Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΧΕΙΡΩΝ Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ


(Ο κένταυρος Χείρων, γιος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας είναι μια σημαντική μορφή της ελληνικής μυθολογίας, τόσο για τη σχέση του με τη θεραπεία και άλλες υπό διαμόρφωσιν φυσικές επιστήμες του αρχαίου κόσμου, όσο και για τη σχέση του με τη διδασκαλία των ηρώων. Υβριδική μορφή, όπως όλοι οι κένταυροι και τα άλλα χιμαιρικά πλάσματα του μυθικού κόσμου, διακρίνεται από τους υπόλοιπους του είδους του για την προαιώνια σοφία που κατέχει. Παρουσιάζεται σε πολλούς μύθους, με σημαντικότερο αυτόν στον οποίο φέρεται να ήταν δάσκαλος του Αχιλλέα.wikipedia.

Η αποσυμβόληση του Κένταυρου Χείρωνα…..έχει να κάμει με εμάς τους ίδιους.
Σε συνδυασμό….και των δύο λέξεων : ΧΕΙΡΩΝ και ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ…..μας υποδεικνύουν ότι η τέχνη της ιάσεως….δηλαδή (θεραπείας) των θνητών είναι στην δικαιοδοσία της ΑΥΡΑΣ/ΨΥΧΗΣ του ίδιου του ασθενή….και ο ίδιος είναι υπεύθυνος με τα δικά του χέρια….ψυχικά πάσχοντας….να προσπαθήσει να αυτοϊασθεί…δηλαδή να θεραπευτεί. Στην κάθε νέα ενσάρκωση της κυκλικής φοράς γύρω από το κέντρο….η Ψυχή αλλάζει το ένον…..δηλαδή το παλιό ρούχο με νέο…
δηλαδή είναι η αντιρρόπηση μεταξύ σκοταδιού του τάφου και του φωτός της ενόρασης…που απαιτείται εκ μέρους των θνητών με ΟΛΕΣ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΨΥΧΗΣ ….να είναι ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ…διότι έτσι η Ψυχή θα αναγνωρίζει τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ της…..στην εναλλαγή των ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ ….Ανδρός/Γυναικός…ώστε να υπάρχει αρμονικός συντονισμός των ιδιοτήτων και των δύο φύλων….ως προς τις ιδιότητες…..που προσπαθεί να κατανοήσει….ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσει…οπότε ΑΔΕΛΦΙΑ…ας είμεθα λίγο πιο προσεχτικοί ως προς το άλλο φύλλο…..διότι πολύ απλώς σε προηγούμενη ζωή….περάσαμε και τη δοκιμασία του άλλου φύλου…ερχόμενοι στο γήινο πεδίο πάντοτε….ώστε να έχουμε μία ισορροπία. Αυτό που λέγεται…ότι έχουμε και μια θηλυκή ή ανδρική πλευρά αντίστοιχα….έχει να κάμει ακριβώς….με μνήμες των προηγούμενων ζωών που έχουμε ζήσει….αλλά το πιο σημαντικό βέβαια εδώ είναι να τιμούμε το άλλο φύλο, όπως αρμόζει….και το οποίο με προσοχή έχουμε (επιλέξει)…διότι εκεί είναι και που κρινόμαστε ουσιαστικά. Κι επειδή η φύση μας παρουσιάζει στο πεδίο τούτο διάφορα τραύματα διαφορετικής υφής κάθε φορά….έχει σημασία να δούμε και να κατανοήσουμε το τραύμα του Χείρωνος….το λεγόμενο «Χειρώνειον έλκος».
Το Θείο γένος του Κρόνου, του Ιαπετού, του Προμηθέα, του Διός…..κατέρχεται στο θνητό γένος…..μέσω του Ηρακλέως….και μέσω του διφυούς Χείρωνα…για να μπορέσει να μας διδάξει….την όλη λειτουργία και συμπεριφορά της Ψυχής….όταν αυτή διατελεί εντός του θνητού σώματος….όπου το χαρακτηριστικό της φύσης του κάθε θνητού….ΑΔΕΛΦΙΑ…. είναι Ο ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ….τον οποίο η Ψυχή….πρέπει να μάθει να θεραπεύει μόνη της….στον ΕΑΥΤΟ της…δηλαδή και στους ΑΛΛΟΥΣ.

 

Στη λέξη ΙΧΩΡ….έχουμε δύο έννοιες …..η ανθρώπινη έννοια του ανίατου ΑΛΓΟΥΣ….από το πεπηγμένο αίμα….έναντι της θείας αφθαρσίας του Αιθέριου χυμού…..του ΑΕΙ ΡΕΟΝΤΟΣ….στις φλέβες των Θεών….όπου ΑΛΓΟΣ…..έναντι μακαριότητος….πήξη έναντι ροής….φθορά έναντι αφθαρσίας….όπου και οι τρεις αντιθέσεις ορίζουν τη διαφορά μεταξύ των Αθάνατων γενών των θνητών…με τη κοινή λέξη….ΙΧΩΡ….όπου στη γενική….γίνεται ιχώρος….διότι μας επεξηγεί ότι τα γένη δηλαδή…Αθάντο/Θνητό….καταλαμβάνουν….ιδιαίτερο χώρο έκαστο… ( ΙΧΩΡΟΣ)….δηλαδή ιδιαίτερος χώρος …όπου αναδύεται η ΑΛΗΘΕΙΑ….διότι ΑΔΕΛΦΙΑ….η ιδιαιτερότητα του χώρου είναι και ο ουσιαστικός εκείνος παράγοντας του ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ των ΓΕΝΩΝ.
Οπότε….τα διαφορετικά γένη έρχονται σε επαφή εντός του ι-δίου χώρου μόνον για ειδικούς λόγους «προόδου» και «επιστροφής» ή «εξελίξεως/ανελίξεως» του Νομοτελειακού Σύμπαντος Σχεδίου.
Το αξιοπερίεργο είναι…..ότι ο θεραπευτής Χείρων δεν είναι σε θέση να αυτοθεραπευτεί ο ίδιος…αλλά όμως θεραπεύει τις άλλες Ψυχές και τα σώματα των άλλων. Δηλαδή στο μύθο μέσω του Χείρωνος….βλέπουμε την αντίφαση τους Ουσίας του…έναντι της αποστολής του….αν και Αθάνατος….είναι ανίκανος να θεραπεύσει δια των χειρών του το τραύμα του….όμως καθίσταται …..δια των αόκνων προσπαθειών του….ικανός να θεραπεύει τους άλλους.
Στη λέξη ΧΕΙΡΩΝ….υπάρχει ο ΙΧΩΡ….πράγματι έχουμε : ΧΕΙΡΩΝ= ΙΧΩΡ+ΕΝ…όπου το ΕΝ εμφανίζεται ο Απόλλων και το επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι η λέξη ΧΕΙΡΩΝ περιλαμβάνει όλα τα γράμματα ΙΧΩΡ….εφόσον φυσικά ο ΙΧΩΡ…ρέει στις φλέβες του….Αθάνατος ών ο ΧΕΙΡΩΝ…..και συγχρόνως το χειρώνειον έλκος…δια του ιχώρος…σήπτει το αίμα του ο ΧΕΙΡΩΝ….αν και Αθάνατος…μη υποκείμενος εκ του γένους του σε πόνους και άλγη….είναι ο φορέας Ψυχικών και Σωματικών τραυμάτων των Θνητών…διότι το τέκνο του Χρόνου/Κρόνου …είναι ο εκπρόσωπος της ειρωνίας…διότι αν και τέκνον Αθάνατον….υπάρχει στο χωροχρόνο…ως ένας ΔΕΙΚΤΗΣ της ΑΙΩΝΙΩΣ ΨΥΧΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ ….ταλαιπωρούμενης Ανθρωπότητας.
Αν προσέξουμε καλά τον μύθο….θα δούμε ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ….πλήττει τον Χείρωνα…στο γόνατο…οπότε το πλήγμα αυτό σημειοδοτεί την Ανθρωπότητα…μέσω του Χείρωνος….που βαδίζει στον Πολιτισμό…μέσω του Ηρακλή…ο οποίος χειραγωγεί τον ενστικτώδη και συναισθηματικό πρωτόγονο βίο…δια της επικράτησης της ΛΟΓΙΚΗΣ.
Έτσι ο Άνθρωπος/Κένταυρος….υποφέρει κατά την δραματική του εξελεγκτική πορεία…διότι ασφαλώς εξαναγκάζεται με μεγάλο πόνο (πλήγμα στο γόνατο)….δηλαδή γηρατειά….να χειραγωγήσει και να εξημερώσει τα ατίθασα και ανέντακτα μέρη του «Εγώ»….των επιθυμιών και άγριων ενστίκτων. Στη συνέχεια φυσικά ο εξελισσόμενος Άνθρωπος/ Κένταυρος….διαπαιδαγωγείται από τον Απόλλωνα…και δίνει τα ηνία στο πνευματικό μέρος της υπάρξεως του…οπότε και δεν πρέπει να καταπνίξει επ’ ουδενί λόγω του δώρου της ενορατικής ελάφου της Αρτέμιδος και Απόλλωνος….που έντεχνα αναφέρεται στον τρίτο άθλο του Ηρακλή…διότι μόνον και τότε μόνον καταφέρνει….ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι ορθοί όροι μιας ομαλής ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Κλείνοντας…το σύμβολο ΧΕΙΡΩΝ….αποκτά τρεις όψεις:
Α). Ως ΘΥΤΗΣ….που τραυματίζει και διώκει τους άλλους Κενταύρους….δια της καταπίεσης των ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ και των ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.
Β). Ως ΘΥΜΑ….από τους οικείους γονείς(Κρόνου/Φιλύρας).
Γ). Ως ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ…..εκπαιδευτής και σωτήρας των Ηρώων μαθητών και του Τηλέφου.
Οπότε συμπερασματικά θα έλεγα ότι το σύμβολο ΧΕΙΡΩΝ….είναι η μοναδική μας ευκαιρία συμφιλίωσης των αντιθέσεων της εξισορρόπησης των ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ….μετά της ΛΟΓΙΚΗΣ/ΕΝΟΡΑΤΙΚΗΣ….ικανότητας….όπου έχει την αποστολή της συμφιλίωσης της έννοιας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ/ΚΡΟΝΟΥ….και ΑΛΛΑΓΗΣ/ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ…..ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ/ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ…..εγγονού του Κρόνου….και αυτό είναι ΕΦΙΚΤΟΝ….εφ’ όσον ο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΟΣ.
Ο ΧΕΙΡΩΝ ας μην ξεχνάμε ότι μετέχει κι αυτός….όπως και ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ….της Αθανασίας….κατεστερωθείς υπό του ΔΙΟΣ…..εις τον Αστερισμό του Κενταύρου.

ΕΡΡΩΣΘΕ (ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ) (Ε.Ι.)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα