Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τα κλειδιά που ανοίγουν τις σφραγισμένες μας ενέργειες.





Κάθε ένας από μας έχει μέσα του το Θείο. Είναι ένα κομμάτι του Θεού. Όπου αυτό το κομμάτι είναι σφραγισμένο – κλεισμένο και για να ανοίξει χρειάζεται τα ανάλογα κλειδιά. Όχι στο περίπου, αλλά ακριβώς.
Τα κλειδιά αυτά είναι χρυσά με ενέργεια λεπτή, καθαρή και γεμάτη αγάπη.

Το πρώτο κλειδί είναι η καθαρή μετάνοια.
Το δεύτερο κλειδί είναι να κάνω την μετάνοια δρόμο.
Το τρίτο κλειδί είναι να περπατήσω στον δρόμο της μετάνοιας.
Η μετάνοια είναι μία εσωτερική διαδρομή ανασκαφής. Μία διαδρομή που μπορεί να γίνει μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Καθώς μόνο εκείνος γνωρίζει όλες του τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Καθώς κάποιες από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας έχουμε μόνο εμείς γνώση, ότι έγιναν. Δεν ξεστομίζουμε όλες μας τις σκέψεις και όλα μας τα συναισθήματα. Όμως κάθε μας σκέψη και κάθε μας συναίσθημα μετρούν.  Καθώς κάθε σκέψη είναι δρόμος πράξης. Μπορεί λέει Εκείνος, να επιθυμήσεις την γυναίκα του γείτονα, αλλά είναι σαν να έχεις πράξει την μοιχεία. Αναζητώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουν μέσα τους κριτική, αξιολόγηση, κατάταξη.
Η καθαρή μετάνοια λοιπόν είναι ο δρόμος της αναζήτησης, της αναγνώρισης.  
Το δεύτερο κλειδί, λέει να κάνω την μετάνοια δρόμο. Δηλαδή αφού ανακαλύψω τις σκέψεις και τα συναισθήματα που θεωρώ ότι είναι λάθος, να επιλέξω να ζήσω με τον τρόπο- δρόμο της αγάπης και της κατανόησης, να φύγω από κάθε κριτική.
Αφού ετοιμάσω τον δρόμο- τρόπο ξεκινάω το τρίτο κλειδί δηλαδή να περπατήσω το μονοπάτι της αλλαγής. Γιατί η μετάνοια είναι μία πιστοποίηση από μένα ότι ήμουν σε λάθος δρόμο και τώρα επιλέγω να περπατήσω στον δρόμο της αγάπης.
Καλό είναι να θυμάμαι:
Ότι ο Χριστός μας δεν έκρινε, αλλά θεράπευε και μετά τι έλεγε ? «Μην αμαρτήσεις πια». Με ποιον τρόπο ? Μα φυσικά με την αλλαγή στις εσωτερικές σκέψεις και συναισθήματα.
Η κριτική είναι ο πιο εύκολος δρόμος για την αμαρτία. Και τι είναι η αμαρτία ? Είναι η βασική αιτία που όλα μας πάνε στραβά στην ζωή μας και ο βασικός λόγος που αρρωσταίνουμε.
Η μετάνοια είναι ατομική επιλογή η οποία σταδιακά θα μας οδηγήσει να βιώσουμε το Πάτερ Ημών, το οποίο είναι οδηγός μετάνοιας, αλλά και απελευθέρωσης. Καθώς τι μας λέει ή μάλλον τι λέμε εμείς στον Θεό με την προσευχή αυτή ? Του λέμε να μας απαλλάξει, αφού κι εμείς έχουμε απαλλάξει. Δηλαδή καθώς εμείς κάνουμε την αναζήτηση στις σκέψεις και τα συναισθήματα αρχίζουμε να βλέπουμε καθαρά και τότε αρχίζει σε μας ο δρόμος της κατανόησης για κάθε μας «εχθρό», για κάθε μας συνάνθρωπο.
Και όταν λέμε στον Θεό να μας απαλλάξει από τα οφειλήματα μας, τι του λέμε ? Του λέμε να μας απαλλάξει από τα οφειλήματα που έχουμε δει, που έχουμε αναγνωρίσει. Αν δεν αναγνωρίσουμε εμείς οφειλήματα και δεν του τα παραθέσουμε, από τι θα μας απαλλάξει ?

Έτσι λοιπόν κάνουμε την έρευνά μας και τα 3 αυτά κλειδιά θα μας ανοίξουν τις κρυμμένες μας ενέργειες από το Άγιο Πνεύμα, τον Παράκλητο που βρίσκεται μέσα μας, από την βάφτισή μας.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα