Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πανσέληνος στον Κριό στις 30 Σεπτεμβρίου: Εκρηκτικά Συναισθήματα και Λαϊκές Εξεγέρσεις!



Στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.22 το πρωί πραγματοποιείταιΠανσέληνος στην 7η μοίρα του Κριού, μια από τις εκρηκτικότερεςΠανσελήνους της χρονιάς καθώς ενεργοποιεί αρνητικά την όψη-δυναμίτη μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα, μια όψη που θα είναι εν ενεργεία μέχρι το 2015 και που υπόσχεται ριζικές αλλαγές στον κόσμο και την κοινωνία μας! 



Πριν δούμε όμως τι συμβολίζει αυτή η Πανσέληνος, ας εξετάσουμε πρώτα το γενικό συμβολισμό της Πανσελήνου. 

Κάθε Πανσέληνος προϋποθέτει ότι η Σελήνη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα το Πνεύμα, που συμβολίζεται από τον Ήλιο, και η Ψυχή, που συμβολίζεται από τη Σελήνη, να βρίσκονται σε αντίθεση. Με άλλα λόγια, οι συναισθηματικές μας ανάγκες(Σελήνη) εναντιώνονται στην επιθυμία μας για δημιουργικότητα, αυτοεξέλιξη και αυτοπραγμάτωση (Ήλιος), κάτι που έχει ως απόρροια συναισθηματικές εντάσεις και ξεσπάσματα.

 Επίσης, κάθε Πανσέληνος συμβαίνει δυο βδομάδες περίπου μετά από μια Νέα Σελήνη, μετά δηλαδή από μια καινούρια αρχή που κάναμε σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, και ουσιαστικά έρχεται να μας θυμίσει ότι κανένα μέλλον (Ήλιος) δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς το σεβασμό του παρελθόντος (Σελήνη). Ιδανικά, λοιπόν, κάθε Πανσέληνοςμας καλεί να επανεξετάσουμε την καινούρια αρχή που κάναμε κατά την προηγούμενη Νέα Σελήνη, ώστε να δούμε τι είναι αυτό που μένει να γίνει ακόμα. 

Η Πανσέληνος, λοιπόν, στις 30 Σεπτεμβρίου γίνεται στην 7η μοίρα του Κριού και συμμετέχει στο ταυ-τετράγωνο που πραγματοποιείται μεταξύ Ηλίου, Πλούτωνα και Ουρανού. Ας σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή θα υπάρχει και ένα ακόμη ταυ-τετράγωνο, το οποίο θα γίνει μεταξύ Αφροδίτης, Άρη και Ποσειδώνα. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; 

Κατ’ αρχάς, οι όψεις ταυ-τετραγώνου φέρνουν μεγάλες εντάσεις, οι οποίες επιτείνονται υπό την επήρεια της Πανσελήνου.  Πιο συγκεκριμένα, με τον Ήλιο στο Ζυγό θα αναδειχθεί η σημασία των σχέσεων, και δη των ρομαντικών. 

Με τη Σελήνη, όμως, σφιχταγκαλιασμένη με τον Ουρανό εξ απεναντίας στον Κριό, πολλοί από εμάς ίσως νιώσουμε έντονα την ανάγκη να επαναστατήσουμε με σκοπό να διεκδικήσουμε τα θέλω μας. 

Μια τέτοια επαναστατική διάθεση μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας, το οποίο ίσως χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε να μπορέσουν αυτές οι σχέσεις να  εξυγιανθούν και να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, κάτι που μας θυμίζει ο Πλούτωνας σε θέση τετραγώνου με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Ουρανό. 

Ο κίνδυνος αυτός αφορά ιδιαιτέρως την πολύπαθη ομάδα των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού(Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και ειδικά όσους γεννήθηκαν μια βδομάδα περίπου μετά την αρχή των ζωδίων αυτών. 

Αφορά επίσης όσους έχουν γωνίες (ωροσκόπο ή μεσουράνημα) ή πλανήτες κοντά στην 7η μοίρα των ίδιων ζωδίων.

Όπως όμως ήδη αναφέρθηκε, η Αφροδίτη, δηλαδή ο πλανήτης των σχέσεων και των υλικών αγαθών, θα είναι και η ίδια αναμεμειγμένη σε μια όψη έντασης με τον Άρη και τον Ποσειδώνα.

 Αυτή η όψη φέρνει, δυστυχώς, έντονη απόδοση αξίας(Αφροδίτη) στη βία (Άρης) και τη θυματοποίηση (Ποσειδώνας). 

Αγάπες, σχέσεις αλλά και υπάρχοντα ίσως χρειαστεί να θυσιαστούν γρήγορα, ίσως ακόμα και με τη βία. Εναλλακτικά, είναι πιθανό κάποιοι να βιαστούν να πιστέψουν ότι βρήκαν την ιδανική αγάπη (Άρης σε τετράγωνο με Αφροδίτη/Ποσειδώνα), με αποτέλεσμα όμως η απογοήτευση να έρθει πολύ εύκολαόταν η πραγματικότητα χτυπήσει κατακούτελα (Ποσειδώνας σε τρίγωνο με τη σύνοδο Κρόνου/Ερμή).

 Όλα αυτά τα ενδεχόμενα αφορούν ιδιαιτέρως όσους γεννήθηκαν είτε κοντά στο τέλος των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) είτε κοντά στην αρχή των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες). Αφορά επίσης όσους έχουν γωνίες ή πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των σταθερών ζωδίων και στις πρώτες των μεταβλητών.  

Σε κοσμικό επίπεδο, κάθε Πανσέληνος κουβαλάει το δυναμικό ενός τεντωμένου σχοινιού, στο ένα άκρο του οποίου βρίσκονται οι ηγέτες και οι κυβερνήσεις (Ήλιος) και στο άλλο οι λαοί (Σελήνη). 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτή η Πανσέληνος φέρνει στο προσκήνιο την επαναστατική και μαχητική διάθεση των λαών κατά των ηγετών τους(Σελήνη σε σύνοδο με Ουρανό στον Κριό και σε αντίθεση με Ήλιο). Οι ηγέτες με τη σειρά τους φαίνεται να στοχεύουν στη διατήρηση μιας ειρήνης η οποία να σέβεται τη δύναμή τους (Ήλιος στο Ζυγό και Αφροδίτη στο Λέοντα σε αμοιβαία υποδοχή).

 Η δύναμη όμως αυτή πιθανώς να επιβάλλεται με βία και εξαπάτηση ή να γίνεται η ίδια αφορμή γιαπεριστατικά βίας για θρησκευτικούς λόγους (ταυ-τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη-Ποσειδώνα). Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι ο καταλύτης της επαναστατικής διάθεσης των λαών μοιάζει να είναι η ίδια η σαπίλα του οικονομικού και πολιτικού συστήματος(Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε τετράγωνο με Ήλιο και Σελήνη). 

Εύκολα μπορεί να δει κανείς παραδείγματα αυτών των διαδικασιών από τη βάναυση καταστολή διαδηλώσεων σε Ισπανία και Ελλάδα κατά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας και της πολιτικής διαφθοράς μέχρι τιςαιματηρές εξεγέρσεις του μουσουλμανικού κόσμου κατά της διακωμώδησης του Μωάμεθ και τιςδιαμαρτυρίες του κινεζικού λαούκατά των εδαφικών διεκδικήσεων της Ιαπωνίας.


 Όπως άλλωστε έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω φέρνεικρίση στις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου, δηλαδή στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία, και αυτή η Πανσέληνος το αποδεικνύει αυτό περίτρανα με τους μουσουλμάνους να φέρονται κατά των Αμερικανών, τους Κινέζους κατά των Ιαπώνων και τους Έλληνες και τους Πορτογάλους κατά των αβάσταχτων μέτρων που τους ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 Η έκβαση της μετωπικής σύγκρουσης λαών και κυβερνήσεων ανά τον κόσμο δεν έχει φυσικά κριθεί. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι ο πόλεμος μεταξύ των «πολεμιστών του Φωτός» (Ουρανός στον Κριό) και των «κυβερνήσεων του Σκότους» (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) θα συνεχιστεί μέχρι και το 2015... Ευχή όλων είναι να κερδίσουν οι πρώτοι!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα