Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Με τον Ουρανό στον Ταύρο οτιδήποτε νέο έρθει από κοινωνική και τεχνολογική πλευρά θα έρθει για να μείνει καιρό

 


Ναι, μπήκε ο Κρόνος στον Υδροχόο (σύντομα ακολουθεί και ο Δίας). Όμως. Ο Κρόνος είχε ξαναπεράσει στον Υδροχόο από 22 Μαρτίου έως 1 Ιουλίου οπότε και μας έδωσε ένα πρώτο δείγμα των διαθέσεών του. Απτό παράδειγμα η αντιμετώπιση των 2 εγκλεισμών - θα εξηγήσω παρακάτω: την πρώτη φορά με Κρόνο στον Υδροχόο βγαίναμε στα μπαλκόνια, τραγουδάγαμε, χειροκροτούσαμε, ακολουθήσαμε τις οδηγίες σαν ομάδα. Τώρα με Κρόνο στον Αιγόκερω είμαστε πιο πολύ απομονωμένοι και αποστασιοποιημένοι ενώ δεν «υπακούμε» στα μέτρα. Αντιδρούμε γιατί νιώθουμε ότι μας περιορίζουν. Με τον Κρόνο στον Υδροχόο υπήρξε η αίσθηση ότι όλο αυτό το περνούσαμε μαζί, η κατάσταση μας ένωνε, σαν κοινό βίωμα. Τώρα νιώθουμε ότι το περνάμε μόνοι. Και αυτό είναι το κλειδί των ετών που έρχονται. Η ομάδα.

Υδροχόος σημαίνει «εμείς» σε αντίθεση με τον πολικό Λέοντα που σημαίνει «εγώ». Κρόνος σημαίνει «πρέπει». Και Δίας σημαίνει «πολύ». Νομίζω ότι έτσι είναι εύκολη η κατανόηση της επόμενης περιόδου. Μην την πάρετε σαν απλοϊκή αλλά σαν γενική, σαν αόριστη: «εμείς πρέπει πολύ». Τι; Οτιδήποτε! Οτιδήποτε ξεκινήσει, οτιδήποτε προκύψει, οτιδήποτε εξελιχθεί, υπάρχει, διαμορφώνεται, σκεφτόμαστε, ζούμε, επανέλθει, μεταλλαχθεί. Θα θελήσουμε να συγκεντρωθούμε, σε αριθμό τουλάχιστον όχι απαραίτητα σε ποιότητα και ομοϊδεατισμό (η αριθμητική ποσότητα θα παραβλέψει την ταύτιση απόψεων μέσα στην ομάδα, πράγμα θετικό για τον πλουραλισμό αλλά όχι για την μακροημέρευση), και να εκ/δια/δηλώσουμε δυναμικά την παρουσία μας για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Μετά η ομάδα μπορεί να διαλυθεί και να δημιουργηθούν άλλες. Ο στόχος θα έχει επιτελεσθεί και το αποτέλεσμα θα έχει κατακτηθεί. Νέο ζητούμενο, νέα ομάδα.
Όσο και αν ξενίζει πολλούς κάτι τέτοιο, έτσι λειτουργεί ο Υδροχόος. Μπροστά στην αποτελεσματικότητα θυσιάζει κάθε συναισθηματισμό. Και ο Κρόνος φυσικά μπορεί να ενδιαφέρεται για την παράδοση την τάξη και το κατεστημένο όμως εδώ σαν συγκυβερνήτης "κάνει τα στραβά μάτια" για τους ίδιους ακριβώς λόγους: για το αποτέλεσμα. Ο Δίας απλά λέει «ναι σε όλα» και τα μεγεθύνει, είτε καλά είτε κακά. Δεν χαλάει κανενός χατίρι.
Το 1991 που ο Κρόνος ήταν ξανά στον Υδροχόο εφευρέθηκε το πρωτόκολλο Hypertext - δηλαδή το Ίντερνετ στη σημερινή μορφή του. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για την ομαδικότητα και τον πλουραλισμό μέσω της τεχνολογίας. Ο Δίας βρισκόταν απέναντι, στον Λέοντα (στο «εγώ») και τον παραφούσκωνε: στο Ίντερνετ ο καθένας μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλει. Το 1991 επίσης κατέρρευσε το Ανατολικό μπλοκ ενώνοντας θεωρητικά δύο μεγάλα κομμάτια της ανθρωπότητας (το τείχος του Βερολίνου χτίστηκε το 1961 με τον Κρόνο και τον Δία στον Υδροχόο). Το 1932 οι Εθνικοσοσιαλιστές κερδίζουν τις Γερμανικές εκλογές και ο Χίτλερ ανεβαίνει νόμιμα στην εξουσία. Όνειρό του να ενώσει (να κατακτήσει) τον κόσμο και να του επιβάλει "ανώτερα ιδανικά": φυλετική καθαρότητα, ευγονική, στρατιωτική πειθαρχία. Ο Κρόνος στον Υδροχόο, ο Δίας στην Παρθένο... Και οι δύο αυτές περίοδοι χαρακτηρίζονται από άλματα και στροφή στην τεχνολογία.
Τι θα περιμένουμε τώρα με τον Δία στο «εμείς» δεν μπορούμε να το προβλέψουμε επακριβώς, θα το μάθουμε καθώς το ζούμε. Μελετώντας το παρελθόν παίρνουμε μόνο ενδείξεις. Να είμαστε όμως βέβαιοι πως με τον Ουρανό στον Ταύρο οτιδήποτε νέο έρθει από κοινωνική και τεχνολογική πλευρά θα έρθει για να μείνει καιρό.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα