Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

AΦΘΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ NΕΡΟ; 220 Volt από Νερό; Όνειρο ή Πραγματικότητα;

AΦΘΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ NΕΡΟ;

220 Volt από Νερό; Όνειρο ή Πραγματικότητα; 

144dfd0

Ακολουθώντας τα Βήματα του Νίκολα Τέσλα η Απίστευτη Συσκευή του Έλληνα Εφευρέτη Πέτρου Ζωγράφου Υπόσχεται Απεριόριστο Ρεύμα και να μας Απαλλάξει Μια και Καλή από το Βρώμικο, Ακριβό κι Αναποτελεσματικό Πετρέλαιο!

freeee-energy

«Είναι καιρός να υπάρξει μια ενεργειακή αναγέννηση. Καλώ όλον τον επιστημονικό κόσμο που βλέπει με αίσθημα ευθύνης το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του πλανήτη μας να ενταχθεί στην ομάδα μας. Οι λύσεις είναι έτοιμες αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες από όλους εμάς ώστε να τις επιβάλουμε. Είναι άχρηστο να φτιάξεις την κιβωτό σου αφού αρχίσει η βροχή».

Πέτρος Ζωγράφος, Εφευρέτης,  Ηλέκτρονικός-Μηχανικός

image (1)Γράφει ο Πέτρος Ζωγράφος *
Ο γνωστός Χένρι Κίσινγκερ είχε πει ότι: «Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη. Έχοντας τον έλεγχο της τροφής ελέγχεις τους ανθρώπους». Ο πετρελαιάδες είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτες και δολλαριοπαραγωγοί. Το πετρέλαιο και τα παράγωγά του  είναι προϊόντα το οποία στην πραγματικότητα  είναι τα βοθρολοίματα της φυσικής λειτουργείας του πλανήτη. Το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν το οποίο θα έπρεπε να είναι απολύτως ανεπιθύμητο γι΄ αυτούς που θα είχαν την ατυχία να βρίσκεται κάτω από τη γη τους . Αυτό είναι ένα προϊόν του παρελθόντος το οποίο με την παρούσα μεγάλη εφεύρεση μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να το κάνει <<άχρηστο σκουπίδι>> που δεν αξίζει ο κόπος να εξορυχθεί.
 Μια εφεύρεση την οποία απεχθάνονται και τρέμουν οι  πετρελαιάδες οι οποίοι με τα <<Βρώμικα χρήματα>> του <<βρώμικού πετρελαίου>> θα πλήρωναν δυνάμεις καταστολής για να τους προστατεύουν μετατρέποντας τα σημερινά ανεπτυγμένα κράτη σε τριτοκοσμικές μπανανίες.

Φρύνη Εναντίον Ευθία




Όλοι σίγουρα γνωρίζουμε την ιστορία με τη διάσημη, ωραιότερη και σαγηνευτικότερη εταίρα της ελληνικής αρχαιότητας από τις Θεσπιές της Βοιωτίας, Φρύνη, που όταν είχε εγκαταλείψει το σφοδρά ερωτευμένο μαζί της δύσμορφο ρήτορα Ευθία, εκείνος για να την εκδικηθεί, βρήκε μια αφορμή και την έσειρε στο δικαστήριο των Ηλιαστών κατηγορούμενη για ασέβεια προς τους θεούς!

Η Φρύνη, τότε ζήτησε από το διάσημο ρήτορα Υπερείδη* να αναλάβει την υπεράσπισή της, κάτι που έγινε αφού και κείνος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία της πανέμορφης εταίρας! 


Μάλιστα για κάποιο διάστημα υπήρξε εραστής της, ο οποίος πλήρωνε 100 φορές παραπάνω από το κανονικό ποσό προκειμένου να απολαύσει τα κάλλη της Φρύνης...

Ο Ευθίας για να αντιμετωπίσει την ευγλωττία του Υπερείδη κατέφυγε στον ρήτορα Αναξιμένη, δάσκαλο του Αλεξάνδρου και συνέταξε μαζί του το κατηγορητήριο.


 Ο Ευθίας με τα λαμπρά επιχειρήματά του πρόβαλε, στοχεύοντας το θρησκευτικό αίσθημα, έπεισε πολλούς από τους Ηλιαστές πως η Φρύνη πράγματι πρόσβαλε τα θεία. 

Ο Υπερείδης υπερασπιζόμενος τη Φρύνη ομολόγησε δημόσια πως υπήρξε και αυτός εραστής της. 


Δήλωσε πως γνωρίζοντας καλά τον χαρακτήρα της κατηγορουμένης δεν θα ασεβούσε ποτέ προς τα θεία και ότι η πραγματική αιτία της αγωγής της ήταν η απόρριψη του έρωτα του ενάγοντα προς την εναγομένη.

Ωστόσο, η ρητορική έξαρση του Υπερείδη υπήρξε ανίσχυρη να μεταπείσει όλους τους Ηλιαστές. 


Τότε θυμούμενος μία αλληγορία του Λυσάνδρου, άρπαξε τη Φρύνη από το χέρι φέρνοντάς τη μπροστά για να μπορούν να τη βλέπουν όλοι και τραβώντας τον πέπλο της ρώτησε :

«Ποιος από εσάς θα καταδικάσει τη δύναμη και το κάλλος της Θεάς;» 


και εμφάνισε μπροστά στα βλέμματα των Ηλιαστών τα θεία κάλλη της Φρύνης, την οποία κατ' αυτόν ευχαρίστως θα καλούσε αδελφή στην ωραιότητα η Θεά Αφροδίτη!

Λεύκα η κόρη του Ήλιου


Ράνια Τζεν
Γνωρίζετε ποια είναι η σχέση της λεύκας, του γνωστού μας ψηλού και υγρόφιλου δένδρου με το Φαέθοντα, το γιο του Ήλιου και της Κλυμένης;
Ας θυμηθούμε πώς εκτυλίχθηκε η υπόθεση:
Διαβάζοντας τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου, μαθαίνουμε ότι ο Φαέθων, όταν επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Ήλιος ήταν ο πατέρας του, τον έπεισε να του επιτρέψει να οδηγήσει το άρμα του για μια μέρα. Ο Φαέθων ανέβηκε στο τέθριππο του Ήλιου και άρχισε να πιέζει τα άλογα να καλπάζουν γρήγορα, αψηφώντας τις συμβουλές του πατέρα του. Κάποια στιγμή πλησίαζε επικίνδυνα τη γη και τότε ο Δίας για να αποτρέψει καταστροφή της γης, τον κεραυνοβόλησε και τον γκρέμισε στον Ηριδανό ποταμό.
Οι αδελφές του οι Ηλιάδες απαρηγόρητες έκλαιγαν ώσπου στο τέλος οι θεοί τις λυπήθηκαν και τις μεταμόρφωσαν σε λεύκες, ενώ τα δάκρυά τους έγιναν κεχριμπάρια! Οι Ηλιάδες ήταν ή τρεις: Αιγιάλη, Αίγλη και Αιθερία ή πέντε: Ηλία, Μερόπη, Φοίβη, Αιθερία και Διωξίππη
Εκτός από τον Οβίδιο στις Μεταμορφώσεις και τον Υγίνο στις Fabulae, π μύθπς ενέπνευσε και τον Αισχύλο που έγραψε μια τραγωδία με θέμα τις Ηλιάδες, η οποία όμως δε σώζεται.
Έτσι λοιπόν οι λεύκες τα πανύψηλα αργυρόφυλλα δένδρα είναι οι κόρες του Ήλιου και αδελφές του Φαέθοντα!

Ο Μονόκερος


Μυστηριώδες Πλάσμα με Κοχλιώδες Κέρατο
(τής Αρετής Μαρκέλλου)

Μοναχικός και άγριος, ο Μονόκερος είναι το πιό φευγαλέο πλάσμα τής Φύσης. 

Τον κυνηγούν για τις ιαματικές ιδιότητες τού κέρατου του, όμως σπάνια τον πιάνουν, και μάλιστα ζωντανό.

Ο αρχικός Μονόκερος τής Ινδίας ήταν ένα άγριο πλάσμα σε μέγεθος αλόγου. 

Είχε δυνατές οπλές, άσπρο σώμα, βαθυκόκκινο κεφάλι και μπλέ μάτια. 

Το κέρατό του ήταν λευκό στη βάση, μαύρο στη μέση και κατακόκκινο στην κορυφή. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία τού Κτισία τού Κνιδίου, αυτό το ζώο ήταν τόσο δυνατό και γρήγορο, πού ο μόνος τρόπος για να πιαστεί ήταν να το περικυκλώνουν οι κυνηγοί την ώρα που βρισκόταν με τα μικρά του.

 Επειδή δεν άντεχε να τα αφήσει ανυπεράσπιστα και να φύγει, πέθαινε παλεύοντας να τα σώσει. 

Αυτό το τέρας συχνά συγχέεται με τον ρινόκερο.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ο πιο ευχάριστος, ο πιο ηδονικός, ο πιο πανηδονικός «πυροβολισμός» για την γυναίκα είναι όταν φθάσει στον οργασμό. Στα 10 και 20 δευτερόλεπτα, ίσως και περισσότερο από μισό λεπτό της απόλυτης σεξουαλικής κορύφωσης, που θα την εκτινάξει ολόκληρη, που θα την στείλει πάνω σε μαγικό χαλί.
Ο άνδρας τελείωσε όταν σβήσει το μπουρλότο που έριξε μέσα της, όμως για εκείνην δεν τελειώνει το έργο με τον οργασμό της. Το τέλος έχει ανάγκη και τον «επίλογό» του, ειδικά για την γυναίκα.
Σε θέλει. Βασικό αυτό. Όπως επίσης, βασικότατο κι αυτό, ερωτικά, σεξουαλικά γουστάρει να το κάνει μαζύ σου. Το σημειώνουμε, διότι υπάρχουν γυναίκες που πηδιούνται χωρίς να το κάνουν κέφι, «κάθονται» από συζυγικό, από γκομενικό «καθήκον».
Όταν η κυρία θέλει, πολύ περισσότερο θέλει εσένα, τότε το πράμα βρίσκεται στον πιο σωστό δρόμο. Επειδή για την γυναίκα δουλεύει η ιδανική «προθέρμανση» και το σύμπαν μέσα της αρχίζει κιόλας να προετοιμάζεται καλύτερα...

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ


Τον είπαν “Ψυχρό Πόλεμο”. Αρχές δεκαετίας '60. Οι πρώην “σύμμαχοι” στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο Ηνωμένες Πολιτείες και Σοβιετική Ένωση, οι δύο μεγάλες δυνάμεις της γης. Δύο κόσμοι διαφορετικοί, 15 χρόνια μετά είναι σε ανοικτό πόλεμο. Ψυχρό, όμως. Χωρίς πυρά. Σα σήμερα, 27 Οκτωβρίου, το 1962, ο πλανήτης είχε φθάσει στο παρά ένα. Είναι πολύ εύκολο να πεις ότι, τελικά, δεν θα πρυτανεύσει η λογική και οι δύο αντίπαλοι δεν θα πατήσουν τα κουμπιά. Δεν θα ανατινάξουν τον πλανήτη.
Κι αν ο ένας από τους δύο προχωρούσε στο απονενοημένο; Μιλάμε για την περιβόητη κρίση της Κούβας πριν 53 χρόνια. Το έργο ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και μετά από 12 μέρες το πράμα είχε φθάσει στην κόψη ξυραφιού. Υποχώρησε η σοβιετική πλευρά, όταν στις 28 Οκτωβρίου ο Νικήτα Χρουτσώφ διέταξε να τα μαζέψουν από τη χώρα του Κάστρο.
Με δυο λόγια. Ο Φιντέλ Κάστρο από τότε που έδιωξε τον δικτάτορα Μπατίστα ποτέ δεν ησύχασε, και φοβότανε δικαιολογημένα ότι θα του την κάνουν οι Αμερικανοί. Κομουνιστής ήταν, τακίμιαζε με την ΕΣΣΔ, που ξεκινάει να στήνει βαλλιστικούς πυραύλους στην Κούβα.
Ο Κένεντυ παίρνει χαμπάρι τη δουλειά και μετά από μία εβδομάδα, στις 22 Οκτωβρίου με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ αποκλείει την Κούβα.

ΩΣΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΑΓΑΠΗ..


ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ,ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ,ΚΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ,ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ..

ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΗΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥΔΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ Ή ΘΥΜΗΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟ...

ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ,ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ..ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΧΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ...

ΖΗΤΑΕΙ ΔΥΝΑΜΗ,ΙΣΧΥ,ΑΦΘΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ..ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Ο μόνος τρόπος για να μην περιστρέφεται η ζωή μου γύρω από κάτι ή κάποιον, είναι να γίνω ο ίδιος το κέντρο της ζωής μου


Η ιστορία μιλάει για ένα ωραίο νεαρό ζευγάρι σ’ ένα χωριουδάκι ξυλοκόπων κοντά σ’ ένα βουνό, που αρραβωνιάστηκαν όταν εκείνη ήταν δεκατριών κι εκείνος δεκαοχτώ. Εκείνος, καθώς είχε μάθει να κόβει ξύλα από μικρό παιδί, ήταν ψηλός, σβέλτος και μυώδης, κι εκείνη ήταν ξανθιά, με πολύ μακριά μαλλιά ως τη μέση της και υπέροχα γαλανά μάτια.
Η ιστορία λέει λοιπόν, ότι οι δύο νέοι έφτασαν στον αρραβώνα με τις ευλογίες όλου του χωριού. Ώσπου μια μέρα, όταν εκείνη έγινε δεκαοχτώ κι εκείνος είκοσι τριών, το χωριό ολόκληρο συμφώνησε να βοηθήσει τους δύο νέους να παντρευτούν.
Τους έκαναν δώρο μια ξύλινη καλύβα κι ένα μικρό κομμάτι γης με δέντρα για να μπορεί εκείνος να δουλέψει ως ξυλοκόπος. Παντρεύονται λοιπόν τα παιδιά και μετά το γάμο πάνε να ζήσουν εκεί, προς μεγάλη χαρά όλων, των ίδιων, των οικογενειών τους και του χωριού, που είχε βοηθήσει τόσο αυτή τη σχέση.
Ζουν εκεί όλες τις μέρες του χειμώνα, του καλοκαιριού, της άνοιξης και του Φθινοπώρου και χαίρονται πολύ που είναι μαζί. Πλησιάζει η πρώτη επέτειος του γάμου τους κι εκείνη νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι, για να του δείξει τη μεγάλη της αγάπη. Σκέφτεται να του κάνει ένα δώρο που θα έχει νόημα.
Αν του χαρίσει ένα καινούργιο τσεκούρι, αυτό θα έχει να κάνει με τη δουλειά του… Ένα πουλόβερ πλεγμένο από την ίδια δεν την ικανοποιεί, γιατί του έχει ήδη πλέξει διάφορα ρούχα, με άλλες ευκαιρίες, κι ένα ωραίο φαγητό πάλι, δεν της φαίνεται αρκετά μεγαλοπρεπές…
Αποφασίζει να πάει στο χωριό για να δει μήπως βρει εκεί κάτι κι αρχίζει να τριγυρνάει στους δρόμους. Βέβαια, όσο κι αν ψάχνει, δε βρίσκει και τίποτα σπουδαίο που να μπορεί ν’ αγοράσει με τα λιγοστά που βάζει στην άκρη από τα ρέστα.

Ο Έλληνας Που Δολοφόνησε Τον Κένεντι


Στο βαγόνι υπήρχαν κυρίως πρόσφυγες απ” το Ιράκ, που πήγαιναν στη Γη της Επαγγελίας, την Ευρώπη. Τους παρατηρούσα κι έγραφα στο τετράδιο μου. Ήμουν στο νυχτερινό τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.  Είχα κατέβει για την παρουσίαση του βιβλίου μου κι επέστρεφα στη μοναξιά μου, μετά από τρεις μέρες υπερβολικής δόσης κοινωνικοποίησης.
Απέναντι μου, αφού καθόμουν στην τετραπλή θέση, στη μέση του βαγονιού, είχε κάτσει ένας άντρας στην ηλικία μου, αν και φαινόταν πιο νέος, ίσως εξαιτίας της ισχνότητας του.
Ήταν παλιομοδίτικα ντυμένος, με λευκό πουκάμισο και γιλέκο. Έφερνε στο νου φοιτήτη της Οξφόρδης, τα χρόνια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, κάπως σαν τον Τιούρινγκ ή περισσότερο σαν τον Κάμπερμπατς.
Πέρασε αρκετή ώρα με την ταμπλέτα του, γράφοντας μηνύματα, διαβάζοντας, χαμογελώντας. Κάποια στιγμή την έβαλε στην άκρη κι άνοιξε τη δερμάτινη τσάντα του. Έβγαλε, και ξεκίνησε να διαβάζει, ένα βιβλίο με τίτλο «Schrödinger’s cat».
Θυμήθηκα μια γελοιογραφία για νερντς της φυσικής και γέλασα. Ο τύπος απέναντι χαμήλωσε το βιβλίο και με κοίταξε.

Μια ιδέα… αλλιώτικη από τις άλλες!


Για την Προσωπική σας Ανάπτυξη, Ξεκινήσετε να Κρατάτε Ημερολόγιο!


Σας φαίνεται λίγο ‘ρετρό’;  Θα μου πείτε ‘ποιος έχει χρόνο;  Και όμως, τα οφέλη που αποκομίζει κανείς όταν κρατάει ημερολόγιο έχουν αποδειχθεί επιστημονικώς. Το ημερολόγιο αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο για την προσωπική μας ανάπτυξη αλλά και τη διαχείριση του άγχους και του στρες. Να πώς θα ξεκινήστε.


Αγοράστε ένα Ημερολόγιο. Αυτό φαίνεται να είναι το προφανές πρώτο βήμα. Εντούτοις, το είδος του ημερολογίου που θα αγοράσετε είναι πολύ σημαντικό. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα ωραίο τετράδιο ή σημειωματάριο με κενές σελίδες, ένα πιο λειτουργικό σημειωματάριο, μέχρι τον υπολογιστή σας. Αν επιλέξετε κάτι σε τετράδιο/σημειωματάριο μπορείτε να διαλέξετε ένα με λευκές  σελίδες ή ένα με γραμμές, με ένα εξώφυλλο που σας εμπνέει και μαζί προμηθευτείτε μια ποικιλία στυλό. Χρησιμοποιείστε το σημειωματάριο για να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας ή ξεκινήστε με πιο λειτουργικούς τρόπους. Εξαρτάται από εσάς και τα γούστα σας.

Αγάπη, σε χάιδευα και με έγδερνες. Πως τόλμησες;

1574_31a3afdd14730f555d35569f3f4cfbb1
Γράφει η Σοφία Ισμήνη.
Δε μου κάνει εντύπωση.
Ό,τι πίστεψα με πρόδωσε, ό,τι κράτησα με άφησε, ό,τι πάλεψα με νίκησε. Ό,τι θέλησα με αρνήθηκε, ό,τι αγάπησα με πλήγωσε, δεν μου κάνει εντύπωση.
Τώρα που μπορώ να επιστρέφω ως πρώην θύμα στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς να φοβάμαι μήπως οι αναμνήσεις βγάλουν μαχαίρια και μου επιτεθούν, παίζω την κάθε σκηνή σε επανάληψη με το νου καθαρό, παρατηρώ τις στιγμές με τα μάτια στεγνά.
Εξετάζω τους θύτες μου, όλοι έχουν κι από ένα όνομα, μια ταυτότητα, δραματικό ρόλο στις εξελίξεις, μα το πρόσωπό τους δεν μπορώ να το διακρίνω, είναι πάντα θολό.
Δε μου κάνει εντύπωση.
Θολό ήταν και το βλέμμα τους, βουβά τα λόγια τους, οι υποσχέσεις τους κενές. Έρχονταν άδειοι και έφευγαν γεμάτοι, κι εγώ έδινα, έδινα και νόμιζα πως γέμιζα όσο κι αυτοί. Όμως όχι. Δεν γεμίζει το κενό με κενό, μόνο τα διάφανα βλέμματα κοιτάζουν στ’αλήθεια, τα λόγια έχουν φωνή και οι υποσχέσεις αξία.

Δίδαξε με πως να πιστέψω το «για πάντα» σου…

photo2240
Της Σοφίας Παπαηλιάδου.
Αφήνω το κινητό στην άκρη και χώνομαι στα μαξιλάρια.
Εσύ μου μιλάς για το «για πάντα» που δεν έμαθα να έχω στην ζωή μου και εγώ κρατάω μια σιωπή.
Μου ευχήθηκες κάποτε, «πριν» αρχίσει η ιστορία μας να παίρνει σχήμα και υπόσταση, κάποιος να μου μάθει το «για πάντα».
Χαμογέλασα και σου είπα, απλά, ένα «μακάρι».
Πόσες λέξεις θάβει αυτό το «πριν». Πόσες εξηγήσεις χάνονται μέσα σε ένα «μακάρι».
Άκου λοιπόν τώρα, ένα πρωί Σαββάτου με καφέ και τον ήλιο να παίζει καυτά παιχνίδια με τα κύτταρά μας.
Ξέρεις πόσα «για πάντα» άκουσα στην ζωή μου;
Τόσα, που τελικά μου μοιάζουν αστείες αυτές οι δυο λεξούλες.
Θες να πιστέψω στο για πάντα;

Ούτε και σήμερα ξύπνησα έξυπνη

Ούτε και σήμερα ξύπνησα έξυπνη. Ευτυχώς. Και μήπως κοιμήθηκα έξυπνη;
Έρχεσαι το βράδυ να με πάρεις. Σταματάς μια γωνία παραπάνω. Για να στρίψεις εύκολα.
Τελευταία προβολή, έτσι και μπλέξουμε στην Πλάκα θα χάσουμε την έναρξη.
Μου αναβοσβήνεις τα φώτα. Βγαίνεις και μου κάνεις νεύμα: «έλα».
Στέκω και σου κάνω νεύμα. «Εγώ; Σε μένα το λες;».
Ξανανάβεις τα φώτα, φωνάζεις. «Έλα».
Σου ξανακάνω νεύμα. «Εγώ; Σε μένα το λες;».
«Όχι, στο Τίμιο Ξύλο. Τίμιο Ξύλο, έλα να σε πάω σινεμά».
Μη με φοβάσαι όταν είμαι βλάκας. Είναι που νιώθω προστατευμένη.

Γνωστοί και άγνωστοι

Είναι εκείνοι οι αιώνια γνωστοί και πάντα άγνωστοι,
Εκείνοι οι παράξενοι τύποι που πάντα προσπαθείς να ξεδιπλώσεις την ψυχή τους.
Την καλά κλειδωμένη στην μοναξιά της καλοπέρασης.
Είναι εκείνοι οι παράξενοι τύποι των περασμένων δώδεκα που περιμένεις .
Αυτοί οι μυστήριοι που άλλοτε μιλούν με τα μάτια και άλλοτε σιωπούν με έναν τρόπο
που τείνει οξύμωρα να γίνεται εκκωφαντικός για την ψυχή.
Είναι εκείνο το κρυφό δάκρυ που κυλάει και εκείνος ο εγωισμός,
που ενώ θέλεις να φωνάξεις μείνε,
σηκώνεις σημαία καταργιώντας τον έρωτα.

Ένας πολύ γέρος κύριος με κάτι τεράστια φτερά

dark-angel
«Την τρίτη μέρα της βροχής είχαν σκοτώσει τόσα καβούρια μες το σπίτι, που ο Πελάγιο αναγκάστηκε να διασχίσει την πλημμυρισμένη μεσαυλή του για να τα πετάξει στην θάλασσα, γιατί το νεογέννητο αγόρι είχε περάσει όλη την νύχτα με δέκατα κι όλοι σκέφτονταν πως έφταιγε η δυσωδία. Απ” την Τρίτη όλα ήταν θλιβερά. Ουρανός και θάλασσα είχαν γίνει ένα σταχτί πράγμα κι η άμμος της παραλίας, που τον Μάρτη στραφτάλιζε σαν φωτεινή σκόνη, είχε μεταβληθεί σε σούπα από λάσπη και σαπισμένα θαλασσινά.
Το μεσημέρι το φως ήταν τόσο αδύνατο που όταν ο Πελάγιο γύριζε στο σπίτι, αφού είχε πετάξει τα καβούρια, με δυσκολία διέκρινε τι ήταν αυτό που κουνιότανε και βόγκαγε στο βάθος της μεσαυλής. Χρειάστηκε να πλησιάσει πολύ κοντά για ν” ανακαλύψει πως ήταν ένας γέρος πεσμένος μπρούμυτα μες την λασπουριά και παρόλες τις μεγάλες του προσπάθειες δε μπορούσε ν” ανασηκωθεί γιατί τον εμπόδιζαν οι τεράστιες φτερούγες του.
Τρομαγμένος απ” αυτόν τον εφιάλτη, ο Πελάγιο έτρεξε να βρει την Ελισένδα, την γυναίκα του, που έβαζε κομπρέσες στο άρρωστο μωρό και την πήγε στο βάθος της μεσαυλής. Περιεργάστηκαν κι οι δύο το πεσμένο κορμί με βουβή κατάπληξη. Ήταν ντυμένος σαν ζητιάνος. Μόλις και του “μεναν λίγες ξασπρισμένες τρίχες στο γυμνό κρανίο του και πολύ λίγα δόντια στο στόμα και αυτή η θλιβερή του εμφάνιση, σαν καταμουσκεμένος παπούλης, του “χε αφαιρέσει όλο το μεγαλείο.
Οι φτερούγες του, σαν μεγάλου όρνιου, βρώμικες και μισομαδημένες, είχαν βουλιάξει για πάντα μες την λασπουριά. Τόσο πολύ τον περιεργάστηκαν και με τέτοια προσοχή που πολύ γρήγορα ο Πελάγιο και η Ελισένδα συνήλθαν απ” την έκπληξή τους και στο τέλος τους φάνηκε και σαν γνωστός. Έτσι τόλμησαν να του μιλήσουν κι εκείνος τους αποκρίθηκε σε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα, όμως με την ωραία φωνή των ναυτικών.

Και κάπως έτσι, ένας άνθρωπος έγινε κακός

man_v_nature_by_tupilak

Τι τα θες τι τα γυρεύεις…Θα σας πω πώς έγινε
Έτσι είναι η σειρά
Ένας μικρός καλός άνθρωπος αντάμωσε στο δρόμο του έναν χτυπημένο
Τόσο δα μακριά από κείνον ήτανε πεσμένος και λυπήθηκε
Τόσο πολύ λυπήθηκε που ύστερα φοβήθηκεΠριν κοντά του να πλησιάσει για να σκύψει να τον πιάσει, σκέφτηκε καλύτερα
Τι τα θες τι τα γυρεύεις
Κάποιος άλλος θα βρεθεί από τόσους εδώ γύρω, να ψυχοπονέσει τον καημένο
Και καλύτερα να πούμε
Ούτε πως τον έχω δει
Και επειδή φοβήθηκε
Έτσι συλλογίστηκε

Απόρρητο έγγραφο Deutsche Bank: 200 δισ. ευρώ κούρεμα στο χρέος το 2015

    Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
    «Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της.
    Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους»

    Ένα φλιτζάνι από αυτό το ρόφημα σταματάει τη συσσώρευση λίπους στο αίμα σας και αποτρέπει την αύξηση βάρους!

    a-cup-of-this-drink-every-morning-and-youll-stop-fat-accumulation-in-your-blood-and-gaining-weight-600x320


    Σε αυτούς τους καιρούς, η κακή υγεία είναι ένα πολύ γνωστό και μεγάλο πρόβλημα. 
    Ο Αμερικανικός στρατός θεωρεί την παχυσαρκία ως εθνικό πρόβλημα και η παχυσαρκία είναι η κύρια αιτία αποτρέψιμων θανάτων στις ΗΠΑ. 
    Εκτιμάται, επίσης, ότι κοστίζει στις ΗΠΑ 147 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. 
    Γνωρίζοντας αυτό, είναι λογικό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι διατρέφονται και ασκούνται σωστά τώρα - αυτό είναι το μόνο σίγουρο πράγμα που συντελεί στην απώλεια βάρους. 
    Αλλά εκτός από την άσκηση, υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να χάσουμε βάρος.
    Αυτό το ειδικό ρόφημα σας βοηθά να κατεβάσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης και να χάσετε βάρος. 
    Να τι θα χρειαστείτε:

    Παρά το γεγονός ότι χάνετε βάρος, το λίπος της κοιλιάς παραμένει; Να ποια είναι η λύση για σας!

    εσύ-χάσετε βάρος-αλλά-το-κοιλιά-λιπαρά απομεινάρια-try-αυτό-mix
    Αυτό που χρειάζεστε είναι λίγο χρένο, τζίντζερ και λεμόνι. 
    Αυτός ο συνδυασμός συρρικνώνει τον όγκο στη μέση και σας βοηθάει να απαλλαγείτε από την περίσσεια του νερού στο σώμα.
    Το κύριο συστατικό είναι το χρένο, ένα λαχανικό πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη C, Β1, Β2 και Β6, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. 
    Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το μεταβολισμό, μειώνουν την κούραση και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων.
    Για το σιρόπι χρειάζεστε:

    Φαρμακευτικό ρόφημα για γυναίκες - Ιδανικό για απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα και λιγότερη κυτταρίτιδα




    σε ολόκληρο το χρυσό και χάλκινο-καφέ-λιναρόσπορος λίνου-Small


    Λιναρόσπορος- μια μεγάλη πηγή βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων και φυσικών ινών που ρυθμίζουν τη λειτουργία του γαστρεντερολογικού συστήματος. Επίσης, καταργεί τις τοξίνες, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και καταστέλλει την όρεξη. Καθαρίζει τα έντερα και τροφοδοτεί τον οργανισμό με λεκιθίνη. Ο λιναρόσπορος επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους, έτσι ώστε να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος.
    Μπορείτε να παρασκευάσετε ένα τσάι από λιναρόσπορο για να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος. Συνιστάται για τα άτομα με έλκος, γαστρίτιδα, κυστίτιδα και αιμορροΐδες.

    Καταπολεμήστε όλα τα είδη πόνου με αυτό το απίστευτο σπιτικό ρόφημα!

     shutterstock_216989491
    Όλοι βιώνουμε ενοχλήσεις και πόνο μερικές φορές, συνήθως από έναν τραυματισμό ή μια σκληρή προπόνηση. 
    Αλλά τι κάνετε όταν αισθάνεστε πόνο; 
    Παίρνετε παυσίπονα; 
    Ίσως την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσετε αυτό το σπουδαίο τσάι που ανακουφίζει τον πόνο. 
    Είναι εύκολο να το παρασκευάσετε και δεν έχει καμία παρενέργεια.

    Μήπως πονάτε στον ώμο; Όλες οι αιτίες

    Μήπως πονάτε στον ώμο; Όλες οι αιτίες

    Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας είναι ο πόνος στον ώμο.
    Οι ένοχες αιτίες είναι πολλές και μπορεί να προέρχεται από τα οστά, την άρθρωση, τους μύες, τους συνδέσμους και τους τένοντες. Όμως οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι: το εξάρθρημα του ώμου και η τενοντίτιδα.
    Πότε συμβαίνει
    Το εξάρθρημα του ώμου προκύπτει μετά από τραυματισμό. Πιο επιρρεπείς είναι τα άτομα με χαλαρές αρθρώσεις. Η θεραπεία περιλαμβάνει ανάταξη του ώμου, ακινησία και φυσιοθεραπείες.
    Η τενοντίτιδα συχνά παρουσιάζεται μετά από έντονη άσκηση και καταπόνηση.Η αντιμετώπιση γίνεται με συνδυασμό τοπικών ενέσεων, ξεκούρασης του άνω άκρου και κατάλληλης φυσικοθεραπείας.
    Άλλες ένοχες αιτίες είναι:

    Πέντε φυσικά μυστικά για να περάσει γρήγορα η ίωση!

    Πέντε φυσικά μυστικά για να περάσει γρήγορα η ίωση!

    Μύτη που τρέχει, φτερνίσματα πονόλαιμος και βήχας είναι μερικά από τα συμπτώματα που βασανίζουν αυτή την εποχή τους περισσότερους.
    Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, η λήψη αντιβίωσης, δεν ενδείκνυται για να περάσει  γρήγορα η ίωση.
    Για να ανακουφιστείτε άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα δείτε τι πρέπει να κάνετε:

    Σπιτική Θεραπεία για Γερά Κόκκαλα: την χρησιμοποιούσαν ακόμα και στην Αρχαία Ελλάδα! (ΣΥΝΤΑΓΗ)

    ισχυρά οστά-mix-600x375

    Αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται από την αρχαία Ελλάδα. Μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των οστών και κατά της αρθρίτιδας. Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και τα γερά οστά.
    Εδώ είναι η προετοιμασία μίας ειδικής θεραπείας που μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην οστική πυκνότητα.

    Αν το κρέας προκαλεί καρκίνο, τελικά, τι μπορούμε να τρώμε; (πλήρης οδηγός με γραφήματα)



    Αν δεν το μάθατε από χτες, το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Αλλά και το μη επεξεργασμένο κρέας μπορεί να είναι “πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο”, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
     
    Και αναρωτιέται κανείς. Μετά από όλα αυτά, τι ακριβώς μπορούμε να καταναλώνουμε με ασφάλεια;
     
    Αρχικά, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι καμία από αυτές τις τροφές δεν είναι καταστροφική από μόνη της. Ο μόνος τρόπος να πάθετε κάτι σοβαρό είναι μόνο από την “υπερβολική κατανάλωση”. Αλλά επειδή το κρέας έχει γίνει στη σύγχρονη διατροφή μας κάτι καθημερινό, ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την υπερβολική του κατανάλωση. Οι έρευνες, άλλωστε, δεν λένε ψέμματα: Ναι, αν καταναλώνουμε ανθυγιεινές τροφές, θα έχουμε πρόβλημα!
     
    Την αναζήτηση του τι μπορούμε να τρώμε την επομένη μιας τέτοιας ανακοίνωσης από τον ΠΟΥ, έκανε και το αμερικανικό δίκτυο παγκόσμιας εμβέλειας, CNN. Η συμβουλή των γιατρών που ρωτήθηκαν σχετικά ήταν σαφής: Τρώτε πιο... ελληνικά!

    Μοναδικό: Η πρώτη LIVE επέμβαση εγκεφάλου μεταδόθηκε στην TV (ΒΙΝΤΕΟ)


    Καθώς ο συνταξιούχος βετεράνος του αμερικανικού στρατού, Greg Grindley, ήταν έτοιμος για την χειρουργική επέμβαση που θα έκανε στον εγκέφαλό του για την καταπολέμηση συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον (τρέμουλο), ήταν εύλογα ανήσυχος.
    Ωστόσο, ο Greg ήταν αποφασισμένος εκτός από αλλαγή στη ζωή του να γράψει και ιστορία. Και τα κατάφερε. Στις 25 Οκτωβρίου έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του οποίου η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του μεταδόθηκε LIVE σε όλο τον κόσμο σε 171 χώρες και 45 γλώσσες, μέσω του National Geographic και της εκπομπής Brain Surgery Live.
     
    Ο επικεφαλής νευροχειρουργός, δρ Τζόναθαν Μίλερ, πραγματοποίησε την επέμβαση στον Grindley μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικού συνεργείου μέσα στο χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Κλίβελαντ, του Οχάιο των ΗΠΑ.

    Καρκίνος μαστού: Η απάντηση στη νέα οδηγία της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας



    Η νέα «οδηγία» της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS), η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association, προκάλεσε ενός βαθμού αναστάτωση στις γυναίκες,  αλλά και στο σύνολο της ιατρικής κοινότητας που εργάζεται στoν τομέα της πρόληψης του μαστού.
    Η νέα αυτή «οδηγία» προτείνει, οι γυναίκες με βασικό κίνδυνο -δηλαδή όταν δεν υπάρχουν παράγοντες που να αυξάνουν τον εκτιμώμενο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνο του μαστού- να ξεκινούν τη μαστογραφία στην ηλικία των 45 ετών και να συνεχίζουν ετησίως έως την ηλικία των 54 ετών και στη συνέχεια να εξετάζονται ανά διετία, εφόσον είναι υγιείς. 
     
    Αξιοσημείωτο είναι ότι η προώθηση αυτών των οδηγιών έγινε από την ACS με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα, ενώ την τελική απόφαση εάν θα ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες καλούνται να πάρουν οι ίδιες οι γυναίκες μαζί με το γιατρό τους, εφόσον πρώτα συναξιολογήσουν τα οφέλη που επιφέρει η προληπτική μαστογραφία έναντι των ενδεχομένων επιπτώσεων (στις οποίες αναφέρονται: η υπερδιάγνωση, τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα - περιττές βιοψίες και τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα). Παράλληλα  η ACS προτρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να συνεχίσουν να καλύπτουν τα έξοδα της μαστογραφίας για τις γυναίκες που επιθυμούν να συνεχίσουν να εξετάζονται ετησίως. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα