Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοπεποίθηση: αρχίστε να στηρίζεστε στον εαυτό σας

Ακόμη και αν αποτύχετε χιλιάδες φορές, θα πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους αλλά με μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

autopepoithisi

Σε κάποια φάση της ζωής μας, όλοι έχουμε αισθανθεί αποτυχημένοι ή ακόμη και νικημένοι.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, αν και μπορεί να υποδεικνύει ότι αφήσατε πίσω σας κάτι σημαντικό.
Η αυτοπεποίθηση σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε γιατί στην ουσία μόνο εσείς γνωρίζετε τις δυνάμεις και τις αντοχές σας.
Γιατί δεν αρχίζετε να στηρίζεστε στον εαυτό σας;

Αν θέλετε κάτι τότε μπορείτε να το καταφέρετε

Σίγουρα ορισμένα πράγματα δεν θα πάνε καλά και πάντα υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένους τομείς της ζωής.
Αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι τότε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να το υλοποιήσετε; Ίσως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που διαταράσσουν την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να έχετε στον εαυτό σας – κυρίως εξωτερικοί παράγοντες.
oneira ke stoxoi
Αν θέλετε κάτι τότε μπορείτε να το αποκτήσετε – αλλά πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας.
Ποτέ μην αφήνετε τον εαυτό σας να πτοείται από τον όγκο των ονείρων σας. Μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν μικρά αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η εκδήλωση των δικών σας ανασφαλειών. Αν θέλετε κάτι, κυνηγήστε το -το πιο πιθανό είναι να το αποκτήσετε.

Μάθετε από τις αποτυχίες σας

Είναι εύκολο να πιστεύει κανείς ότι η αποτυχία είναι κάτι ταπεινωτικό, κάτι που θα πρέπει να σας κάνει να κάνετε πίσω, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεστε. Πολλοί άνθρωποι έχουν φανταστικούς στόχους αλλά δεν τους επιτυγχάνουν ποτέ επειδή βιώνουν κάποιο είδος αποτυχίας.
Η αποτυχία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευκαιρία από την οποία μάθατε ορισμένα πράγματα.

 Είναι ένας τρόπος για να επιστρέψετε ξανά στην πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσετε την πορεία που πρέπει να χαράξετε. Το λάθος είναι αν δεν δώσατε την ευκαιρία στον εαυτό σας να προσπαθήσει.
Ποτέ μην τα παρατάτε επειδή αποτύχατε – συνεχίστε μέχρι να πετύχετε όσο περισσότερα μπορείτε.

Ποτέ μην συγκρίνετε τον εαυτό σας

Οι συγκρίσεις ποτέ δεν θα αποφέρουν κάτι καλύτερο. Δεν πρέπει να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ανθρώπους επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Ο καθένας είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους, με διαφορετικές δυνάμεις και αδυναμίες.
Αυτό που έχει σημασία είναι να βελτιώσετε τον εαυτό σας και όχι να προσπαθείτε να ξεπεράσετε τους άλλους.
Η αυτοπεποίθηση επέρχεται όταν βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα άτομο που δεν έχει ανάγκη να «αντιγράψει» οποιονδήποτε άλλο. Είστε μοναδικοί και με τη σύγκριση το μόνο που θα καταφέρετε να αποκτήσετε είναι περισσότερη ανασφάλεια.
Μην αφήσετε να σας συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστέψτε στον εαυτό σας, επειδή ο άνθρωπος που συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους πάντα θα χάνει.
diduma

Επικεντρωθείτε στα επιτεύγματά σας

Μερικές φορές το να στηρίζεται κανείς στον εαυτό του δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν τα πράγματα πάνε στραβά και κυρίως, όταν η μια δυσκολία έρχεται μετά την άλλη. Αν και μπορεί να γνωρίζετε ότι οι αποτυχίες είναι σημαντικές εμπειρίες εκμάθησης που σας βοηθούν να προχωρήσετε μπροστά, έχετε κολλήσει και αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε.
Όταν συμβεί κάτι τέτοιο -και πιθανότατα έχει συμβεί και σε σας και αρκετές φορές μάλιστα- μην ανησυχείτε. Θα πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πράγματα που έχετε καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή σας και προσπαθήστε να μην είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας!
Προσπαθήστε να θυμηθείτε ακόμη και τα πιο μικρά επιτεύγματά σας, επειδή ακόμη και αυτά κάνουν τη διαφορά.
Κάνοντας αυτή την ανασκόπηση θα μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά και να βγείτε από αυτή την παγίδα στην οποία έχετε εγκλωβιστεί.
Δεν είναι μόνο οι δυσκολίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το εμπόδιο -ακόμη και ο αρνητικός τρόπος με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα μπορεί να σας οδηγήσει στην αποτυχία. Επικεντρωθείτε στα επιτεύγματά σας για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να προχωρήσετε.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Όταν συσσωρεύετε την αυτοπεποίθησή σας σε ανέφικτους στόχους, σίγουρα δεν πρόκειται να καταφέρετε κάτι καλό. Όλες οι προσπάθειες που κάνετε για να πετύχετε τα όνειρά σας δεν πρόκειται ποτέ να ευδοκιμήσουν.
Και αυτό επειδή είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.
risko
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε να θέτετε μικρότερους στόχους που ξέρετε ότι θα μπορέσετε να πετύχετε. Να αποφεύγετε τους στόχους που είναι πολύ μεγάλοι για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.
Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το πιθανό αίσθημα της αποτυχίας.

Στηριχτείτε στον εαυτό σας

spiti
Η τελευταία μας συμβουλή είναι να στηρίζεστε πάντα στον εαυτό σας επειδή η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που θα πρέπει να αναπτύξετε και συνειδητά μάλιστα.
Επομένως, αν θέλετε κάτι πείτε στον εαυτό σας «Ναι! Μπορώ να το κάνω!». Σίγουρα θα έχετε τις αμφιβολίες σας ή εκείνες τις κακές μέρες όπου η αυτοεκτίμησή σας δεν θα είναι τόσο καλή όσο θα έπρεπε.
Παρόλα αυτά, σταθείτε στο ύψος σας και ρισκάρετέ τα όλα για τον εαυτό σας. Αν αποτύχετε, αν τα όνειρά σας εξαφανιστούν, αν υπάρχουν αναρίθμητα εμπόδια στο δρόμο σας… τότε το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να στηριχτείτε στον εαυτό σας.
Αυτό είναι ένα στοίχημα που πάντα θα καταλήγετε να κερδίζετε.
Έχετε πάψει ποτέ να πιστεύετε στον εαυτό σας; Πόσες φορές έχετε στοιχηματίσει στον εαυτό σας; Αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ελπίζουμε τα πράγματα που αναφέραμε παραπάνω να σας βοηθήσουν να την αποκτήσετε.
Δοκιμάστε να στηριχτείτε στον εαυτό σας, ξεκινώντας από σήμερα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα