Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ξεμπερδεύοντας το θέμα των UFO


Πάντα υπήρχε ένα ερώτημα από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να υπάρχει, κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό παρακολουθούσε όλα αυτά τα αμέτρητα αστέρια και αναρωτιόταν τι άραγε υπάρχει  εκεί πάνω;
Όταν άρχισε να ανθίζει ο πολιτισμός άρχισαν σταδιακά να ανακαλύπτουν ένα μικρό κομμάτι του διαστήματος, ανακαλύπτοντας τα διαστημικά όργανα παρακολούθησης (τηλεσκόπια κλπ) και έφτασαν κάπου στον 20ο αιώνα να φτάσουν στην Σελήνη ένα πολύ μεγάλο βήμα για τα επιστημονικά δεδομένα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Μετά ακολούθησαν πολλές πρωτοπορίες στον τομέα αυτόν, και βρισκόμαστε σήμερα στον 21ο αιώνα και το πρωταρχικό ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ακόμη, μετά από όλα αυτά είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο, κοιτάμε εκεί πάνω ψηλά και αναρωτιόμαστε τι να υπάρχει άραγε εκεί πάνω; Είμαστε ολομόναχοι σε αυτήν την απεραντοσύνη;
Η αλήθεια είναι αυτό σήμερα δεν έχουμε βάσιμες αποδείξεις για το αν υπάρχουν εξωγήινοι με την ίδια νοημοσύνη με μας ή μεγαλύτερη ή όχι, σήμερα το μόνο που κάνουμε είναι να υποθέτουμε το κάπου εκεί μέσα βαθιά κάτι θα υπάρχει. Θα ήταν πολύ εγωιστικό από μέρους των ανθρώπων να θεωρήσουν αυτήν την υπόθεση άκαιρη και εκτός πραγματικότητας, και θεωρήσουν ότι είμαστε μόνο εμείς πάνω στη γη. Το ότι είμαστε το μοναδικό είδος είναι πραγματικότητα, δηλαδή αν υπάρχει νοήμον ζωή θα είναι σαν και εμάς δεν μπορεί να μοιάζει με πράσινα αμερικάνικα ανθρωπάκια.

Το κακό είναι ότι τόσα χρόνια βλέποντας διάφορες Χολιγουντιανές ταινίες τόσα χρόνια είμαστε επηρεασμένοι και όταν ακούμε για εξωγήινους αμέσως το μυαλό μας πάει σε αυτά τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που μας έχουν δημιουργήσει είναι ότι και όταν ακούμε για UFOs αμέσως το μυαλό μας πάει στους εξωγήινους….
Βασικά υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων σε αυτόν τον τομέα, πρώτοι είναι αυτοί που πιστεύουν τυφλά στην ύπαρξη εξωγήινων. Αυτοί είναι πάρα πολύ επηρεασμένοι από τέτοιου είδους ταινίες και μάλιστα πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι έρχονται στη γη και τους απαγάγουν. Άλλοτε βλέπουν πράσινα ανθρωπάκια, άλλοτε γκρι τα οποία έρχονται στη γη με στρογγυλά σκάφη τα οποία τα ονομάζουν UFOs, η λέξη αυτή βγήκε για ένα σκοπό, από μόνη της σημαίνει Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, οπότε στην πραγματικότητα είναι ηλίθιο να ονομασίες ένα πράγμα που ξέρεις τι είναι έτσι, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση είναι ανώφελο να ονομάσει κάποιος που «είδε» ένα σκάφος και το αναγνώρισε έτσι. 
Υπάρχει άλλη μια κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που θεωρούν το όλο θέμα ένα ουτοπικό παραλήρημα. 
«Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας» έλεγε ένας γνωστός μου, ε λοιπόν κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων αυτών είναι η ημιμάθεια, καθώς επίσης και η αρνητική τους στάση προς την μάθηση, αλλά όπως προανέφερα κυρίως για αυτή τη στάση τους φταίνε οι άνθρωποι της πρώτης ομάδας, διότι λένε «θα κάτσω να ασχοληθώ με επιστημονικές φαντασιοπλιξίες;», όμως δεν είναι έτσι, στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από αυτήν την «φαντασιοπλιξία» μία πραγματική επιστήμη….
Και έχουμε και μία Τρίτη ομάδα, που είναι αυτή των ανθρώπων που μένουν αμέτοχοι σε όλη αυτήν την ουτοπική παρωδία, κυρίως αυτοί είναι άτομα τα οποία ήθελαν από πάντα σαν φυσιολογικοί άνθρωποι να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα, τους σαγίνευε πάντα το άγνωστο, αλλά με όλα αυτά «ντέπονται» να ασχοληθούν και ίσως να δείξουν την έρευνά τους….
Σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν επιστήμονες και ερευνητές που πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με αυτού του είδους τα ζητήματα, αλλά βλέποντας όλη αυτήν την κατάσταση δηλαδή, διάφορους τσαρλατάνους να το παίζουν ειδικοί του θέματος που υποτίθεται τους απήγαγαν εξωγήινοι, μένουν εκτός και απλά δεν ασχολούνται…
Συμπερασματικά, είναι αναγκαίο να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοια ζητήματα, ό τρόπος που τα θέτουμε και σε ποιους τα θέτουμε,επιπροσθέτως να μην είμαστε βερμπαλιστές, αλλά και να μην στηλιτεύουμε τέτοια ζητήματα, να βρισκόμαστε γενικός ενδιάμεσα και με μέτρο…..Επίσης καλό είναι να συμβουλευόμαστε σωστές πηγές ενημέρωσης για τέτοια θέματα και να μην υιοθετούμε κάθε ουτοπική άποψη που έχει βγει μόνο και μόνο για κερδοσκοπικούς σκοπούς, να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την πραγματικότητα από το ψέμα…..


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. εχουμε και λεμε.καλο το θεμα αλλα ρε φιλος το εχασες.και τελικα δεν μας εγραψες.ΕΣΥπου εθεσες το θεμα .τη δικη σου γνωμη.και οσο για τον γνωστο σου.που ελεγε,«Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας».εχω να πω .οτι ολοι οι ανθρωποι σε αυτον το κοσμο ειναι ημιμαθεις.Εκτος αν καποιος εγινε θεος και τα ξερει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα