Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

(Μέρος Τέταρτο) ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΠΗΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ - ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 


2.6.Παθήσεις μαστού 

Καλοήθεις παθήσεις του μαστού 

Περίπου 1 στις 5 γυναίκες ,κάποια στιγμή της ζωής της, θα εμφανίσει καλοήθη πάθηση του μαστού. Αυτό μπορεί να είναι είτε μια κύστη που περιέχει υγρό είτε ένα ινοαδένωμα, τα οποία θεραπεύονται πολύ εύκολα (Αναγνωστοπούλου, 2016). 

Κύστες 

Οι κύστες είναι μικρά ογκίδια τα οποία περιέχουν κάποια μορφή υγρού. Εμφανίζονται και στους δυο μαστούς, έχουν ομαλή υφή και κάποιες φορές είναι επώδυνα. Ο σχηματισμός τους οφείλεται στη διαρκή και επαναλαμβανόμενη διέγερση των μαστών από τις γυναικείες γενετικές ορμόνες και γι’ αυτό εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση ή μετα, που λαμβάνουν ορμονικά σκευάσματα. Οι κύστες διακρίνονται στις απλές, στις επιλεγμένες και στις πολύπλοκες (Αναγνωστοπούλου, 2016). 

Οι απλές περιέχουν μόνο υγρό και συνήθως αντιμετωπίζονται με απλή παρακέντηση και αναρρόφηση υγρού. Το υγρό που αφαιρείται από μια απλή κύστη δεν χρειάζεται κυτταρολογική εξέταση, εκτός κι αν περιέχει αίμα (Αναγνωστοπούλου, 2016). 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα