Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αρσενική και θηλυκή ενέργεια ..



 Ζούμε σε ένα άπειρο ωκεανό ενέργειας …
Μιας ενέργειας που εκφράζετε και εκδηλώνετε επίσης με άπειρους τρόπους ,  σε πολλές διαστάσεις και επίπεδα  , με άπειρες μορφές και  σχηματισμούς.
Αυτό που είναι ορατό και αισθητό σε εμάς είναι μόνο ένα αρκετά μικρό μέρος αυτής της άπειρης ενέργειας, η οποία  γίνετε αντιληπτή μέσα  από τις φυσικές μας  αισθήσεις ,  η  από επιστημονικά μηχανήματα, και εσωτερικές εμπειρίες   .
Η άπειρη αυτή ενέργεια είναι ανεξάντλητη και έχει την δυνατότητα να μετασχηματίζετε , να αναγεννάτε,  να μετατρέπετε σε κάτι άλλο, να εξαφανίζετε και να ξαναεμφανίζετε, διαφορετική,  με άλλες μορφές, διαφορετικές δομές ,  και ιδιότητες .

Το αποτέλεσμα αυτό της μετάλλαξης ,και μεταβολής της ενέργειας, σύμφωνα με την επιστημονική
άποψη  προκύπτει  από την επίδραση και επιρροή σωματιδίων πάνω σε άλλα σωματίδια .
Μπορούμε να ονομάσουμε αυτά τα σωματίδια θετικά και αρνητικά, η αρσενικά και θηλυκά  μιας και έχουν διαφορετικές δονήσεις , που όμως τελικά μέσα από την σχέση και την αλληλοεπίδραση  τους, δημιουργούν ένα άλλο…. σωματίδιο .
Έτσι γίνετε κατανοητό ότι  η αρχική ενέργεια για να μπορεί να κινηθεί, να μεταλλαχθεί, να μετατραπεί , να εκφραστεί ,και να δημιουργήσει,……..
πρώτα…..χωρίζετε σε δυο πόλους.
Σύμφωνα με το << κυμβάλειον>> ,του Ερμή του Τρισμέγιστου αυτή η πολικότητα είναι
<< η αρχή του γένους  >> και όλα τα πράγματα όπου είναι, και ότι και αν είναι εμπεριέχουν και τις δυο αυτές αρχές .
  Αυτή η διπολική  ιδιότητα της ενέργειας εκφράζετε παντού στο σύμπαν, είναι  <<ο νόμος των αντιθέτων>>, και επίσης εκφράζετε σε όλα τα επίπεδα ,με πολλές μορφές και σχηματισμούς.
 Φυσικό επίπεδο , διανοητικό , συγκινησιακό, αιτιατός κόσμος…..

Αυτή την διπολική  ενέργεια πρέπει να την αναζητήσουμε μέσα μας με σκοπό να την ισορροπήσουμε, διότι μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε και να εκδηλώσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε , και να ζήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε. .
Μην συγχέομε το << φύλο >> με τις  ενέργειες που αναφερόμαστε  ,η αρσενική ενέργεια υπάρχει μέσα σε ένα ανδρικό σώμα όπως επίσης και σε ένα γυναικείο σώμα , όπως επίσης και η θηλυκή ενέργεια το ίδιο μέσα σε ένα ανδρικό σώμα.
Το << φύλο>> δεν είναι παρά  η εκδήλωση της ενέργειας αυτής στο φυσικό επίπεδο ,και αυτός είναι και ο λόγος που σε φυσικό επίπεδο ένας άνδρας ή μια γυναίκα αναζητά το αντίθετο, ώστε να αλληλεπιδράσει  και  να αισθανθεί την.. ολοκλήρωση .


Το θέμα αυτό το προσεγγίζομε τώρα   από ψυχολογική άποψη, οπότε δεν θα πρέπει να συγχέομε τις αρσενικές και θηλυκές  ενέργειες,  με το φύλο του φυσικού μας σώματος, αλλά περισσότερο με τον χαρακτήρα μας και την προσωπικότητα μας.
 Με τον τρόπο δηλαδή που εκφράζουμε τον ψυχολογικό μας κόσμο προς τα έξω, η τον τρόπο που ο ψυχολογικός μας κόσμος επηρεάζετε από τις εξωτερικές συνθήκες και τα πρόσωπα   .

Θα πρέπει να αναζητήσουμε παρατηρώντας τον εαυτό μας που υπάρχει ανισορροπία αυτών των ενεργειών  μέσα στην ψυχολογία μας .
Η αρσενική ενέργεια σχετίζετε με την θέληση, την εσωτερική  δύναμη, την πίστη, την έμπνευση , την παρατήρηση,  το εγώ είμαι .
Και η θηλυκή ενέργεια σχετίζετε με την δημιουργικότητα , , δημιουργεί φαντασία , ιδέες,  λαμβάνει ερεθίσματα και  συνεργάζεται με την αρσενική ενέργεια,  άλλα ερεθίσματα δέχεται επίσης  και από το περιβάλλον .
Η αρσενική ενέργεια αναβλύζει ….<< κάτι>>,… και η θηλυκή ενέργεια το μετατρέπει σε ιδέες και έργα.

Όταν κάποια άτομα αρκούντε στο να αντλούν σκέψεις και ιδέες από άλλα άτομα , να αφήνοντε να χειραγωγούνται από άλλους ,και  να αντιγράφουν άλλους ,σημαίνει ότι έχουν ανισσόροπη την θηλυκή τους ενέργεια .

Όταν κάποια άτομα τους αρέσει να υποβάλουν, να διευθύνουν ,και να χειραγωγούν σημαίνει ότι έχουν ανισσόροπη την αρσενική τους ενέργεια .

Παράδειγμα
Ένα άτομο με αρσενική δονητική ενέργεια ,  υποβάλει ένα κύμα ενέργειας σε ένα άτομο με την θηλυκή δονητική ενέργεια [ πχ μια ιδέα ]…….
Το άλλο άτομο την αποδέχεται  και την κάνει δική του ,
Στη συνέχεια το άτομο αυτό ενεργεί και σκέφτεται ανάλογα με αυτήν την ιδέα .

Μια ιδέα τώρα τοποθετημένη στο μυαλό και στο νου  ενός άλλου ανθρώπου, αναπτύσσετε και εξελίσσετε, και τελικά καταλήγει να θεωρείτε σαν αληθινή νοητική άποψη και  ιδέα του ατόμου που την αποδέχτηκε  .
Ενώ στην πραγματικότητα είναι κάποιου άλλου ……

Όπως καταλαβαίνουμε αν είμαστε ειλικρινής  μπορούμε να δούμε στον εαυτό μας πρώτα, και στη συνέχεια και στους άλλους ανθρώπους,  κατά πόσον αυτά που στο μυαλό μας έχουμε σαν πεποιθήσεις , απόψεις , και ιδέες ,  είναι δικά μας , ή είναι επιπρόσθετα,  και  κάποιων άλλων .

Η  ανισόρροπη αρσενική ενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη πίστης και θέλησης , την διανοητική τεμπελιά .
Αυτά τα άτομα με  ανισόρροπη αρσενική ενέργεια αφήνονται να καθοδηγούνται από την θέληση άλλων ατόμων υιοθετώντας της ιδέες τους , και τις απόψεις τους.
Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να εκφράσουν πρωτότυπες ιδέες,  καινοτόμες , δεν μπορούν να εκφράσουν τον εαυτό τους,  το εγώ είμαι….. και είναι πολωμένοι στην θηλυκή ενέργεια .

Τα άτομα πολωμένα στην αρσενική ενέργεια έχουν δυνατή θέληση και επιβάλλονται εύκολα στους άλλους , πετυχαίνουν και υλοποιούν με μεγαλύτερη ευκολία , και με την πειθώ τους επιβάλλονται στους άλλους, αλλά δεν έχουν την ιδέα την φαντασία και την δημιουργικότητα  για να κάνουν μεγάλα και ωφέλημα έργα, διότι έχουν ανισόρροπη την θηλυκή τους ενέργεια .

Οι  ενέργειες αυτές όπως είπαμε δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα ..
<< όπως είναι επάνω έτσι είναι και κάτω >> [ Ερμής ο Τρισμέγιστος ]
Αυτές τις ενέργειες μπορούμε να τις αναζητήσουμε μέσα μας .

Είναι μέρη του είναι μας,  το οποίο  διασπάτε στις διαστάσεις ξεκινώντας από το απόλυτο σαν  ,,ένα ,,  , με τελικό προορισμό την εκδήλωση στο φυσικό κόσμο και την εμπειρία .

Από την στιγμή που αυτή η ενέργεια πολώνετε σε δυο, μόλις βγαίνει από το απόλυτο [από την πηγή ], την συναντάμε σε κάθε διάσταση  με διαφορετική έκφραση και πάντα με την  ιδιότητα της αντίθεσης .

Η αρσενική και θηλυκή αρχή δεν είναι καλή η κακή ,άσπρη ή μαύρη ,θετική η αρνητική με τον τρόπο που ο κοινός νους μπορεί να αντιληφθεί ,  είναι μια αρχή η οποία χωρίζετε για να ξαναενωθεί , να πεθάνει και να αναγεννηθεί ,  και έτσι υπάρχουν  και ρέουν όλα όσα είναι.

Η γνωστική διδασκαλεία διδάσκει ότι …ευρισκόμενοι συνειδητοί και  με πλήρη επίγνωση  στο << εγώ είμαι >> [ αρσενικό πόλο, θεϊκός πατέρας  ] , μπορούμε να επικαλεστούμε την θεϊκή μητέρα [ θηλυκό  αντίθετο πόλο] , και να ζητήσουμε την απελευθέρωση οποιασδήποτε πτυχής η ελαττώματος που δεν μας εξυπηρετεί η παρεμποδίζει την πνευματική μας εξέλιξη.
Αν αυτό γίνει με επίγνωση και πίστη, τότε η δημιουργική  θηλυκή ενέργεια πραγματοποιεί την επιλογή μας άμεσα .

Όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας ,όταν είμαστε συνειδητή σε αυτό που κάνουμε στην τώρα στιγμή μας, έχουμε συγκεντρωμένη την ενέργεια του εγώ είμαι στο κεντρο μας ,
Με αποτέλεσμα να συσσωρεύουμε ενέργεια του πατέρα [ αρσενικη ],  αυτό μας καθιστά άτρωτους από εξωτερικούς επηρεασμούς και χειραγωγήσεις .
Η θηλυκή ενέργεια είναι πάντα έτυμη να εμπνευστή , να γονιμοποιηθεί ,να εκφραστή ,και να δημιουργήσει από την θέληση του πατέρα .

Έτσι οι δυο ενέργειες γίνονται  μια , και επέρχεται αρμονία και εξισορρόπηση.

Πηγή έμπνευσης για την παρούσα ανάρτηση ήταν η μελέτη του βιβλίου … <<Κυμβαλειο >> του Ερμή του τρισμέγιστου,[ οι τρεις μύστες,] και το κεφάλαιο με τίτλο << η αρχή του γένους >> η οποία αρχή, είναι μια από τις επτά βασικές αρχές του συμπαντος κόσμου  .




Κάθε φορά που εσείς αναγνωρίζετε στον εαυτό σας κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύατε ότι είστε , δημιουργείτε μια μεγάλη συν-χωρεση .
Όσο εσείς έρχεστε στο γηινο πεδίο και εργάζεστε μέσα από αυτό αναγνωρίζοντας πράγματα γύρω σας και συνειδητοποιώντας επίσης τη σχέση και την ταύτιση αυτών των πραγμάτων με τον εαυτό σας ,  εικάζετε ότι << καταστρέφεται >> ένα μέρος του κοσμικού << κακού >> της έννοιας δηλαδή των αντιθέτων .
Με την έννοια αυτή , εξισορροπείτε ένα μέρος της περιοριστικής ενέργειας που κατευθύνει την κίνηση της εκδήλωσης .[ Αλιστερ Κροουλη  δια μέσου Άννα Αποστολιδου  από την συνάντηση   9-9-9    ο κύκλος του ενός ]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα