Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Οι έξι πυλώνες ευεξίας από τον Deepak Chopra

 


Μπορούν μόνο έξι παράγοντες να κάνουν την ζωή σας όμορφη; Διαβάστε και δείτε τι σας λέει στο βίντεο ο Deepak Chopra. Αν δες σας φτάνει το άρθρο, κατεβάστε μερικά σχετικά σπάνια βιβλία

Μετάφραση επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης αλλάζει ραγδαία, δήλωσε ο Deepak Chopra, MD, FACP, στο ετήσιο συνέδριο του Integrative Healthcare Symposium στη Νέα Υόρκη. Αντιμέτωποι με περιβαλλοντική ρύπανση, πιθανές επιδημίες μικρόβια και την επιταχυνόμενη διαδικασία γήρανσης, η σημασία της επίτευξης της βέλτιστης υγείας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική - και το βάρος για την επίτευξή της βαρύνει τώρα τα άτομα που κάνουν τις σωστές επιλογές τρόπου ζωής κάθε μέρα.

Ενώ αυτή η επιβάρυνση μπορεί να φαίνεται υπερβολική τόσο για τους ασκούμενους όσο και για τους ασθενείς, ο Chopra προσφέρει έξι πυλώνες ευεξίας για να εστιάσετε στο ταξίδι σας προς τη βέλτιστη σωματική υγεία και ευεξία:


1.    Ύπνος

2.    Διαλογισμός και διαχείριση στρες

3.    Κίνηση, Γιόγκα και Πραναγιάμα

4.    Συναισθήματα

5.    Διατροφή και θρέψη

6.    Βιολογικοί ρυθμοί και γείωση

 

Ο ύπνος θεωρείται μια αυτο-οργανωμένη και αυτορυθμιζόμενη διαδικασία στο σώμα μας που επιφέρει ομοιόσταση, (σταθερές συνθήκες λειτουργίας), σε κάθε επίπεδο. Το ενδοκρινικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα επαναφέρονται κατά τη διάρκεια του φυσικού ύπνου. Αν κοιτάξετε κάθε μεταβολίτη, από το σάκχαρο στο αίμα έως τη χοληστερόλη στο αίμα, οι μελέτες δείχνουν ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αυτορρύθμιση. «Δεν υπάρχει βιολογικός οργανισμός, συμπεριλαμβανομένων φυτών και βακτηρίων, που δεν κοιμάται».

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για καρδιαγγειακές παθήσεις και πρόωρο θάνατο είναι η έλλειψη ύπνου. «Ο ύπνος είναι το παράθυρο για το κοσμικό μυαλό», «Είναι μια πνευματική εμπειρία.»


Υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με το διαλογισμό και τη διαχείριση του στρες, που δείχνουν η πειθαρχημένη απόσυρση μιας εβδομάδας που συνδυάζει αυτοστοχασμό, τον διαλογισμό μάντρα και τη μετα-αναγνώριση μπορούν να αναβαθμίσουν τη γονιδιακή σας δραστηριότητα. Μερικά από τα γονίδια που προκαλούν ομοιόσταση ανεβαίνουν 17 φορές από τη βασική τιμή και τα γονίδια που προκαλούν φλεγμονή μειώνονται σημαντικά.

Το επίπεδο του ενζύμου τελομεράση, το οποίο ελέγχει τη βιολογική ηλικία, παρουσίασε αύξηση 40% κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, δήλωσε ο Chopra, ο οποίος ανέφερε μια ερευνητική μελέτη στο περιοδικό Nature . «Με την ικανότητά μας να μετράμε μεταβολίτες και την γονιδιακή έκφραση, ο διαλογισμός είναι και μια πρακτική για αυτορρύθμιση αλλά και μια πρακτική για να μπει στη βαθύτερη φύση της ύπαρξής μας».

 

Στον τρίτο πυλώνα, κίνηση, γιόγκα και πραναγιάμα, η κίνηση συνίσταται σε 10.000 βήματα την ημέρα, με ή χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο. Ο Chopra αναφέρει τη γιόγκα και την πραναγιάμα ειδικά επειδή κάθε γιόγκα asana έχει διαφορετική επίδραση στα σπλαχνικά νεύρα, κυρίως στο αυτόνομο κινητικό, (Το σπλαχνικό ή αυτόνομο κινητικό σύστημα ελέγχει τις ακούσιες λειτουργίες που μεσολαβούν στη δραστηριότητα των ινών λείου μυός, των ινών των καρδιακών μυών και των αδένων), το οποίο ρυθμίζει τη δραστηριότητα στο σώμα. Βλέπε στο βιβλίο του παρακάτω για γιόγκα, πράνα και πραναγιάμα.

Αυτή η ίδια επίδραση στο πνευμονογαστρικό νεύρο, (είναι εγκεφαλικό νεύρο που εκτείνεται από τον εγκέφαλο στην κοιλιακή κοιλότητα και ανήκει στο παρασυμπαθητικό σύστημα), μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πραναγιάμα, είπε, αναφέροντας την εφαρμογή αναπνοής ως πόρο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές pranayama για τη ρύθμιση διαφόρων διαδικασιών στο σώμα.

                                     


Συναισθήματα. Στην αρχή της καριέρας του, ο Chopra επικεντρώθηκε κυρίως στη διαχείριση του στρες. Όλο το άγχος ξεκινά με φόβο και είναι η κατάχρηση της φαντασίας μας. Αυτός ο φόβος μπορεί να οδηγήσει σε θυμό και εχθρότητα, που στη συνέχεια οδηγεί σε παράπονα, δυσαρέσκεια, ενοχή, ντροπή, κατάθλιψη - ολόκληρη η γκάμα των συναισθημάτων που προκαλούν φλεγμονή συνδέονται με το 95 της εκατό όλων των ασθενειών.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το άγχος προκαλεί φλεγμονή, η οποία έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, ήταν ότι η αγάπη, η χαρά, η ηρεμία και η ευγνωμοσύνη έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, ο Chopra είπε ότι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που κράτησαν ένα περιοδικό ευγνωμοσύνης είδαν τους φλεγμονώδεις δείκτες να μειώνονται. «Δεν υπάρχουν φάρμακα που έχουν την αντιφλεγμονώδη επίδραση που έχει η ευγνωμοσύνη, ή η αγάπη ή η ενσυναίσθηση ή η συμπόνια».

 

Για τη διατροφή και τη θρέψη, γνωρίζουμε ότι η διατροφή μπορεί σχεδόν αμέσως να αλλάξει τον πληθυσμό των μικροβίων, που σημαίνει το περιεχόμενο των γενετικών πληροφοριών. Εάν βάλουμε τρόφιμα στο σώμα μας που κατασκευάζονται, εξευγενίζονται και επεξεργάζονται, χτυπάμε τα μικροβιομερή μας, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν μεταβολίτες που μιλούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα και ουσιαστικά δηλητηριάζουν το σώμα. «Το φαγητό μας σήμερα είναι μολυσμένο με δηλητήρια», ορμόνες, στεροειδή και χημικά.

Στην πραγματικότητα, το 30 της εκατό των μικροβίων εξαφανίστηκε στον βιομηχανικό κόσμο. «Αυτό αποτελεί αιτία για μεγάλο συναγερμό αυτή τη στιγμή», «γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ζωής στον πλανήτη μας».

Όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία τροφίμων σε φυτική διατροφή, τόσο πιο υγιής θα είναι το μικροβιακή χλωρίδα σας.

 

Τέλος, είναι οι βιολογικοί ρυθμοί και η γείωση. Με βάση την ιατρική της Αγιουρβέδα, (Βλέπε: Αγιουρβέδα, μια άλλη πλευρά της Ιατρικής ), σημειώστε τέσσερεις ρυθμούς στη βιολογία μας, τον κιρκαδικό ρυθμό, τον εποχικό ρυθμό, τον παλιρροιακό ρυθμό και τον σεληνιακό ρυθμό. Η σύνδεση μας με τη Γη η γείωση, επαναφέρει αυτούς τους ρυθμούς, γι 'αυτό ένας περίπατος ξυπόλυτοι στην παραλία στο γρασίδι ή το έδαφος έχει συχνά θετική επίδραση στο πώς αισθανόμαστε. ( Βλέπε: Πως θα διατηρήσετε και βελτιώσετε την υγεία σας σε πέντε λεπτά ). Υπάρχουν ακόμη και συσκευές γείωσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε, οι οποίες επαναφέρουν και επαναφορτίζουν το ανθρώπινο σώμα. Η γείωση μειώνει τους φλεγμονώδεις δείκτες και αλλάζει την γονιδιακή σας έκφραση.

Το σύμπαν είναι μια, ολότητα των δραστηριοτήτων σας μέχρι το επίπεδο των γονιδίων μας. Αυτό το νέο μοντέλο θα φέρει επανάσταση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην ενέργεια.

«Το μέλλον της ευημερίας είναι εξατομικευμένο, είναι προβλέψιμο, μπορεί να προληφθεί, είναι συμμετοχικό και προσανατολισμένο στη διαδικασία», «επειδή η διαδικασία του νου-σώματος είναι μια δραστηριότητα στην επίγνωσή σας».

Από την Κάθριν Ρουσλάου 

Πηγή:

Deepak Chopra offers six pillars of wellbeing

     

 

Από το Ζάχο Σκαφίδα



Σχετικά βιβλία για όσους θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Μη ξεχνάτε κοστίζουν λιγότερο να τα παραγγείλετε από τον να τα εκτυπώσετε.

 

Οι επτά πνευματικοί νόμοι της επιτυχίας: Ένας πρακτικός οδηγός για την εκπλήρωση των ονείρων σας

Deepak Chopra

Βασισμένο σε φυσικούς νόμους που διέπουν όλη τη δημιουργία, αυτό το βιβλίο καταστρέφει τον μύθο ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, απαιτητικών σχεδίων ή οδηγικής φιλοδοξίας. Στους επτά πνευματικούς νόμους της επιτυχίας , ο Deepak Chopra προσφέρει μια προοπτική που αλλάζει τη ζωή για την επίτευξη της επιτυχίας. Μόλις καταλάβουμε την πραγματική μας φύση και μάθουμε να ζούμε σε αρμονία με τον φυσικό νόμο, με αίσθηση ευεξίας, καλής υγείας, ικανοποιώντας σχέσεις , η ενέργεια και ο ενθουσιασμός για τη ζωή, και η υλική αφθονία θα προκύψει εύκολα και αβίαστα.

Γεμάτο με διαχρονική σοφία και πρακτικά βήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως, αυτό είναι ένα βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε και να ανατρέξετε ξανά και ξανά.

Το βιβλίο στα αγγλικά και ελληνικά μπορείτε να το δείτε παρακάτω

The Seven Spiritual Laws of Success: A Practical Guide to the Fulfillment of Your Dreams

 

Ο Θεραπευτικός Εαυτός: Ένας Επαναστατικός Νέος Τρόπος για να αλλάξετε την ανοσία σας και να παραμείνετε υγιείς σε όλη σας τη ζωή

Deepak Chopra , Rudolph E. Tanzi

Για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια οι Deepak Chopra, MD και Rudolph E. Tanzi, Ph.D. έχουν φέρει επανάσταση στην ιατρική και πώς κατανοούμε το μυαλό και το σώμα μας -ο Chopra, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον τομέα της ολοκληρωμένης ιατρικής. Ο Τάνζι, ο πρωτοπόρος νευροεπιστήμονας στην ανακάλυψη γονιδίων που προκαλούν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αφού ενημέρωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τα εξαιρετικά επιτυχημένα  βιβλία Super Brain  και  Super Genes  και δημόσια τηλεοπτικά προγράμματα, οι  συγγραφείς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις  παρουσιάζουν τώρα ένα πρωτοποριακό βιβλίο, ορόσημο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα όσο αφορά τη δια βίου υγεία μας. 

Εσείς - όχι γιατροί, όχι φαρμακευτικές εταιρείες - είστε τελικά υπεύθυνοι για τη δική σας υγεία.

Επιπλέον,  ο Θεραπευτικός Εαυτός εξετάζει προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνιο άγχος και τη φλεγμονή, τα οποία καταστρέφουν την ευημερία. Οι Chopra και Tanzi στρέφουν την προσοχή τους σε ένα πλήθος χρόνιων διαταραχών όπως υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και νόσο του Αλτσχάιμερ, που είναι γνωστό ότι χρειάζονται χρόνια και μερικές φορές δεκαετίες για να αναπτυχθούν πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Τα σύγχρονα ιατρικά συστήματα δεν είναι έτοιμα να παρακολουθήσουν παρατεταμένη χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού ή τις καθημερινές λοιμώξεις και στρες που επηρεάζουν το σώμα και μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες, γήρανση και θάνατο. Έτσι, η εκμάθηση των μυστικών της αυτοθεραπείας δεν είναι μόνο επείγουσα αλλά υποχρεωτική για τη βέλτιστη υγεία. Ο Θεραπευτικός Εαυτός τότε είναι μια παρότρυνση για δράση, ένα αποδεδειγμένο, στρατηγικό πρόγραμμα που θα οπλίζει τους αναγνώστες με τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προστατευθούν και να επιτύχουν τη δια βίου ευεξία. 

Το βιβλίο στα αγγλικά και ελληνικά μπορείτε να το δείτε παρακάτω

The Healing Self: A Revolutionary New Plan to Supercharge Your Immunity and Stay Well for Life

 

Ayurveda

Sahara Rose Ketabi , Deepak Chopra

Ανακαλύψτε την Αγιουρβέδα Dosha και βρείτε τα ιδανικά τρόφιμα, πρακτικές αυτο-φροντίδας, στάσεις γιόγκα και διαλογισμούς που είναι προσαρμοσμένες στις μοναδικές σας ανάγκες.

Η γνωστή εμπειρογνώμονας της Αγιουρβέδα Sahara Rose Ketabi εξηγεί την Αγιουρβέδα με έναν σύγχρονο τρόπο που δεν έχει γίνει πριν. Η Αγιουρβέδα είναι το παλαιότερο σύστημα υγείας στον κόσμο και η αδελφή επιστήμη της γιόγκα, που προέρχεται από την Ινδία πριν από 5000 χρόνια. Είναι το παλιό μυστικό για τη μακροζωία, την πεπτική υγεία, την ψυχική σαφήνεια, την ομορφιά και την ισορροπία που ξανακάνει δημοτικότητα σήμερα για τις δοκιμασμένες μεθόδους του. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο για τους αναγνώστες να κατανοήσουν πλήρως τις περίπλοκες διδασκαλίες της Αγιουρβέδα..

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

• Ανακαλύπτοντας τη μοναδική σας Dosha και πώς εμφανίζεται στη φυσιολογία, το μεταβολισμό, την πέψη, την προσωπικότητα και ακόμη και τα όνειρά σας.
• Μαθαίνουμε πώς οι ανάγκες του σώματός σας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, το περιβάλλον και την ώρα της ημέρας
• Τρόπους για να ανακτήσετε λάμψη, πάθος και ροή στη ζωή σας
• Εύκολες στην παρασκευή, φυτικές συνταγές που σχετίζονται με κάθε υλικό
• Δημιουργία τελετουργίας Αγιουρβέδικου πρωινού και νύχτας για βέλτιστη ισορροπία
• Εξισορρόπηση των τσάκρα σύμφωνα με το Dosha σας
• Χρήση βοτάνων και μπαχαρικών Αγιουρβέδα για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, δερματικών προβλημάτων, ορμονικής ανισορροπίας και άλλων παθήσεων.
• Πολλά διασκεδαστικά γεγονότα, ολιστικό χιούμορ και ιερές γνώσεις από τη Σαχάρα που θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε απρόσκοπτα την Αγιουρβέδα στον τρόπο της ζωής σας

Το βιβλίο στα αγγλικά και ελληνικά μπορείτε να το δείτε παρακάτω

Ayurveda by Sahara Rose Ketabi, Deepak Chopra

skafidaszaxos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα