Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων σε 3 απλά βήματα!

καθαρισμος πλυντηριου ρουχων

Ίσως να μοιάζει οξύμωρο αλλά ακόμη και το πλυντήριο που χρησιμοποιείς για να πλένεις τα ρούχα σου, χρειάζεται φροντίδα και τακτικό καθάρισμα. Ο καθαρισμος πλυντηριου ρουχων είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Αφιέρωσε 10 λεπτά και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.
Αν νιώθεις ότι τα ρούχα σου δεν έχουν άρωμα λεβάντας, όπως θα έπρεπε, πιθανότατα δεν φταίει το απορρυπαντικό. Με το πέρασμα του χρόνου μαζεύονται χνούδια και βρωμιές από τα ρούχα στα τοιχώματα του πλυντηρίου. Αν μείνουν για καιρό στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου, θα αρχίσουν να αναδύουν μία δυσάρεστη μυρωδιά.
Εκτός αυτού είναι αρκετά σύνηθες να μαζεύονται σαπουνάδες ανάμεσα στα λάστιχα. Έτσι, λοιπόν, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μούχλα και τα ρούχα πιθανότατα μυρίζουν πιο άσχημα όταν βγαίνουν, παρά όταν μπαίνουν στο πλυντήριο. Οι αξιολογημένοι τεχνικοί του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας τις συμβουλές τους και μας εξηγούν πώς θα κάνουμε το πλυντήριο μας να αστράφτει!


Καθαρισμός Κάδου

Τοποθέτησε απορρυπαντικό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου σου. Επίλεξε ένα πρόγραμμα πολύ υψηλής θερμοκρασίας και θέσε το άδειο σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσεις όλα μικρόβια που βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του.

Καθαρισμός θηκών πλύσης

Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα είναι οι θήκες πλύσης ή αλλιώς το συρταράκι του πλυντηρίου. Αφαίρεσε το και τοποθέτησε το σε μία λεκάνη με καυτό νερό. Αφού μουλιάσει ψέκασε το με ένα απλό σπρέι καθαρισμού καθημερινής χρήσης. Θα χρειαστεί καλό τρίψιμο ώστε να φύγουν όλοι οι λεκέδες από απορρυπαντικό, άλατα και μούχλα. Πριν το επανατοποθετήσεις, σκούπισε το καλά με μία πετσέτα.

Καθαρισμός λαστίχων πλυντηρίου

Τα λάστιχα είναι πιθανότατα το πιο βρώμικο σημείο του πλυντηρίου ρούχων. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν έχουν υποστεί φθορά ή αν έχουν υπολείμματα μούχλας στο περίβλημα τους. Σε μία λεκάνη ανάμειξε ζεστό νερό και μία κούπα υγρό λευκαντικό με βάση τη χλωρίνη. Βούτηξε ένα βαμβακερό πανί μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις τρίψε το λάστιχο. Άφησε το να δράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισε το λάστιχο με μία μαλακή πετσέτα.
Extra tip: Mην ξεχνάς να καθαρίζεις το φίλτρο του πλυντηρίου με τρεχούμενο νερό κάθε 2-3 μήνες!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα