε να το δοκιμάσετε; Τσιμπιθήτε. "Α! Το αισθάνθηκα αυτό". Η φυσική ύπαρξη που το κατέγραψε αυτό, είναι η κυτταρική συνείδηση. Αου! ή Χου! (χαχαχα) Είναι ακόμα ενεργή. Εντάξει; Εδώ αυτά τα 820 εκατομμύρια χρόνια, ακόμα ζούμε σε αυτά τα 63,4 εκατομμύρια χρόνια. Είστε θηλαστικά; Είστε από ζωντανές γεννήσεις με τον πλακούντα και όλα; Τότε αυτό είναι ακόμα ενεργό. Αυτή η οικογενειακή σχέση, αυτή η ατομική αναγνώριση, λειτουργεί ακόμα, ζούμε ακόμα σε αυτά τα 3,2 εκατομμύρια χρόνια. Όλα αυτά είναι σαν ένα φυσερό, είναι βάσεις σαν
ένα φυσερό της συνείδησης, που χτίζεται και χτίζεται και πρόκειτε να δούμε κάποια συνταρακτικά πράγματα.
Αυτός ο Φυλετικός Κύκλος άρχισε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ξέρετε οι Μάγιας δεν ήξεραν ότι η "Λούσι" εμφανίστηκε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εμείς το ξέρουμε, ότι η "Λούσι", αυτή είναι Αυστραλοπίθηκος, εμφανίστηκε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ένας πίθηκος χωρίς ουρά. Ο ποιο μακρινός μας, αλλά πάνω κάτω, κατευθείαν σε εμάς, πρόγονός μας. Εμφανίστηκε πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια. Σύμπτωση;
Ο, "πιθανόν". Αυτά τα 2 εκατομμύρια χρόνια αν τα διαιρέσουμε με το 13, έχουμε 160.000 χρόνια, για την κάθε ημέρα και νύχτα. Έτσι η καθε μια από αυτές τις προθέσεις κράτησε για 160.000 χρόνια μετά περάσαμε σε άλλη πρόθεση και τότε
η πρόθεση προχώρησε μπροστά.
Όπου οι προθέσεις είναι τα βήματα της ΕξέλιξηςΗ συνείδηση, νομίζω ότι όλοι συμφωνούν, είναι ένας καταρράκτης από γεγονότα και προχωράει έτσι. Πάει συνείδηση πρώτα, φως δεύτερον, σκέψη και μετά η πραγματοποίηση. Συνείδηση, φως, σκέψη, πραγματοποίηση. Αυτές είναι οι προθέσεις της δημιουργίας,
που ακολουθούνται από το φως, που μετά έγινε σκέψη και μετά έγινε φυσική πραγματοποίηση.
Εντάξει εδώ είναι ο επόμενος κύκλος που άρχισε 102 χιλιάδες χρόνια πριν. Υπάρχει μια ελλάτωση στο φως, δεν υπάρχει; 102.000 δεν είναι και τόσο άσχημα. Αυτός ονομάζεται ο Πολιτιστικός Κύκλος, επειδή αυτά τα 102 χιλιάδες χρόνια μας έφεραν, τους πολιτισμούς μας. 8.000 χρόνια πριν, κάθε 8 χιλιάδες χρόνια υπήρχε αλλάγή της πρόθεσης.
Εδώ, το 3115 π.Χ. είναι περίπου πριν 5.116 χρόνια, αρχίσαμε καινούργιο κύκλο,
που ονομάζεται η Εθνική Συνείδηση. Σαν ενδιαφέρων σύμπτωση αυτή η γραμμή ακριβώς εκεί, είναι η γέννηση της Αιγύπτου, όπου ο βασιλιάς Μίνως, πάντρεψε
τους πολιτισμούς του πάνω και κάτω Νείλου στο πρώτο έθνος. Η πρώτη ιδέα του έθνους. Και αυτά τα στάδια, άλλαζαν κάθε 400 χρόνια, βασικά κάθε 397 χρόνια αλλά γύρω στα 400. Κάθε 400 χρόνια οι άνθρωποι άλλαζαν απόψεις.
Εννοώ αντιλαμβάνεστε ότι, πίσω σε αυτή τη περίοδο του χρόνου, όλοι φόραγαν το ίδιο στυλ ρούχα, ζωγράφιζαν το ίδιο στυλ τέχνης, έτρωγαν στο ίδιο πρότυπο κεραμικών, για 400 χρόνια, πριν αυτό αλλάξει. Αν Μιλάτε με αρχαιολόγους,
δεν σας τα λένε όλα αυτά. Είναι η δουλειά τους, να μετράνε κεραμικά. Και η ημερομηνία το που αυτό το κεραμικό προήλθε, ωφείλετε στο πρότυπο. Και άλλαζε μόνο μια φορά στα 400 χρόνια. Όλοι παπούδες, μπαμπάς, μαμά, αδελφή, αδελφός, όλοι σκέφτονταν με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπήρχε αυτή η διαφοροποίηση
που έχουμε τώρα.
Ο Πλανητικός Κύκλος. Το 1755 όταν άρχισε. Μετά Χριστόν. Ο Πλανητικός Κύκλος. Και η χρονική του κλίμακα, όλες αυτές οι διαφορετικές ατομικές προθέσεις (οι Ημέρες και οι Νύχτες),άλλαζαν κάθε 19,7 χρόνια. Αυτό (η αρχή της 1ης Ημέρας του Κύκλου) ήταν η αρχή της βιομηχανικής επανάστασης. Και από τότε τα πράγματα άλλαζαν κάθε 20 χρόνια περίπου.Ζούμε ακόμα μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια (της 7ης Ημέρας του πλανητικού κύκλου).
Η Γαλαξιακή Συνείδηση, άρχισε στις 5 Ιανουαρίου 1999. Είναι αυτή η γραμμή εκεί (η αρχή της 1ης Ημέρας του Κύκλου) . Και τώρα (ζούμε σε αυτό) αυτές οι συνειδήσεις μετακινούνταικάθε 360 ημέρες.
Το κοινό - Μπορούμε να το αισθανθούμε.
Ίαν - Φυσικά και μπορείτε.
Ο επόμενος κύκλος, ο τελευταίος κύκλος, ο Συμπαντικός Κύκλοςθα αρχίσει στις 10 Φεβρουαρίου 2011. Όλος αυτός ο κύκλος θα έχει 260 ημέρες διάρκεια. Ολόκληρος ο κύκλος.
- Πότε αρχίζει ο Συμπαντικός Κύκλος;
- Ο Συμπαντικός Κύκλος αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου 2011 και προχωράει για ένα σύνολο από 260 ημέρες, μέχρι στις 28 Οκτωβρίου 2011. Τότε είναι όταν, όλοι από αυτούς τους κύκλους και αυτός και αυτός και αυτός, όλοι φτάνουν σε κάποιο είδος τέλους. Και δεν θα σας αφήσω έτσι χωρίς να σας πω τι πρόκειτε να συμβεί.
- Ευχαριστούμε (χαχαχα)
- Γενικά, είστε όλοι ατομικότητες, έτσι κρατήστε το αυτό στη προοπτική σας.
Στη διάρκεια αυτού του κύκλου, η ίδια ποσότητα αλλαγής που συμβαίνει τώρα σε 360 ημέρες θα γίνετε σε 20 ημέρες. Και σχηματίσατε μια ιδέα, μοιάζει ότι είναι ένα
είδος επιτάγχυνσης.
Τώρα που σχηματίσατε την γενική ιδέα, θα τα εξετάσω αυτά άλλη μια φορά για να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Εντάξει; Εδώ είμαστε. Ας δούμε το τι βασικά αυτές οι προθέσεις σημαίνουν βασικά και πως πραγματοποιούνται. Εντάξει δεν θα σταθώ σε όλες γιατί αυτό θα κρατήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αλλά το τι μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε το βιβλίο. Σας παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο για όλες τις λεπτομέρειες, είναι όλα εκεί, τώρα θα γρατζουνίσουμε μόνο την επιφάνεια, εντάξει;
Ο Κυτταρικός Κύκλος. Όλη αυτή η συμφωνία, επί τη ευκαιρία, μοιάζει με... τις τριαξονικές νταλίκες. Μια μεγάλη τριπλή νταλίκα, τις έχετε δει; Πως τα τραβάνε όλα αυτά, εννοώ τρία αμαξωτά γεμάτα πατατάκια, είναι σαν να περνάει ένα τρένο σε μικρογραφία. Εντάξει, εδώ είναι όλη η δημιουργία παρκαρισμένη σε ένα μέρος (η 1η Ημέρα) για παρκάρισμα τελείως φορτωμένη σε τρία αμαξωτά ή κάτι τέτοιο. Λοιπόν ξεκινάει σιγά, ξεκινάτε σιγά και αρχίζετε να πηγαίνετε ποιο γρήγορα και ποιο γρήγορα και ποιο γρήγορα και πολύ σύντομα πηγαίνετε όσο γρήγορα μπορείτε στη πρώτη ταχύτητα.
Τότε τι κάνετε;
Το κοινό - Αλλάζουμε ταχύτητα,την μετάβαση!
Ίαν - Την μετάβαση. Βασικά το πρώτο που κάνετε είναι να πατήσετε τον συμπλέκτη. Και μετά πιάνετε την επόμενη ταχύτητα και τότε αφήνετε τον συμπλέκτη πίσω και συνεχίζετε την επιτάγχυνση. Σωστά; Εντάξει. Εδώ ξεκινάτε τόσο σιγά και πηγαίνετε όλο και ποιο γρήγορα σε όλη τη διαδρομή μέχρι την 5η ημέρα.
Τώρα στην 5η μέρα πηγαίνετε όσο γρήγορα σας είναι δυνατόν, σε αυτήν την ταχύτητα. Εδώ είναι που μεσολαβεί ο συμπλέκτης, στη διάρκεια της 5ης νύχτας. Τότε πιάνετε την επόμενη ταχύτητα, μετά αφήνετε πίσω τον συμπλέκτη και κατόπιν επιταγχύνετε στην επόμενη ταχύτητα. Φαίνεται λογικό;
Και τώρα ας δούμε πως αυτό λειτουργεί. Μίλησα μόλις για την 5η ημέρα, γιατί η 5η ημέρα είναι πραγματικά δραματικήσε όλους τους κύκλους. Εδώ είμαστε, εδώ είναι η 5η ημέρα του Κυτταρικού Κύκλου. Τώρα εδώ είναι 6,5 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου. Και το συνέβαινε τότε είναι η ανάπτυξη του Ηλιακού μας Συστήματος. Ήταν η ημέρα γέννησης του ηλιακού μας συστήματος. Και ακριβώς εδώ στη διάρκεια
της 5ης νύχτας, είναι περίπου από 5 έως 4 δισεκατομμύρια χρόνια, γύρω εκεί. Κάτι πολύ ειδικό συνέβει, είχαμε "παράδοση στο σπίτι". Είχαμε για πάνω από 250 εκατομμύρια χρόνια,βομβαρδισμού από μετεωρίτες. Όλα τα υπολλείματα και άχρηστα από το ηλιακό μας σύστημα που βρίσκονταν παντού, μπαμ, μπουμ, χτυπήθηκε κάθε πλανήτης από αυτό. Η Σελήνη ακόμα έχει όλους αυτούς τους κρατήρες γιατί δεν έχει την ατμόσφαιρα να τους σβήσει. Μπορούμε ακόμα να δούμε τους καρατήρες στη Γη, αλλά έχουν βασικά σβηστεί.
Στη διάρκεια αυτών των 250 εκατομμύριων χρόνων, δεν ήταν ένα φιλικό προς τη ζωή μέρος για να ζήσεις. Στην ουσία δεν υπήρχε καθόλου νερό εδώ. Θυμηθείτε, αυτός ο πλανήτης σχηματίστηκε από μια μάζα από αιωρούμενα αέρια που έγινε όλο και ποιο στερεή στο κέντρο και μετά ψυχράνθηκε σε ψυχρό μέταλο. Εντάξει;
Κάθε σταγόνα νερού ήρθε εδώ σαν τυχαίος πάγος στους μετεωρίτες. Κάθε σταγόνα. Εννοώ, 250 εκατομμύρια χρόνια από βομβαρδισμό μετεωριτών ακούγεται σαν πολύ βίαιο πράγμα, αλλά αν αυτό δεν γινόταν, τα σώματά σας θα ήταν, τόσο μικρά! Γιατί είσαστε το περισσότερο νερό. Λοιπόν καλή συμφωνία, που συνέβει αυτό.
Ίσως ακούγεται δραματικό αλλά είναι μια καλή συμφωνία.
Εντάξει, στη διάρκεια της 5ης ημέρας του Θηλαστικού Κύκλου, κάποια 315 εκατομμύρια χρόνια πριν είναι όταν άρχισε. Τι συνέβει εδώ είναι ότι η ζωή μετακινήθηκε έξω από τους ωκεανούς στη στεριά. Στη διάρκεια αυτών των 16,4 εκατομμυρίων χρόνων. Ξέρουμε πότε συνέβει, έχουμε τις παλαιοντολογικές αναφορές, συνέβει τότε και η ζωή μετακινήθηκε έξψ από τους ωκεανούς στη στεριά. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συμφωνία, δεν είναι; Είναι μεγάλη αλλαγή στη συνείδηση. Ακριβώς εδώ, στη διάρκεια της 5ης νύχτας, ήταν η προ-Ιουρασική περίοδος εξαφάνισης. Το 97% όλης της ζωής σβήστηκε από τον πλανήτη. Το 97%, ότι απόμεινε μόνο ήταν μικρά κουλουριαστά σκουλήκια στους πάτους των ωκεανών. Αυτό ήταν χτύπημα. Μεγάλο πάρτυ ε; Αυτή η 5η νύχτα, πω, όταν πατάτε τον συμπλέκτη; Τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Παιδιά όλοι σας οδηγήσατε στο χιόνι χωρίς αλυσίδες, στις μεταλλαγές του καιρού, σωστά; Έχετε αυτή την ολική ταχύτητα ενώ πηγαίνετε και τότε πάτε και πάτε
και πατάτε αυτόν τον συμπλέκτη! Όταν ο συμπλέκτης πατιέται, ότιδήποτε μπορεί να συμβεί.
Στη διάρκεια της 5ης ημέραςτου Οικογενειακού Κύκλου, αυτό που πιστεύουν οι επιστήμονες, είναι όταν η έγχρωμη όραση εμφανίστηκε. Όπου οι οργανισμοί
ανέπτυξαν τα μάτια και βασικά κατέγραψαν το χρώμα. Δεν ξέρουμε τι συνέβει εδώ, δεν ξέρουμε. Αλλά ότι και να ήταν, οι πίθηκοι τα κατάφεραν, αλλιώς δεν θα στεκόμασταν εδώ. Έτσι στη 5η νύχτα κάτι συνέβει που δεν το ξέρουμε.
Στον Φυλετικό Κύκλο, στη διάρκεια της 5ης ημέρας, που ήταν 800.000 χρόνια πριν, κάτι εξαιρετικά σπουδαίο μπήκε στο μυαλό, η Φωτιά. Σε όλο τον κόσμο μέσα σε 2.000 χρόνια, οι αρχαιολόγοι βρήκαν το ίδιο πράγμα όταν έσκαβαν στην επιφάνεια, όταν πήγαιναν κάτω στα 2.000 χρόνια πριν, έβρισκαν εστίες φωτιάς. Σε κάθε περιοχή μέσα στα 1 με 2.000 χρόνια. Ακούσατε γιατο σύνδρομο του εκατοστού πιθήκου; Λοιπόν εδώ ήταν, σε εκδήλωση. Άνθρωποι από τελείως διαφορετικές ηπείρους ανέπτυσαν την φωτιά, όλη σε αυτόν τον συνειδησιακό κύκλο της 5ης ημέρας. Και είναι καλό που το έκαναν επίσης, γιατί ακριβώς μετά από αυτό, εδώ είναι 640.000 χρόνια πριν, έχουμε την εποχή των πάγων. Και μαντεύω ότι η φωτιά είχε κάτι να κάνει με την ύπαξη σε αυτό.
Το κοινό - Ίαν τι ήταν η 5η νύχτα του 3ου κύκλου, ποια εποχή ήταν αυτή που δεν ξέρουμε τι συνέβει;
Ίαν - Λοιπόν, δεν είμαι σίγουρος, δεν το έγραψα, πρέπει να βρω τον χάρτη στο μυαλό μου. Αλλά για να δούμε, αυτό πάει, 1, 2, 3, 4 φορές το 3,5... 15 εκατομμύρια, σχεδόν 16 εκατομμύρια ή περίπου.
Λοιπόν, ο Πολιτιστικός Κύκλος. Σε αυτόν τον κύκλο την 5η ημέρα, που ήταν 40.000 χρόνια πριν. 40.000 χρόνια πριν υπήρξε μια άλλη τεράστια ανάπτυξη
στη συνείδηση. Η Τέχνη.
Τώρα 40.000 χρόνια πριν η τέχνη δεν ήταν για διακόσμηση. Η τέχνη είχε ένα πολύ ειδικό νόημα, ήταν βασικά ιερή. Η τέχνη ήταν η πρώτη προσπάθεια της συνείδησης να δημιουργήση το μέλλον. Η τέχνη ήταν η πρώτη θεώρηση του μέλλοντος.
Ένα άνθρωπος των σπηλαίων φόραγε ένα νύχι από αρκούδα, που αυτός ή οι φίλοι του σκότωσαν, νομίζω, ή ίσως απλά το βρήκε εκεί. Το φόραγαν αυτό σαν φυλαχτό, σαν σύμβολο. Τώρα ποια είναι η εφαρμογή αυτού του συμβόλου; Το παρελθόν του; Ή μελλοντικές εξερευνήσεις; Οι σπηλαιογραφίες στον τοίχο; Οι σπηλαιογραφίες ήταν προσευχές, έγιναν από σαμάνο - ιερέα. Ήταν προφητείες για καλά κυνήγια. Τα γυναικεία ομοιώματα, τα έχετε δει αυτά τα μικρά αγαλματίδια; Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη σωστά; είχε σκαλιστεί αυτό και μορφωποιηθεί για το παρελθόν; Ή αντιπροσώπευε το μέλλον; Πραγματικά ναι. Η τέχνη σε αυτό το σημείο της συνείδησης, την 5η ημέρα του πολιτιστικού κύκλου, ήταν η αρχή της θεώρησής μας για το πράγμα που λέγεται μέλλον. Μεγάλο θέμα.
Τώρα την νύχτα, την 5η νύχτα, άρχισε 32.000 χρόνια πριν. Και το τι συνέβει 32.000 χρόνια πριν είναι ότι ο Νεάντερταλ, εξαφανίστηκε. Ο Νεάντερταλ "κατέβηκε από το τρένο". Ξέρει κανείς γιατί έφυγαν; Εγώ ξέρω και φυσικά και οι φίλοι οι αρχαιολόγοι, εννοώ έκαναν την δουλειά τους με τη μελέτη και τα λοιπά. Οι αρχαιολόγοι συμπέραναν γιατί ο Νεάντερταλ εξαφανίστηκε. Ξέρετε για 100.000 χρόνια, δεν άλλαξαν ποτέ μα ποτέ. Έφτιαχναν τα ίδια εργαλεία, φόραγαν τα ίδια ρούχα, ζούσαν στις ίδιες σπηλιές στην ίδια κοιλάδα, κυνηγούσαν τον ίδιο βίσωνα για 100.000 χρόνια. Δεν άλλαξαν ποτέ και για αυτό έπρεπε να εξαφανιστούν. Βγάλτε συμπέρασμα!
Ο Νεάντερταλ εξαφανίστηκε γιατί δεν προσαρμόστηκε.
Το κοινό - Νόμιζα ότι έφυγε γιατί μια άλλη πολεμοχαρή φυλή εμφανίστηκε
και ότι απλά δεν αναπαραγάγονταν. Ότι ήταν απλά ένας πολιτισμός πιο πριν, σωστά;
Ίαν -Λοιπόν, αυτές είναι σκέψεις, υποθέσεις. Τι μπορούμε να ορίσουμε τώρα, είναι το ότι δεν πήρε συμμετοχή, δεν ανάπτυξαν τις δικές τους μεθόδους. Αλλά ο Κρο-Μανιόν από την άλλη πλευρά, είναι οι ευθείς προγόνοι τους, ανάπτυσαν από μόνοι τους, εργαλεία και όλα αυτά τα ίχνη στην ουσία. Περιπλανιόταν, δεν έμεινε στο ίδιο μέρος, πήγε σε όλα τα είδη των περιβάλλοντων και έκανε σεξ με οτιδήποτε βρήκε συμπεριλαμβανομένου και του Νεάντερταλ. Και αυτός είναι ο λόγος που έχω αυτό εδώ (στο μέτωπό μου), το ξέρω (χαχαχα)!
Ο Κρο-Μανιόν επιβίωσε λόγω της προσαρμοστικότητάς του. Ο Νεάντερταλ απλά δεν μπόρεσε να ακολουθήση. Και αυτό είναι κάτι που οι αρχαιολόγοι πιθανόν, δεν ξέρω, δεν έχουνε τα σχέδια και δεν το ξέρουν, αλλά πραγματικά το τι ακριβώς το έκανε ήταν ότι, αυτοί οι τύποι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν είχαν την ικανότητα να οραματιστούν ένα μέλλον. Δεν έκαναν τέχνη, αντέγραψαν
χάντρες αλλά δεν τις δημιούργησαν. Τους έλειπε αυτή η σύνδεση.
Ακριβώς όπως οι εγκληματίες σήμερα. Το θέμα που ορίζει ποιος θα γίνει εγκληματίας και αυτού που δεν πρόκειτε να γίνει, είναι η ικανότητά τους να προβλέψουν το μέλλον. Κάποιος που δεν μπορεί να φανταστεί ότι συλλαμβάνετε μπορεί να πάει κατευθείαν και να κάνει έγκλημα. Άλλοι άνθρωποι που μπορούν ολοκληρωτικά να το φανταστούν λένε: "Ο, αυτό θα έχει συνέπειες"ή το δοκιμάζει και αυτό θα είναι άσχημο μέλλον. Οι άνθρωποι που τα αναλογίζονται αυτά δεν το δοκιμάζουν. Ναι.
Το κοινό - Ίαν, δεν νομίζεις ότι οι Νεάντερταλς δημιούργησαν τα καλλιτεχνήματα, τις νεκροκεφαλές που ζωγράφησαν στις σπηλιές, εννοώ αν το έκαναν για προσευχή, πραγματικά; Δεν ορίζεται από τους ανθρωπολόγους ότι η εποχή των πάγων να ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν προσευχές.
Ίαν - Λοιπόν βασικά ήταν η συσχέτισή τους με τους Κρο-Μανιόν, που το έκαναν αυτό. Δεν ήταν κάτι που το σκέφτηκαν...
Το κοινό - Εννοώ αν έκαναν τέτοιες πρακτικές αυτός θα ήταν ένας λόγος του ότι δεν εξαφανίστηκαν.
Ίαν - Ναι, είναι. Σε προσωπικό επίπεδο το έκαναν αυτό και αντέγραφαν, αλλά όχι ολόκληρος ο πολιτισμός, όχι ολόκληρος ο πλυθησμός των ανθρώπων τους.
Είναι ένα είδος του, εσείς παιδιά μαθαίνετε νέες πληροφορίες, δεν ήρθαν όλοι από την πόλη εδώ. Είναι πάντα λίγες ατομικότητες που οδηγούν στο δρόμο. Αυτοί που είναι σαν αυτούς που σημάδευαν με τα αυτόματα....! Ποιός είναι ο ποιό σύντομος και ευθύς δρόμος όταν είστε θυμωμένοι (χαχαχα); Μην αναρωτιέστε και τρομάζετε όταν ο φίλος σας μιλάει αυτή τη γλώσσα. Ναι.
Το κοινό - Ήθελα να πω ότι, δεν συνηθίζω και δεν θέλω να αγνοώ ανθρώπους, αλλά από τη στιγμή που όλα αυτά τα βήματα είναι σε εξέλιξη και υπάρχη εστίαση φανερά πίσω από αυτά, υπάρχουν μερικοί παράξενοι που πέσουν έξω από τα όριά τους στη συνέχεια και θα ανυπακούσουν σαν τώρα. Εννοώ οι άνθρωποι τώρα, δηλαδή στο μέλλον, οι άνθρωποι μας έδωσαν... Εγώ συμμετέχω σε αυτό εδώ και ενάμιση χρόνο,
γιατί είχα προβλέψεις για το μέλλον που ήθελα να έχω μια άλλη προοπτική, ήθελα να δω πόσο ταιριάζουν τα ημερολόγια πολύ όμοια με τα ήθη μου, οι ημερομηνίες είναι όλες ταυτόσημες μέσα σε αυτό. Εννοώ δεν έδωσα βάση για ένα μήνα. Είναι ο ίδιος χρόνος, η ίδια στιγμή...
Ίαν - Τό'πιασες. Αυτό είναι το ότι όλοι μας μοιραζόμαστε μια συνείδηση και όλοι λαμβάνουμε αυτή τη πληροφορία. Δεν είναι μυστήριο, δεν αποκαλύπτουμε τίποτα πραγματικά και εσείς, λοιπόν απλά θυμάστε.
Το κοινό - Αυτό είναι
Ίαν - Ναι.
- Είναι σαν κάποιο είδος ανθρώπου που προχώρησε αρκετά σε ευφυία που κατέληξε να είναι πολύ ευγενικό;
Ίαν - Ακριβώς. Είναι σαν έκλαμψη στο "όλα είναι", είναι αρκετά καθορισμένο ότι θα είναι τόσο παλιά. Ξέρετε; Αποκτήσατε τόσα πολλά λεπτά σε κάθε τέταρτο και μέσα σε αυτό, μπορείτε να κάνετε όσα φανταστικά πράγματα όσα θέλετε. Αλλά μετά υπάρχειι το τέλος του παιγχιδιού. Αυτό δεν συμπεριλάμβανε τη δική σας δημιουργία. Δεν περιορίζει σε καμμιά περίπτωση τον τρόπο σας ή την ικανότητά σας. Υπάρχει απλά περιορισμένος χώρος χρόνου για να το παράγετε αυτό, να τα εκδηλώσετε αυτά
τα πράγματα. Ας πάμε εδώ στο επόμενο.
Το 3115 άρχισε ο Εθνικός Κύκλος. Τώρα μπαίνουμε στην ιστορία. Αυτό όλο είναι
η προϊστορία, βασικά αυτό είναι η "ιστορία Της". Η "ιστορία Του" άρχισε ακριβώς εδώ (στον εθνικό κύκλο). Αυτό όλο είναι η Μητέρα Γη (επίπεδα συνείδησης από το κυτταρικό μέχρι το πολιτιστικό), αυτό είναι όλο οι άνθρωποι (επίπεδα συνείδησης από το εθνικό μέχρι το τελευταίο). Αυτό εδώ, αυτή η γραμμή, δεν είναι μόνο η αρχή του Εθνικού Κύκλου αλλά επίσης,όταν αρχίσαμε να γράφουμε. Όταν αρχίσαμε να γράφουμε. Το 3110 βασικά, στη Σουμέρια την Κωνική γραφή και τα Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά, άρχισαν ακριβώς εκεί. Εδώ (την 5η Ημέρα του κύκλου), το 40 μ.Χ. είναι αυτή η γραμμή. Το 40 μ.Χ., τι συνέβαινε το 40 μ.Χ.; Υπήρχε κάποιος τύπος με το όνομα Παύλος, που ειχε, ένα πάθος, για έναν τύπο ονόματι Χριστός. Ήταν ακριβώς πριν από αυτή τη περίοδο χρόνου, αλλά δεν είναι το γεγονός, είναι η Συνείδηση που μετρούσε εδώ. Εντάξει; Και το τι συνέβει αυτή τη περίοδο χρόνου, αυτά τα 400 χρόνια, ακριβώς στην αρχή αυτού, ήταν ότι ο Παύλος προώθησε το μήνυμα του Χριστού. Ο Χριστός θα μπορούσε να διδάξει, ξέρετε, 2000 άτομα σε όλη τη περίοδο της ζωής του. Αλλά ο Παύλος στον επόμενο κύκλο μετά από αυτόν τώρα, διέδωσε πλατιά το μήνυμά του. Και το μήνυμά του αυτή η συνείδηση, ήταν, που προώθησε
στη διάρκεια της 5ης ημέρας είναι ότι, όλοι σας, ο κάθε ένας και κάθε μια από εσάς, είστε Θεϊκοί. Είσαστε οι γιοί και οι κόρες του Θεού. Καιδεν χρειάζεστε κανένα ιερέα ή βασιλιά να μιλάει εκ μέρους σας, για εσάς, στον Θεό. Είναι η δική σας συμφωνία.
Αυτό είναι το τι είπε. Βλέπετε σε εκείνο τον καιρό, "ο πολιτισμός" εκείνου του καιρού, κυβερνιόταν εξ ολοκλήρου από θεούς, εδώ στην Γη. Ο Καίσαρας ήταν θεός και ο Καίσαρας επέβαλε τον νόμο του θεού, σε όλους. Ο Χριστός είπε: "Τστς, μην τα ακούτε αυτά και αυτά". Αυτός ήταν ο λόγος του και είναι περιορισμένος, εσείς όχι. Και το μήνυμά του είχε τόση δύναμη που το 411μ.Χ., η Ρώμη έπεσε, στη διάρκεια της 5ης νύχτας. Ο αυτοκράτορας απλά δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο. Δεν παραιτήθηκε, συνέχισε απλά να κάνει τα ίδια πράγματα. Κατάκτησε, δίχασε, κυριάρχησε, ξέρετε, απλά έκαναν τα ίδια πράγματα. Το τι άλλαξε ήταν η συνείδηση του λαού, βγάλτε συμπέρασμα.
Αυτή η αλλαγή ήταν το πισωπάτημα σε αυτό το είδος της σκέψης ότι, αυτός
ο άνθρωπος είναι θεϊκός και εγώ δεν είμαι. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να πιστεύει και εγώ όχι. Αυτό εξαφανίστηκε. Και τότε έπεσε η δύναμη και διαλύθηκε σε κομμάτια.
Εδώ στη διάρκεια του Πλανητικού Κύκλουη 5η ημέρα, θυμηθείτε την 5η ημέρα είναι όταν γίνετε φοβερό άνοιγμα για τη συνείδηση. Τρομερό, πολύ πλατύ άνοιγμα, όσο γρήγορα μπορεί να πάει. Το τι έγινε το 1913 ήταν η δημοσιοποίηση των εργασιών κάποιου. Ένας τύπος που κατέληξε στο Ε=ΜC². Στη διάρκεια της 5ης ημέρας, αυτού του κύκλου της συνείδησης, λάβαμε ένα δώρο. Λάβαμε την
απεικόνηση της πραγματικότητάς μας. Ε=ΜC². Και ακριβώς εδώ στη μέση αυτής της ημέρας το 1924, κάποιος άλλος τύπος με το όνομα Χάμπολ, έκανε μια ανακάλυψη. Ακούσατε για το τηλεσκόπιό του, ο λόγος που πήρε το όνομα αυτού του τύπου,
είναι γιατί ανακάλυψε ότι ζούμε σε ένα άπειρο σύμπαν. Και σε ένα άπειρο σύμπαν, απόλυτωςτα πάντα είναι πιθανά. Σε ένα άπειρο σύμπαν τίποτα δεν είναι αδύνατον. Τα πάντα υπάρχουν. Τα πάντα και οτιδήποτε θα μπορούσατε ποτέ να φανταστήτε και πολλά περισσότερα από αυτά. Ήδη βασικά είναι γεγονός. Λοιπόν στη
διάρκεια αυτής της περιόδου χρόνου, λάβαμε την απεικόνηση της πραγματικότητάς μας και τη γνώση ότι τα πάντα είναι πιθανά. Αυτό είναι πολύ μεγάλο άνοιγμα για την συνείδηση, δεν είναι;
Και προχωρήσαμε μπροστά μετά από αυτό, βλέπετε οι νύχτες είναι οι περίοδοι της εφαρμογής,οι ημέρες οι περίοδοι που έχουμε συνειδητοποιήσεις ή μεγαλώνουμε την κατανόησή μας και οι νύχτες οι περίοδοι χρησιμοποίησης αυτής της κατανόησης. Έτσι λάβαμε αυτή την όμορφη κατανόηση και τότε μετακινηθήκαμε εδώ και η (5η)Νύχτα, άρχισε το 1932, στη διάρκεια της Νύχτας,
εφαρμόσαμε αυτή την κατανόηση σε μια άσκηση που ονομάσαμε "2ος Παγκόσμιος Πόλεμος".Και στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο χάσαμε πολλούς ανθρώπους, ή υλικά, ρίξαμε ακόμα και την ατομική βόμβα. Και φορτώσαμε τη συνείδησή μας με το βάρος, την υπευθυνότητα, ότι θα μπορούσαμε να είμαστε οι τελευταίοι.
Αυτό υπήρξε ένα μεγάλο βάρος φίλοι μου. Όλοι μας μεγαλώσαμε, σε όλη μας τη ζωή με αυτή την υπευθυνότητα. Θέλω α τονίσω κάτι τώρα, είναι πολύ πολύ σημαντικό. Ναι ρίξαμε την ατομική βόμβα και δημιουργήσαμε φοβερή καταστροφή σε όλο τον κόσμο ακόμα και στην Ευρώπη, φέραμε μια βαριά ευθύνη στους εαυτούς μας ναι, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι 2 εκατομμύρια χρόνια από βομβαρδισμό μετεωριτών, είναι; Εδώ που τα λέμε, ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος δεν εξαφάνισε το 97% της ζωής, έτσι; Τώρα όσο και αν, ξέρετε οι φυσικοί έλεγαν ότι αν πέσουν αυτές οι βόμβες θα έφερναν πυρινικό χειμώνα, τα έλεγαν αυτά πριν ακόμα τις ρίξουν. Δεν έγινε,
εδώ είχαμε μια εποχή των πάγων, δεν έγινε! Όσο και αν ο Χίτλερ μισούσε τους Εβραίους και προσπάθησε να τους εξοντώσει, δεν εξαφανίστηκαν σαν τους Νεάντερταλ, έτσι; Όταν έπεσε το τρίτο ράιχ, δεν υπήρξαν 30 χρόνια πολέμου που λυσομανούσαν στην Ευρώπη όταν έπεσε η Ρώμη, υπήρξαν; Με άλλα λόγια, φίλοι μου, τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Πολύ καλύτερα.
Θυμόσαστε όταν πρωτομαθαίνατε ποδήλατο; Μπουμ, μπουμ! Μέχρι που
αποκτήσατε κάποια επιτάγχυνση, πραγματικά δεν βρίσκατε την ισορροπία σας. Ήταν μετά που αποκτήσατε κάποια εμπειρία, τότε αρχίσατε να το ελένχετε και να αποφεύγετε αυτούς τους θάμνους και τα αγκάθια και αυτούς τους βράχους.
Πήρε κάποιο χρόνο, όπως χρειάστηκε και σε εμάς.
Τώρα είμαστε εδώ σε ένα καλό επίπεδο, κάποιος αισθάνεται ότι χρειάζεται διάλλειμα και να συνεχίσουμε μετά;
Το κοινό - Όχι
Ίαν - Όχι, θέλετε να προχωρήσουμε σε αυτό λίγο ακόμα; Εντάξει. Και εσείς το ίδιο; Εντάξει θα μείνω.
Το κοινό - Εσύ χρειάζεσαι;
Ίαν - Δεν χρειάζομαι διάλλειμα.
κινηματογραφήστρια - Έχω ακόμα15 λεπτά ταινίας.
Ίαν - 15 λεπτά, εντάξει θα προχωρήσουμε λίγο ακόμα.
Τώρα, τα πράγματα φανερά γίνονται καλύτερα για την συνείδηση. Λοιπόν ακόμα έχουμε αυτή την υπευθυνότητα, αλλά αυτή η υπευθυνότητα είναι να πιάσουμε το τιμόνι, γιατί το μάθαμε τώρα, και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά! (με κλειστά μάτια)...Δεν θα λειτουργήση!
Τώρα (2003), είμαστε σε αυτόν τον Γαλαξιακό Κύκλο. Και αυτός ο Γαλαξιακός Κύκλος, βασικά είμαστε στην 3η ημέρα αυτού του κύκλου, θα πούμε περισσότερα και σε βάθος αργότερα αυτό το απόγευμα, τι βασικά αυτά τα πράγματα εννοούν. Αλλά θα περάσω από αυτό με γενική θέα, τι αυτά τα διαφορετικά επίπεδα από συνείδηση είναι, και όταν ανεβούμε στην κορυφή, τότε θα κάνουμε διάλλειμα. Εντάξει;
Πρώτα συνείδηση του Κυτταρικού Κύκλου. Το καθένα από αυτά έχει ένα ειδικό τρόπο, ή ουσία συνείδησης, που λειτουργεί σε αυτό. Σε αυτή τη περίπτωση,
το κυτταρικό, που άρχισε με αέρια και άτομα και ηλεκτόνια που συγκρούονταν το ένα με το άλλο και συγχωνεύονταν και όλα αυτά, σωστά; Η ζωή γινόταν φυσική, γινόταν αέρια, γινόταν στερεή. Όλος αυτός ο κύκλος χτίστηκε γύρω, χτίστηκε όλος γύρω από τη δράση - αντίδραση. Όλοι οι φυσικοί νόμοι, όλοι οι χημικοί νόμοι εξελίχτηκαν και εμφανίστηκαν στη διάρκεια των 16,4 δισεκατομμυρίων χρόνων. Και φυσικά είναι
εφαρμόσιμοι ακόμα σήμερα.
Ο Θηλαστικός Κύκλος ήταν η συνείδηση που χτίστηκε επάνω, ή εξελίχτηκε σε κάτι
που ονομάζεται ερέθισμα - απάντηση. Βλέπετε τη διαφορά με την δράση - αντίδραση; Υπάρχει ολόκληρη συνείδηση σε αυτό. Δράση - αντίδραση, μπαμ μπαμ, ερέθισμα - απάντηση. Δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση, μπορεί να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση, όπως συνήθως είναι. Ένας λαγός σε ένα θάμνο, τσακ, ο λαγός έφυγε.
Απλά ένα ερέθισμα, μπουμ, εξαφανίστηκε. Εντάξει; Είναι ένας αυτόματος μηχανισμός που όλοι αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν.
Εδώ στην Οικογενειακή υποδιαίρεση, στον Οικογενειακό Κύκλο, υπήρξε μια νέα, μια ανάπτυξη αυτού, που ήταν ερέθισμα - ατομική απάντηση. Τρομάζετε ένα κοπάδι από ψάρια (της συνείδησης του θηλαστικού κύκλου) και τι κάνουν, σε μια γραμμή, 300 ψάρια, τσαφ, μετακινούνται όλα σαν ομάδα. Στέκεστε κάτω από ένα δέντρο γεμάτο πιθήκους (της συνείδησης του οικογενειακού κύκλου) και πετάτε μια μπανάνα πάνω στο δέντρο, θα έχετε πολλές ατομικές αντιδράσεις ή όχι; Ένας πίθηκος ίσως πιάσει τη μπανάνα τη ξεφλουδίσει και πετάξει μετά τη φλούδα πάνω σας. Άλλοι ίσως τη πιάσουν και εξαφανιστούν, άλλοι αυτό ή το άλλο είναι όλα ατομικά. Ατομικές απαντήσεις.
Από εδώ μετακινηθήκαμε στον Φυλετικό Κύκλο. Σε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν, αφήσαμε κάτω την ουρά μας και μαζέψαμε ένα άλλο εργαλείο. Η ουρά ήταν ένα εργαλείο για επιβίωση, την αφήσαμε κάτω και μαζέψαμε ένα άλλο εργαλείο που λέγεται το μυαλό. Και το μυαλό βασίστηκε στη, ή όλος αυτός ο κύκλος βασίστηκε στη συνείδηση των, ομοιοτήτων και διαφορών. Και είναι από αυτό που αποκτήσατε την ικανότητα να παίρνετε αποφάσεις και για αυτό επρόκειτο. Αποφάσεις. Βλέπετε την ομοιότητα και όλες τις διαφορές. Ναι είναι μια όμοια
κατάσταση αλλά δημιουργεί διαφορετικές αντιδράσεις. Καταλάβατε; Δεν είναι απλά ερέθισμα - απάντηση. Τώρα είναι ερέθισμα, παρατήρηση, απόφαση, δράση.
Οι άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν αποφάσεις, στη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου.
Εδώ στον Πολιτιστικό Κύκλο, ο πολιτισμός, η βάση του πολιτισμού μας είναι οι αιτίες. Αιτίες,μοιραζόμενες αιτίες. Στην αρχή, εδώ είναι που εμφανίστηκε
ο σαμάνος στις σπηλιές, πιστέψτε με, άρχισε εδώ στις σπηλιές. Οι σαμάνοι ήταν οι άνθρωποι που εμφανίστηκαν με την αιτία για τα αστέρια, την αιτία για την φωτιά,
την αιτία για την βροχή, την αιτία που η αρκούδα μπήκε μέσα στη σπηλιά εκείνη την νύχτα. Αιτία, η οποία είναι η βάση της κοσμολογίας. Που εξελίχτηκε σε λίγο στους ιερείς και ιέρειες και τις θρησκείες. Όλη η βάση του πολιτισμού.
Κάτω εδώ (στον οικογενειακό κύκλο), οι άνθρωποι μαζεύονταν μαζί για επιβίωση, εδώ σε αυτό έφταχναν φωλιές (στον θηλαστικό κύκλο), αλλά εδώ (στον φυλετικό κύκλο), οι άνθρωποι σχημάτιζαν ομάδες από τη μοιραζόμενη αιτία για επιβίωση. Ήταν εδώ που οι άνθρωποι ανέπτυξαν το "στυλ". Τον δικό τους ειδικό τρόπο, για, επιβίωση. Λόγω της αιτίας της ύπαρξής τους. Είναι φανερό, το έχουμε ακόμα να λειτουργεί.
Υπάρχουν άνθρωποι, εκεί, στην Μέση Ανατολή που αποφάσισαν, ότι οι αιτίες τους
είναι καλύτερες από οποιουδήποτε άλλου. Δεν είναι καλή απόφαση, αλλά μένει απόφαση. Αυτό, με λίγα λόγια, προωθήσε την εξαφάνιση, σαν τους δεινόσαυρους, τους Νεάντερταλς. Αυτό το είδος αιτίας ξεπέρασε τη συνείδησή μας και παρατηρούμε αυτό ακριβώς τώρα. Είμαστε μάρτυρες της εξαφάνισης της αιτίας του κάτι να έχει μεγαλύτερη αξία από κάτι άλλο. Έτσι οι πολιτισμοί και οι θρησκευτικές οργανώσεις είναι σε αμφισβήτηση, σε κρίση τώρα και θα ξεπεραστούν σε λίγο διάστημα. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό αργότερα αυτό το απόγευμα.
Ο Εθνικός Κύκλος, ακριβώς εδώ, επρόκειτε εξ ολοκλήρου για τον "νόμο".
Και...
Το κοινό - Τι είναι αυτό;
Ίαν - Τιμωρία. Νόμος και τιμωρία. Κάτω εδώ (στον φυλετικό κύκλο) υπήρχαν πάντα αιτίες για τα πράγματα. Δεν υπήρχε κάτι καλό ή δαιμονικό. Υπήρχαν σίγουρα οι συνέπειες, αλλά δεν υπήρχε η δομή του καλού ή κακού. Αυτό εμφανίστηκε, ακριβώς εδώ, το 3115 π.Χ., που είναι ακριβώς 400 χρόνια από τότε που η Εβραϊκή Βίβλος συμπεραίνουν ότι γράφτηκε; Που αρχίζει με την ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Και το σκεπτικό του καλού και του κακού; Εμβολήθηκε στη συνείδησή μας και η ιδέα του παλιου δεσμού και χρέους. Μάτι αντί ματιού. Πριν από αυτό, κάτω εδώ (στον φυλετικό κύκλο), σε όλη τη περίοδο των 104.000 χρόνων, δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, που θα βγαίναν θα έπιαναν κάποιον και θα χτύπαγαν στο κεφάλι με το γκλομπ για κάτι που έκανε πριν. Ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα αυτό το άτομο θα έτρωγε μια κατραπακιά ή θα έπεφτε από μια χαράδρα. Υπήρχε η φυσική ισορροπία. Και δεν υπήρχε η ανάγκη, σε αυτή τη περίοδο, ή η ικανότητα, για νόμο. Ήταν σε αυτή τη περίοδο του χρόνου (στον πολιτιστικό κύκλο) που εξελίχτηκε η όλη ιδέα του νόμου και ήταν μόλις σε αυτά τα τελευταία 400 χρόνια όπου ανακαλύψαμε τους νόμους, της επιστήμης, τους νόμους της φυσικής. Όλα τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα, υπάρχουν λόγω της κατανόησής μας για τους νόμους ή τα αξιώματα πίσω από τις πραγματοποιήσεις. Και συνέβη στη διάρκεια αυτής της 7ης ημέρας (του πολιτιστικού κύκλου) Βλέπετε;
Ο Πλανητικός Κύκλος, έχει να κάνει εξ ολοκλήρου, με τη δύναμη. Αυτό είναι για το τι επρόκειτε με αυτή τη συνείδηση, εδώ είχαμε τον νόμο (προηγούμενος κύκλος), εδώ τη δύναμη! Το 1755 αναπτύξαμε τις μηχανές, για να κάνουν τη δουλειά των ανθρώπων, να κάνουν τη δουλειά από χιλιάδες ανθρώπους. Δύναμη. Τώρα η συνείδηση δεν έχει καλό ή κακό μέσα σε αυτό. Δεν έχει καμμία κρίση, απλά υπάρχει. Έτσι δεν υπάρχει καλή δύναμη και κακή δύναμη. Υπάρχει μόνο η διαθεσιμότητα αυτής. Τώρα από τη δική μας προοπτική, σίγουρα μοιάζει ότι μερικοί άνθρωποι, συγκέντρωσαν γύρω τους περισσότερη δύναμη από όση τους αξίζει. Ή ξέρουν πως να το κάνουν, οργανωτικά, δεν αληθεύει; Αλλά για την συνείδηση, σε τελική ανάλυση, "σιγά τα λάχανα". Η δύναμη είναι εκεί.
Θα σας κατεβάσω κάτω στο προσωπικό επίπεδο. Το 1755, αν είχατε ένα άλογο, "λοιπόν αυτό το βρίσκεις παντού, αν φτάσεις εκεί και έχεις ένα". Αν είχατε δυο άλογα ή τρία, είχατε σοβαρή δουλειά γιατί αντέχατε τις απαιτήσεις των ανθρώπων.
Αν είχατε 25 άλογα, 30 άλογα, είσασταν πολύ ισχυρά άτομα. Όλοι σας έχετε τουλάχιστον 180 άλογα στο αμάξι σας. Η γνώση είναι δύναμη, σωστά; Πίσω εδώ κανένας δεν μπορούσε να διαβάσει, στην ουσία, ήταν μόνο οι της βασιλικής
αυλής που μπορούσαν να διαβάσουν. Μπορούσαν να έχουν κάθε γνώση. Τώρα με ή χωρίς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, γιατί υπάρχουν αυτά στις βιβλιοθήκες, μπορείτε να μπείτε μέσα και σε λεπτά, να βρίσκετε τα γεγονότα από οτιδήποτε θέλετε.
Η γνώση είναι δύναμη. Έχετε έτοιμη πρόσβαση σε όλη αυτή... ...



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα