Κυριακή 21 Απριλίου 2013

3. ΚΑΡΜΑ (Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ)




Η περιοδικότητα είναι ο φυσικός εκείνος νόμος που εκδηλώνεται σε κάθε φαινόμενο της φύσης.  Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά αυτός διαπιστώνεται σε κάθε κατάσταση της ανθρώπινης πορείας.  Το έμβρυο, γίνεται μωρό, το μωρό γίνεται έφηβος νέος, ο ενήλικας και ο ενήλικας γέρος.  Κάπου στη μέση αυτής της πορείας ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αναπαραχθεί και να προβάλει τον εαυτό του πάλι από την αρχή με τη δημιουργία ενός μωρού κ. ο. κ.   Όλα ξεκινούν από ένα σημείο για να κάνουν μια πορεία, ένα κύκλο
, και να καταλήξουν πάλι στο σημείο της αρχής τους.  Η περιφορά αυτή είναι ένας κύκλος ζωής και εμπειρίας και ανήκει στην αιτία που προκαλεί αυτή την περιοδικά ανακυκλούμενη κίνηση.
 Ο νόμος της περιοδικότητας είναι ο κοσμικός νόμος που συνυπάρχει και συνλειτουργεί μαζί με το Νόμο της αναλογίας και της πολικότητας. Μέσα από αυτούς τους Νόμους της εκδήλωσης που είναι ο τρόπος που φανερώνεται το Ανεκδιήγητο, γίνεται η σχάση σε δυο πόλους και ταυτόχρονα η ένωση τους.  Θετικό και αρνητικό, αρσενικό και θηλυκό, μαύρο και άσπρο, δυο πόλοι που κατά τη διάσπαση τους απομακρύνονται για να ενωθούν πάλι και να φανερώσουν ένα νέο παράγωγο.  Ο κύκλος είναι ένα σύμβολο συμπαντικό.  Βρίσκεται παντού μέσα στη φύση από τη μορφή του ανθρώπινου κυττάρου μέχρι το σφαιρικό σχήμα των πλανητών και των Ήλιων του Σύμπαντος.  Ο Ουροβόρος Όφις, το φίδι που καταπίνει την ουρά του, είναι το τέλειο σύμβολο του νόμου της περιοδικότητας και της επαναφοράς των πάντων.  Όλα αρχίζουν από ένα σημείο και μέσα από μια κυκλική κίνηση, που περιέχει την εμπειρία του συνδυασμού των αντιθέσεων, καταλήγουν στο σημείο εκκίνησης για μια νέα κυκλική περιφοράς.
 Ο κύκλος της εκδηλωμένης δημιουργίας διαρκεί εκατομμύρια χρόνια και είναι ένας περιοδικός κύκλος της Πνευματικής ουσίας μέσα στο χώρο ( διάστημα ).  Μέσα σ’ αυτόν τον τεράστιο για μας χρόνο, ο θείος Νους υλοποιεί τις σκέψεις του και δέχεται τα ερεθίσματα της ύλης του Διαστήματος.  Όταν η εμπειρία αυτή φτάσει στο τέλος της, ο ίσιος της εκδήλωσης συρρικνώνεται και συστέλλεται προς το κέντρο του πέφτοντας σε μια προσωρινή κατάσταση ύπνου, μας λέει η Εσωτερική Παράδοση.  Αυτή είναι η περίοδος ανάπαυσης στη διάρκεια της οποίας ο Δημιουργός αφομοιώνει την μέχρι τότε εκδηλωμένη δράση του και τις συνέπειες της.  Μετά ακολουθεί ένας νέος κύκλος εκδήλωσης και δημιουργίας, οποίος ακολουθείται και πάλι από μια περίοδο ανάπαυσης.  Πάνω στο πρότυπο μιας ίδιας μικρογραφικής διαδικασίας λειτουργεί και ο άνθρωπος. Παρουσιάζεται περιοδικά πάνω στη γη, ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα της φυσικής ύλης, βιώνοντας έτσι την εμπειρία του, την οποία αφομοιώνει περιοδικά μετά από κάθε θάνατο του.

  Ο Νόμος της επανακύκλωσης που είναι ο ίδιος ο Νόμος της περιοδικότητας, εκφρασμένος στον μικρόκοσμο, είναι ένας νόμος συμπαντικός.  Κανένα πράγμα ή ον που βρίσκεται στον κόσμο των φαινομένων, δεν μπορεί να ξεφύγει από την επίδραση και τη δικαιοδοσία αυτού του νόμου.  Ο ίδιος νόμος επιδρώντας στον ‘άνθρωπο δημιουργεί το φαινόμενο της  Μετενσάρκωσης ή Επαναγέννησης.
 Στην Μπαγκαβάντ Γκίτα, το Ιερό Βιβλίο των Ινδών, ο Κρίσνα λέει στο Αρτζούνα:
«Η ενσαρκωμένη ψυχή απορρίπτει τα Παλιά σώματα και ντύνεται νέα, όπως ένας άνθρωπος αλλάζει φθαρμένα ενδύματα. Για εκείνον που γεννήθηκε είναι σίγουρος ο θάνατος και σίγουρη η γέννηση για εκείνον που έχει πεθάνει» Γκίτα κεφ 2, Παρ. 22, 27

 Όπως βλέπουμε δεν είναι δικαίωμα και ικανότητα μόνο των θρησκειών της Δύσης, η γνώση για τον θάνατο και την ψυχή...
 Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον τροχό της επαναγέννησης στον φυσικό κόσμο, αν πρώτα δεν τελειωθεί φυσικά, ηθικά και πνευματικά.  Αυτό μπορεί να κατορθωθεί μόνο μέσα από διαδοχικές επαναγεννήσεις, που απαιτούνται για την τελειοποίηση του ατόμου σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής. Η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου είναι η θεμελιώδης βάση και διδασκαλία της μεταφυσικής φιλοσοφίας.  Ο άνθρωπος είναι παιδί της Μοναδικής Συμπαντικής Αιτίας και Ζωής.  Ζει και εξελίσσεται βάσει του Κοσμικού Νόμου της περιοδικότητας κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Πατέρα του.
 Υπάρχουν περιοδικοί κύκλοι της φυσικής ζωής, περιοδικοί κύκλοι της πνευματικής εξέλιξης και περιοδικοί κύκλοι των φυλών, των εθνών και των ανθρώπων.  Κάθε φαινόμενο στη φύση είναι ο περιοδικό.
 Ο κύκλος των ανθρώπινων επαναγεννήσεων είναι ανάλογος με το κύκλο των φυσικών πραγμάτων και φαινομένων, με το κύκλο των πλανητών, των άστρων και των μεγάλων αστρολογικών εποχών.  Όμως κάθε κύκλος διαφέρει από τον προηγούμενο και στο είδος της εμπειρίας και στο είδος της γνώσης.  Κάθε επανακύκλωση παρέχει ένα κύκλο εμπειριών, οι οποίες μεταφέρονται στην επόμενη σπείρα εξέλιξης σαν στοιχεία απαραίτητα για τις καινούργιές εμπειρίες του επόμενου επιπέδου. Ο σκοπός της εκδηλωμένης δημιουργίας είναι να συναντηθεί η πνευματική ουσία με την ύλη του διαστήματος και μέσα απ’ αυτή την επαφή να τη γνωρίσει, να την αφομοιώσει και να την μετουσιώσει σε δική της καθαρή πνευματική ουσία.
 Γιατί θα έπρεπε το φαινόμενο άνθρωπος να αποτελεί εξαίρεση στο γενικό κανόνα του Νόμου της Περιοδικότητας; Επειδή κάποιες θρησκείες δεν συμφωνούν μ’ αυτό;
 Οτιδήποτε υπάρχει είναι ενέργεια που πότε υλοποιείται και γίνεται ορατή στο φυσικό επίπεδο και πότε παραμένει αόρατη σε μια άλλη συχνότητα που δεν αντιλαμβανόμαστε.  Οι κύκλοι υλοποίησης και αποϋλοποίησης της ενέργειας είναι οι περιοδικοί και διαδέχονται ο ένας τον άλλον.  Η ανθρώπινη ενεργειακή μονάδα ακολουθεί την ίδια πορεία.  Είναι μια πορεία που εξηγεί τα ανεξήγητα, ερμηνεύει τις διαφορές που υπάρχουν στον κόσμο, εξηγεί τις φαινομενικές αδικίες, δίνει λύσεις και απαντήσεις σε σκέψεις, απορίες, δυσπιστίες και αμφιβολίες, που δεν καλύπτονται από την απλοϊκή άποψη ότι ζούμε μόνο μια φορά και ύστερα πεθαίνουμε.
 Τίποτα μέσα στη φύση δεν ζει ούτε πεθαίνει μόνο μια φορά.Οτι ζει πεθαίνει, για να ξαναζήσει και για να πεθάνει ξανά.  Είναι ο κύκλος της ζωής, της γέννησης, του θανάτου και της επαναφοράς για μια καινούργιά γνώση και εμπειρία.

Η παρούσα ενσάρκωσή μας, είναι η συνισταμένη όλων των προηγούμενων.  Οι τάσεις, τα ταλέντα, οι ικανότητες, οι αδυναμίες, τα ελαττώματα, οι έλξεις και οι απωθήσεις, οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες για ένα άλλο άνθρωπο, είναι αρκετές για να αποδείξουν στον αληθινό αναζητεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι δυνατό να γεννιέται μια φορά.

Ο άνθρωπος ΗΤΑΝ και θα ΕΙΝΑΙ!!!


Συνεχίζεται...

Κείμενο: ©Μιλτιάδης Μουτάφης - Καθηγητής Αστρολογίας


ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.



1. ΚΑΡΜΑ (Εισαγωγή-Ο Νόμος του Κάρμα)

2. ΚΑΡΜΑ (Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ)

5. ΚΑΡΜΑ (Ομαδικό Κάρμα-Ασθένεια-Πόνος και Κάρμα)




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα