Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η στρατηγική αποδίδει, η χώρα αντέχει



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Tσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση, ανακοίνωσε 3 νέους  θανάτους, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θανόντων στους 53, εκ των οποίων οι 50 είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Επίσης  όπως είπε, υπάρχουν 27  νέα κρούσματα και 23  κρούσματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 1514, χωρίς να έχουν προσμετρηθεί τα κρούσματα από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, για τα οποία θα μιλήσει στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Οπως είπε ο καθηγητής, 91 άνθρωποι είναι διασωλημένοι στις ΜΕΘ,  με μέση ηλικία είναι τα 65 έτη. 16 είναι οι γυναίκες.
Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «δεν θέλουμε να παρατείνουμε την επιδημία ως το καλοκαίρι, δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι στον ιό τώρα. Όλοι μπορούμε να κολλήσουμε ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλουμε να στρεσάρουμε το σύστημα υγείας όλοι μαζί. Τα μέτρα επαναξιολογούνται όλη την ώρα. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στο χρόνο».
Τι γίνεται με τη χρήση χλωροκίνης σε παιδιά
Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση χλωροκίνης σε παιδιά που νοσούν από κοροναϊό, ο λοιμωξιολόγος, τόνισε πως αυτή γίνεται με πολύ προσοχή. Διευκρίνισε πως χορηγείται χλωροκίνη μόνο σε παιδιά με ειδικούς παράγοντες κινδύνου -που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δηλαδή- και επεσήμανε πως η κύρια παρενέργεια του φαρμάκου αφορά σε ηλεκτροκαδιογραφικές αλλαγές.

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες 
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι σε ό,τι αφορά τους επιβαίνοντες στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος  που βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδου στον Πειραιά, βρέθηκαν 119 θετικά κρούσματα και δύο ακατάλληλα δείγματα.
Αναφερόμενος στο κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα ανέφερε πως πλέον η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες.
Το προσωπικό που ελέγχθηκε βρέθηκε αρνητικό και η ΕΛ.ΑΣ έχει αυξημένη παρουσία γύρω από τη δομή.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρέθηκε θετικό δείγμα κοροναϊού σε γυναίκα που ήρθε από τη Μύκονο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η αναστολή για 14 μέρες όλων των εργοταξίων και οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες.
“Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, είμαστε στο τέλος της αρχής. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια όλοι μαζί  και θα την συνεχίσουμε όλοι μαζί”, είπε.
Πηγή: economico.gr
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα