Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Και όμως, η κρίση στην παγκόσμια οικονομία δεν έχει ξεκινήσει!

Πέντε δυσοίωνες προβλέψεις διατυπώνει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην GLC Partners, Joni Baz, εκτιμώντας ότι η πραγματική κρίση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια οικονομία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει! Πέντε χρόνια μετά το πρώτο ξέσπασμα της κρίσης...

βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση

από εκείνη που ξεκινήσαμε. Μελετώντας τις 11 οικονομίες που βρίσκονται στο επίκεντρο των αγορών, το χρέος αυξήθηκε κατά μέσο όρο στο 417% του ΑΕΠ από 318% του ΑΕΠ τον Ιούνιο του 2007.

Καναδάς, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βρετανία και ΗΠΑ πλέον αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα χρέη από ό,τι το 2007. Κύρια αιτία αυτής της εξέλιξης ο Baz θεωρεί ότι είναι η διαδικασία της άμεσης απομόχλευσης. Ωστόσο, με βάση αυτό οδηγείται σε πέντε προβλέψεις:

Η απομόχλευση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η ανάγκη να μειωθεί το χρέος είναι άμεση, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Απαιτούνται τουλάχιστον 15 χρόνια για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Η ιστορία δείχνει ότι το χρέος δεν μπορεί να μειωθεί κατά περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, χωρίς να υπάρξει σοβαρός κοινωνικός και πολιτικός αντίκτυπος.

Χώρες όπως η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναπτυχθούν κατά 10% ώστε να σταθεροποιηθεί ο λόγος δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ στα επίπεδα του 2007.

Η εταιρική κερδοφορία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές στη μόχλευση. Εάν μειωθεί το χρέος σημαντικά αναφέρει η express.gr, τότε θα υποχωρήσει και η κερδοφορία.

Τα εργαλεία των αρχών έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Πλέον τα επιτόκια είναι μηδενικά και η ανάπτυξη δεν έχει λάβει σημαντική τροχιά. Την ίδια ώρα, όπως παρατηρεί ο Baz, η πολιτική ηγεσία δεν δείχνει ούτε πρόθυμη ούτε ικανή να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η κατάσταση είναι απελπιστική, γιατί δεν αναμένεται να υπάρξει λύση κατά τη διάρκεια αυτής της γενιάς, καταλήγει ο Baz.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα