Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Στόουνχεντζ: πρωτοεμφανίστηκε στην Ουαλία, υποστηρίζουν αρχαιολόγοι

 


Κάποιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει την προέλευση του προϊστορικού μνημείου Στόουνχεντζ, μετά την εύρεση των ερειπίων ενός λίθινου κύκλου από την αρχαιότητα στην Ουαλία, που ίσως να γκρεμίστηκε και να ανασκευάστηκε εκατοντάδες χρονια αργότερα, στην Αγγλία.

Το Στόουνχεντζ πρωτοεμφανίστηκε στην Ουαλία, υποστηρίζουν

Ανάμεσα στα πιο αναγνωρισμένα αξιοθέατα της Βρετανίας, οι βράχοι του Στόουνχεντζ, προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά και ανθρώπους που ψάχνουν μια πνευματική σύνδεση με το παρελθόν. Ωστόσο, ο ακριβής σκοπός της δημιουργίας τους παραμένει, ακόμα, άγνωστος.

Το Στόουνχεντζ πρωτοεμφανίστηκε στην Ουαλία, υποστηρίζουν

Το 2015 μια ομάδα αρχαιολόγων, ανακάλυψε ότι μερικοί από τους βράχους του μνημείου προέρχονται από ένα λατομείο στους λόφους Preseli στις δυτικές ακτές της Ουαλίας, περισσότερο από 150 μίλια (250 χιλιόμετρα) μακριά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου υποστηρίζουν, τώρα, ότι μερικοί από τους βράχους είχαν αρχικά σχηματίσει ένα ακόμα αρχαιότερο μνημείο στην Ουαλία. Έχουν ανακαλύψει, μάλιστα, σημαντικούς συσχετισμούς ανάμεσα στο Στόουνχεντζ και το μνημείο στην Ουαλία. Τουλάχιστον ένας από τους μπλε βράχους του Στόουνχεντζ ταιριάζει με μια από τις τρύπες – υποδοχείς που βρέθηκαν στο εύρημα στην Ουαλία.

Ο Πάρκερ Πίρσον, καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας, ο οποίος ηγείτο της έρευνας, υποθέτει ότι οι βράχοι πρέπει να μετακινήθηκαν καθώς οι άνθρωποι που ζούσαν στην Ουαλία μετανάστευσαν, παίρνοντας τα μνημεία τους μαζί τους, και επανατοποθετώντας τα στο σημερινό Στόουνχεντζ.

«Είναι σαν να εξαφανίστηκαν. Μάλλον πολλοί από τους κατοίκους έφυγαν, παίρνοντας τους βράχους – τις αρχαίες ταυτότητές τους – μαζί τους», είπε ο Πίρσον στο BBC.

Πηγή huffingtonpost.gr/


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα