Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο χρόνος είναι φόβος

Ο χρόνος είναι φόβος

Ζώντας στην ψευδαίσθηση του χρόνου είμαστε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν και στο μέλλον μας μη ζώντας το τώρα. Οταν ζεις στο τώρα τότε καταργείται ο χρόνος, όλες οι ενοχές, οι ανασφάλειες και καταγραφές του παρελθόντος αλλά και τα πρέπει τα ίσως και οι προσδοκίες του μέλλοντος. Ολα αυτά δημιουργούν και τον φόβο. 

Πολλές φορές βέβαια ζείς στο τώρα θα μπορούσες να πεις και περνάς αυτό το δράμα της ζωής. Σκέψου καλύτερα και πάνω από όλα νιώσε. Οντως ζεις το τώρα σε στιγμές που σου αναστατώνουν την ζωή; Παρότι φαινομενικά τις περνάς τώρα ουσιαστικά ενεργοποιείς παλιές καταγραφές που σου έχουν υποσυνείδητα αποτυπωθεί και έχουν να κάνουν με την παιδική σου ηλικία αλλά και με τα πρότυπα και στερεότυπα της κοινωνίας, που σου έχουν αποτυπωθεί από το σχολείο σου αλλά και οδυνηρές στιγμές με άλλους ανθρώπους στην ζωή σου που σε πλήγωσαν.
Ζώντας στο τώρα μέσα από τον χρόνο και όχι μέσα από την σιωπή τότε συνδέεσαι με φόβο και ανασφάλειες που πραγματικά δεν έχουν να κάνουν ούτε με το ποιός είσαι ούτε με το τι βιώνεις. Ο χρόνος της ψευδαίσθησης του παρελθόντος συνήθως σε κάνουν να κλείνεσαι και να φοβάσαι για ένα μέλλον που δεν υπάρχει, ένα μέλλον που σύμφωνα με το εσωτερικό σου παιδί είναι χτισμένο στον φόβο και στην ανασφάλεια και κλεισμένο στο κουτί των περιορισμών.
Το εγώ εκεί υπάρχει γιατί το άγνωστο δομημένο στις εμπειρίες και καταγραφές του παρελθόντος δημιουργεί το ερωτηματικό.
Οταν πραγματικά ζείς στο τώρα έξω από τον χρόνο ο φόβος που είναι χτισμένος στο πεπερασμένο και στις μνήμες του παρελθόντος καταλύεται, δεν υπαρχει μέλλον για να ανησυχείς και απελευθερώνεσαι από τον φόβο. Εκεί ζεις στην Αγάπη και δημιουργείς. Αρχίζεις και κολυμπάς με την ροή της ύπαρξής σου και απολαμβάνεις την κάθε στιγμή σου σαν μια σταγόνα αιωνιότητας και υπεροχότητας, σαν μια στιγμή σιωπής. Και εκεί απελευθερώνεσαι και Είσαι απλά μια συμπαντική υπεροχότητα αγάπης έτοιμη να δώσει και να δεχτεί αγάπη, να είναι θεική δημιουργία και δημιουργός.
Εκεί σε αυτό το τώρα που ο χρόνος καταλύεται υπάρχει η πίστη και το μικρό παιδί που φοβάται γίνεται άνθρωπος ενήλικας έτοιμος να εξελιχθεί. Γιατί είναι πολύ όμορφο και ουσιαστικό να εξελίσσεσαι και αν συνειδητοποιείς την ύπαρξή σου μέσα από τον μη χρόνο. Η σχέση σου με τον εαυτό σου αλλά και με τους ανθρώπους γύρω σου γίνεται σχέση αγαπης και μη φόβου και εκεί μπορείς να δημιουργήσεις αυτό που επιθυμείς.
Γίνε παρατηρητής του μικρού παιδιού που φοβάται το μέλλον λόγω των εμπειριών του παρελθόντος.  Ζήσε την ζωή κάθετα και όχι οριζόντια. Αγάπα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα