Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προσανατολισμός τη νύκτα!!!

Συμβουλές για τη χρήση των αστεριών σαν πυξίδα

Οι εξερευνητές χρησιμοποιούσαν τα...

αστέρια ως πυξίδα για χιλιάδες χρόνια κι αν κι εσείς θέλετε να ζήσετε ονειρικές βραδιές κοιτώντας τα άστρα, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε το βραδινό ουρανό σε προσωπικό σας χάρτη.



Μάθετε τους τρεις μεγάλους αστερισμούς



Σύμφωνα με τη Βασιλική Ναυτική Ακαδημία, 58 αστέρια είναι χρήσιμα για πλοήγηση και χρειάζεστε 38 διαφορετικούς αστερισμούς για να τα βρείτε όλα. Αν σας φαίνεται τρομακτικό το νούμερο, υπάρχει ένα κόλπο για να μην χρειαστούν όλα αυτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε τρεις αστερισμούς: την Κασσιόπη, το Σταυρό του Νότου και τον Ωρίωνα, ενώ έχετε το νου σας και για τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο.





Βρείτε τον Πολικό Αστέρα



Ο Πολικός Αστέρας βρίσκεται στο Βορρά, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τη Μεγάλη Άρκτο και την Κασσιόπη σαν οδηγούς. Κοιτάξτε το στρογγύλεμα της Άρκτου που μοιάζει με κουτάλα και φανταστείτε ότι ξεχειλίζει υγρό από εκεί, μιας και η ροή του νοητού υγρού θα σας δείξει κατευθείαν τον Πολικό Αστέρα. Αν συναντήσετε έναν αστερισμό που μοιάζει με γυρτό W, έχετε φύγει από το σημείο που θα έπρεπε, γιατί αυτή είναι η Κασσιόπη. Επαναπροσδιορίστε το χώρο και προσπαθήστε ξανά, ενθυμούμενοι ότι ο Πολικός Αστέρας βρίσκεται ακριβώς μεταξύ της Κασσιόπης και της Μεγάλης Άρκτου.


Ψάξτε για το φεγγάρι

Αν μπορείτε να βρείτε τον αστερισμό «Σπαθί του Ωρίωνα», ακολουθήστε την αιχμή του και θα δείτε νότια. Διαφορετικά, αν υπάρχει ημισέληνος, τραβήξτε μια νοητή γραμμή ανάμεσα από τα άκρα της και ακολουθήστε την πορεία στον ορίζοντα.



Βρείτε τη ζώνη του Ωρίωνα



Όπως και ο ήλιος, έτσι και τα αστέρια κινούνται από την Ανατολή στη Δύση, γι’ αυτό αν καταφέρετε να βρείτε την πορεία που ακολουθούν, θα βρείτε και τα σημεία του ορίζοντα. Αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο, ψάξτε για τη ζώνη του Ωρίωνα. Το αστέρι στα δεξιά της ζώνης, με το όνομα Μίντακα, ανατέλλει κοντά στην Ανατολή και δύει στη Δύση.


Κάντε πειράματα

Μήπως ξεχάσατε να απομνημονεύσετε τους αστερισμούς; Δεν υπάρχει πρόβλημα! Απλώς τοποθετήστε δυο ξύλα στο έδαφος σε απόσταση περίπου ενός μέτρου και διαλέξτε ένα αστέρι, όποιο αστέρι να ναι. Ευθυγραμμίστε την κορυφή και των δυο ξύλων με το αστέρι, σαν να κοιτάτε μέσα από ένα όπλο.

Η περιφορά της Γης θα κάνει το αστέρι να κινηθεί. Αν πάει προς τα αριστερά, βλέπετε το Βορρά, ενώ αν πάει προς τα δεξιά, αντικρίζετε το Νότο. Αν πάει προς τα πάνω, βλέπετε την Ανατολή, ενώ αν πάει προς τα κάτω, τη Δύση.


ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

2 σχόλια:

  1. I work as a marketing specialist and staff author at Externetworks which is a pioneer in Managed Technology Services with over 17+ years of experience in providing end-to-end solutions featuring design, deployment and 24*7 support to top IT companies. We offer world-class managed services for businesses to stay agile & profitable. Our services include 24/7 Network Monitoring, Uptime maintenance, NOC Support, IT Helpdesk services.
    To know about service desk help desk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα