Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το παγκοσμίως πρώτο εμπορικό αυτοκίνητο υδρογόνου!!

Το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό αυτοκίνητο υδρογόνου, που εκπέμπει μόνο νερό, κυλά στην γραμμής παραγωγής. Είναι super οικολογικό με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αυτό το οικογενειακό αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο. Αντλίες μόνο με καθαρό νερό να τρέχει από την εξάτμιση. Σήμερα είναι στην γραμμή παραγωγής για πρώτη φορά και όχι μονο σε  εκθεσιακούς χώρους. Η Honda της υψηλής τεχνολογίας παρουσιάζει το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο παραγωγής που λειτουργεί με υδρογόνο στις κυψελών καυσίμου, έτσι δημιουργεί κίνηση στο σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας (γεννήτρια) που δίνει κίνηση με την σειρά της στον ηλεκτρικό κινητήρα του αυτοκινήτου. Έχει αυτονομία για σχεδόν 280 μίλια και κορυφαία ταχύτητα των 100 μιλίων ανά ώρα, χωρίς να εκπέμπει επιβλαβής τύπους ρύπανσης. .


Honda

Ο πρόεδρος της Honda του Takeo Fukui εμφανίζει την επόμενη γενιά οχημάτων με κυψέλες καυσίμου FCX. Απλά πράγματα σε μια εποχή που το πετρέλαιο και οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται στα ύψη σε επίπεδα ρεκόρ. Το νέο FCX είναι το αποτέλεσμα 20χρόνης έρευνας.. Στο επίκεντρο της εταιρείας είναι μια στοίβα κυψελών καυσίμου. Αυτή του μίνι σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που χρησιμοποιεί μια ηλεκτροχημική αντίδραση μεταξύ του υδρογόνου και οξυγόνου για την μετατροπή της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική. Αυτη με τη σειρά της κινεί τον ηλεκτρικό κινητήρα που τελικά δίνει κίνηση στους τροχούς του αυτοκινήτου. Έχει ξεκινήσει τις πρώτες πωλήσεις στην Καλιφόρνια. Κυβερνήτης είναι ο σταρ του Χόλιγουντ Arnold Schwarzenegger που έχει δημιουργήσει μιας αλυσίδα από πρατήρια υδρογόνου, ως μέρος των περιβαλλοντικών κινήσεων για καθαρότερα αυτοκίνητα.

Honda

Honda ισχυρίζεται το υδρογόνο FCX με σαφήνεια προσφέρει τρεις φορές καλύτερη απόδοση, βάση καυσίμου, από ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο με βενζινοκίνητα. Το άκρως εκρηκτικό καύσιμο, (ελαφρύτερα του αέρα ή του φυσικού αερίου) και η Honda υποστηρίζει ότι είναι ασφαλέστερο από τη βενζίνη. Η Honda έχει στα αρχικά της σχέδια την παραγωγή μόνο 70 περίπου οικολογικά αυτοκίνητα ετησίως. Τα τετραθέσια αυτοκίνητα είναι αρχικά διαθέσιμα μόνο για μίσθωση και στοιχίζουν περίπου £ 300 το μήνα, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας. Αυτό θα καθιστούσε την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου περίπου £ 24000.

γραφικών

Όμως παραδέχεται η Honda, δισεκατομμύρια στερλίνες δαπανήθηκαν σε αυτη την έρευνα. Πάνω από δύο δεκαετίες.. Το αυτοκίνητο θα είναι αρχικά διαθέσιμο για μίσθωση μονο στην Καλιφόρνια, αρχής γενομένης τον Ιούλιο, και στη συνέχεια στην Ιαπωνία ένα χρόνο αργότερα. «Ο χρόνος είναι συναρπαστικός.. Η άφιξη του πρώτου αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο, στις κυψέλες καυσίμου, κάνει την εμφάνιση του σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή, των ταχέως αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου. “Η Honda είναι υπερήφανη που προσφέρει εναλλακτική ενεργειακή λύση, που θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα και την επίδραση της χρήση των οχημάτων στην αλλαγή του κλίματος”.. Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα στην ιστορία των οχημάτων αυτής της τεχνολογίας..Ένα μνημειώδες βήμα πιο κοντά στην ημέρα, που τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου θα αποτελέσει μέρος της καθημερινής πραγματικότητας. Είναι μέρος από τους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να δημιουργήσουν αυτοκίνητα που να είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον. Να συμμορφωθούν με την αυστηρότερη νομοθεσία και να επίσης να μειώσουν το κόστος των καυσίμων για τους πελάτες τους. Η BMW έχει κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο υδρογόνο που “καίει” το υδρογόνο και μπορεί να προσαρμόζονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Toyota δήλωσε ότι αγωνίζεται να διατηρεί την επαφή της με την αλματώδη αύξηση της ζήτησης των υβριδικών οχημάτων. Είναι σε θέση να παράγει και μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της, όπως τα Prius και upmarket Lexus.
Η Volkswagen που στην Ευρώπη ειναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αυτοκινήτων είπε ότι θέλει να παράξει μια έκδοση υβριδική του Golf.

ΠΗΓΗ
           ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα