Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Η αναγκαιότητα των νοσηλευτών στην αναγνώριση των σημείων και συμπτωμάτων της Καρδιακής Ανακοπής και ο Σημαντικός Ρόλος Τους Στα Τεπ (Μέρος Τρίτο)

 


1.3. ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΠ 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει ότι το περιβάλλον εργασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα διότι τα χαρακτηριστικά του επηρεάζουν και την ποιότητα της φροντίδας του ασθενούς άμεσα και έμμεσα17 . 

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι ένα πολύπλοκο, ευαίσθητο, πολυσύχναστο, θορυβώδες περιβάλλον εργασίας, με ένα μεγάλο αριθμό ασθενών. Η συχνότητα και το είδος των περιστατικών είναι απρόβλεπτα. Το στοιχείο του απρόβλεπτου μαζί με την πίεση χρόνου, επιτείνουν το άγχος στο χώρο εργασίας18.

Τα ΤΕΠ αντιμετωπίζουν συνεχώς προκλήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία τους, όπως ο συνωστισμός, ο παρατεταμένος χρόνος αναμονής των ασθενών, η δυσκολία να ικανοποιηθούν τους ασθενείς, η μειωμένη πνευματική οξύτητα των ασθενών, ο φόρτος εργασίας των νοσηλευτών, η υποστελέχωση των ΤΕΠ και η αδυναμία επικοινωνίας των νοσηλευτών με τους υπόλοιπους παρόχους της επείγουσας υγειονομικής περίθαλψης (γιατροί, διασώστες)19,20,21,22,23,24, . 

Οι πιο συχνοί μάρτυρες των καρδιακών ανακοπών στο νοσοκομείο είναι οι νοσηλευτές και είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στα σημεία και στα συμπτώματα αυτών22,25.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΔΩ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα