Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ

- Δεν υπάρχει θάνατος και ζωή, δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Τα πάντα είναι εναλλαγές ύλης και ενέργειας. Η ζωή και ο θάνατος είναι οι πύλες της γνώσης, η μία του υλικού και η άλλη του υπερβατικού κόσμου.



Η ψυχή είναι φωτογενής ύλη και αποτελείται από συστατικά της ουσίας του Όλου Φωτός. Ανανεώνεται συνέχεια από μόνη της, αναπαράγεται, δεν φθείρεται δεν γερνά, δεν πεθαίνει. είναι αθάνατη.

Σε όλη τη διάρκεια της ενσάρκωσης προσπαθεί να προ­σεγγίσει τον δημιουργό και να επανέλθει στην αρχική της αφετηρία και σε ανώτερο επίπεδο φωτός. Οι ψυχές είναι απολήξεις των ακτίνων του Όλου Φωτός και κύτταρα μεταφοράς της σκέψης του.

Η ψυχή κατά τη στιγμή της σύλληψής της, είναι άυλη και αόρατη. Μοιάζει με συμπυκνωμένο ενεργειακό νέφος. Συνοδεύεται σε όλο το διάστημα της κύησης και σε όλη τη διάρκεια της ζωής, από το αντικαθρέφτισμα του δημιουρ­γού. [''Η ψυχή σαν γενεσιουργός ουσία, είναι λεπτοφυής σαν αναθυμίαση'' . Πυθαγόρας, Πλάτωνας ]

Οι καλές πράξεις κατά τη διάρκεια της ζωής διατηρούν αναλλοίωτο το αντικαθρέφτισμα του θείου και βελτιώνουν την εικόνα του σώματος που φιλοξενεί την ψυχή. Αντίθετα οι κακές πράξεις το αλλοιώνουν ή το καταστρέφουν εντε­λώς.



Όσο πιο ευγενική είναι μια ψυχή τόσο πιο όμορφο σώμα οικοδομεί. [Όποια η μορφή, τέτοια και η ψυχή, έλεγαν οι αρ­χαίοι Έλληνες]. Εκτός από τη μέριμνά της να οικοδομήσει ένα ωραίο σώμα, μεταφέρει μαζί της όλο το αρχείο των αναμνήσεών της που τις εναποθηκεύει με μορφή πληρο­φοριών στην ουδετέρα υπόφυση του εγκεφάλου και δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει.

Επειδή η ψυχή εξελίσσεται ταχύτερα από το σώμα είναι απόλυτα ελεύθερη στις επιλογές της. Οικοδομεί το σώμα σύμφωνα με τις δικές της επιθυμίες. Όταν αποκτήσει πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων της, κυβερνά την προσωπικότητα του ατόμου και αποκτά και την πνευματική της υπόσταση. Τότε ο άνθρωπος είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τον θεό. Όταν η ψυχή είναι πολύ ανεπτυγμένη μπορεί να αφομοιώσει απ' ευθείας τη Γνώση.

Οι ψυχές που ελέγχονται από τύψεις κακών πράξεων των προηγουμένων ενσαρκώσεων, όπως και οι ανερμά­τιστες ψυχές, σπάνια αντιλαμβάνονται τον σκοπό της πα­ρουσίας τους στη ζωή. Για τον λόγω αυτό κατά τη διάρκεια της κύησης επειδή δεν έχουν την αίσθηση του μέτρου και του κάλλους, της ωραιότητας και της αρμονίας, οικοδο­μούν το άσχημο, ή και τερατώδες σώμα σε περιπτώσεις τερατογενέσεων. "

Η "ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ"
Η συνοδός οντότητα είναι οντότητα υψηλής συχνότητας φωτός, η οποία βρίσκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο. Αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες σκέψεις και του δίνει νοητικά απαντήσεις. Του παρέχει προστασία και γνώσεις, τις οποίες αντλεί από το κοσμικό αρχείο στο οποίο έχει πρόσβαση. Είναι η πηγή της έμπνευσης και της γνώσης του. Κατευθύνει θετικές σκεπτομορφές προς αυτόν και τις μεταβιβάζει κατ`ευθείαν στον εγκέφαλο του.

Η ψυχή επιλέγει την συνοδό οντότητα και αυτή από την επιθυμία της να διαμορφώσει ένα τέλειο ανθρώπινο χαρακτήρα, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση. Την συνοδεύει στην Γη με μεγάλη ευχαρίστηση, για να την βοηθήσει να ανταποκριθεί στο σχέδιο της δημιουργίας, είτε για να βελτιωθεί, είτε για να εκτελέσει πιθανή κοσμική αποστολή που ανέλαβε.

Η συνοδός οντότητα είναι πάντα παρούσα σε κάθε στιγμή, για να παρέχει βοήθεια στον άνθρωπο όταν απαιτείται. Εκτός από την παροχή προστασίας, οι οντότητες αυτές εκπέμπουν συνεχώς κύματα φωτός στον άνθρωπο για να τον επηρεάζουν θετικά και να ενδυναμώνουν τις προσπάθειες του για βελτίωση του χαρακτήρα του..

Πηγή: "Η Υπέρτατη Μύηση" και "Η Μεγάλη Προετοιμασία", Γ. Καλογεράκη





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα