Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Μη σέρνεσαι με τη γλώσσα έξω. Μερικές απλές αρχές για να μπορείς να περπατάς ξεκούραστα.

 



Κατά τη διάρκεια μιας μέτριας άσκησης ο ρυθμός αναπνοής ανεβαίνει στις 40-60 αναπνοές το λεπτό, μεταφέροντας περίπου 80 λίτρα αέρα στους πνεύμονες. Οι πνεύμονες με τη σειρά τους εμπλουτίζουν το αίμα με οξυγόνο και η καρδιά, μέσω των αρτηριών, στέλνει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στους μυς για να τα βγάλουν πέρα. Εν συνεχεία, μέσω των φλεβών επιστρέφει  ώστε να εμπλουτιστεί και πάλι με οξυγόνο και να συνεχιστεί η διαδικασία. Αυτός είναι με απλά λόγια ο μηχανισμός.

Βέβαια σε μια πεζοπορία και μάλιστα σε βουνό, οι ανάγκες του οργανισμού αυξάνονται σε μεγαλύτερο επίπεδο από μια απλή μέτρια άσκηση. Ο οργανισμός απαιτεί περισσότερο οξυγόνο, αλλά και όλο το σώμα πρέπει να δουλεύει αρμονικά για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Το ευτύχημα όμως με την πεζοπορία είναι ότι μπορεί να γίνει σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό που ονομάζουμε «αερόβια ζώνη». Με απλά λόγια, η αερόβια ζώνη είναι το εύρος των καρδιακών παλμών, όπου το ανθρώπινο σώμα μπορεί να τους κρατά για ώρες χωρίς να εξαντλείται και πολύ περισσότερο χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του. Αυτή η ζώνη κυμαίνεται μεταξύ του 55-80% (αναλόγως της φυσικής μας κατάστασης) του μέγιστου καρδιακού παλμού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα