Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Το ευχαριστήριο!!!


Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. 
Περπατούσαμε δίπλα- δίπλα σε μία τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. 
Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε: 
«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό, με τη μορφή της προσευχής». 
Κοίταξα γύρω- γύρω στο χώρο. Έσφυζε από κίνηση με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν τις αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδης στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά, προχωρήσαμε σε ένα μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στο δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μου είπε: 


«Αυτό είναι το Τμήμα συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ ο χάρες και οι ευχές, που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σε αυτούς που τις ζήτησαν. 
Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχα και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη. Τέλος στην άκρη ενός μακριού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη, μονό ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτε. 
«Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών», μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελος μου. Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος. 
«Πώς γίνεται αυτό ? Δεν υπάρχει δουλειά εδώ»? ρώτησα. 
«Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια». 
«Πώς μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε?» ρώτησα πάλι.  
« Πολύ απλά» απάντηση. «Χρειάζεται μόνο να πεις : Ευχαριστώ Θεέ μου!» 
«Και γιατί ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε?»
·       «Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μία στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του πλανήτη.  
·       Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου, και λίγα κέρματα σ’ ένα πιατάκι είσαι στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν. 
·       Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα. 
·       Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, την μοναξιά της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης. 
·       Αν μπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό, χωρίς το φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. 
·       Αν οι γονείς σου είναι ακόμη ζωντανοί και είναι ακόμη παντρεμένοι, είσαι σπάνιος. 
·       Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση. 
·       Και αν διαβάζεις αυτό το μήνυμα τώρα, μόλις έλαβες μία διπλή ευλογία γιατί σου το έδωσε κάποιος που σε αγαπάει και γιατί είσαι πιο τυχερός από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν. 
«Κατάλαβα! Και τώρα τι να κάνω ? Πώς μπορώ να αρχίσω»? 
«Να πεις καλημέρα», μου χαμογέλασε ο άγγελος μου, «να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι. Και μην ξεχάσεις το ευχαριστήριο σου». 
Περ. «Τόλμη», Αρχιμ. Δανιήλ Σάπικα, Ιατρού.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα