Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Το πρόβλημα του υπερσυνωστισμού στο ΤΕΠ και ο Αποκλεισμός Πρόσβασης σε Νοσοκομειακές Υπηρεσίες (ED OVERCROWDING AND ACCESS BLOCK)

 


"Υπερσυνωστισμός και Αποκλεισμός Πρόσβασης" στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: Αίτια και Λύσεις" (ED Overcrowding and Access Block – Causes and Solutions)


Cite this podcast as: Helman, A. Ovens, H. Campbell, S. Innes, G. Episode 129 ED Overcrowding and Access Block – Causes and Solutions. Emergency Medicine Cases. August, 2019. https://emergencymedicinecases.com/ed-overcrowding-access-block-causes-solutions. Accessed [date]

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα τόσο αποκαρδιωτικά για τους γιατρούς του ΤΕΠ όσο μια κατάμεστη αίθουσα αναμονής στο χώρο της Διαλογής από ασθενείς να περιμένουν για εξέταση στη νυχτερινή βάρδια.
 

Ο Υπερσυνωστισμός στο ΤΕΠ (ED Overcrowding) σχετίζεται με  

  • αυξημένη συχνότητα διάπραξης ιατρικού λάθους 
  • μείωση του βαθμού ικανοποίησης των ασθενών για την παρεχόμενη υπηρεσία
  • αύξηση της συχνότητας εμφάνισης συμπτωμάτων επαγγελματικής εξουθένωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές,  
  • αυξημένη συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων συμβάντων σε υπερήλικες ασθενείς
  • αυξημένη θνητότητα (mortality rate).

 Σε αυτή την αναφορά με τίτλο: "Υπερσυνωστισμός και Αποκλεισμός Πρόσβασης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: Αίτια και Λύσεις" ("ED Overcrowding and Access Block – Causes and Solutions") επιχειρείται μια "μικρή παράκαμψη" έξω από το ΤΕΠ για την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος. 

Γίνεται συζήτηση για τις γενεσιουργές αιτίες (root causes), τις προκλήσεις και μερικές από τις λύσεις σε ένα από τα προσδιοριστικά χαρακτηριστικά (defining characteristics) της Επείγουσας Ιατρικής στον 21ο αιώνα - τον Υπερσυνωστισμό (Overcrowding).

Είναι προς απόλυτο όφελος κάθε επαγγελματία υγείας που υπηρετεί σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να κατανοήσει πώς αυτό το πρόβλημα "ήρθε για να μείνει" και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό. Σαν μέλη της ιατρικής κοινότητας, η συνειδητοποίηση των προβλημάτων που προκαλούν τον υπερσυνωστισμό στο ΤΕΠ θα αποτελέσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για αλλαγή. Στόχος αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει με την παροχή γνώσεων για δράσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στην επόμενη βάρδια μας στο ΤΕΠ σε ατομικό επίπεδο, σε επίπεδο Τμήματος, ακόμα και σε νοσοκομειακό και κυβερνητικό επίπεδο ...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα