Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η ΓΗ ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ(Βίντεο)



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Στις 11 Νοεμβρίου, έγινε κάτι περίεργο που εξέπληξε τους επιστήμονες.
Επιστημονικά όργανα πήραν ανεξήγητα σεισμικά κύματα που προήλθαν περίπου 15 μίλια από τις ακτές ενός γαλλικού νησιού μεταξύ Αφρικής και Μαδαγασκάρης.
Το περίεργο είναι ότι δεν ήταν σεισμός. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι συνέβη.
Ήταν επιπτώσεις μετεωρίτη; Ένα υποβρύχιο ηφαίστειο; Πραγματοποιήθηκε μια μυστική πυρηνική δοκιμή; Ήταν εξωγήινοι;
Κανείς δεν φαίνεται να έχει απάντηση.
Τα κύματα που πήραν τα σεισμικά όργανα κυλούσαν μακριά από τις ακτές του Μαγιότ, το γαλλικό νησί όπου ξεκίνησαν όλα. Λίγο αργότερα, οι σεισμικοί αισθητήρες που βρίσκονταν στη Ζάμπια, την Κένυα και την Αιθιοπία πήραν το ίδιο πράγμα.
Το γεγονός ότι ο σεισμικός αισθητήρας πήρε σεισμική δραστηριότητα στη Ζάμπια, την Κένυα και την Αιθιοπία μπορεί να μην φαίνεται περίεργο στην αρχή.
Ωστόσο, λίγο μετά, το σεισμικό κύμα συνέχισε να ταξιδεύει έως ότου τελικά τον πήραν οι ερευνητές τόσο μακριά όσο η Χιλή, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, ακόμη και η Χαβάη, περίπου 11.000 μίλια μακριά.
Γίνεται ακόμη πιο παράξενο.
Το μυστηριώδες φαινόμενο ανάγκασε τον πλανήτη μας να χτυπήσει σαν ένα τεράστιο κουδούνι για μια περίοδο περίπου είκοσι λεπτών, και καθώς όλα αυτά γίνονταν, κανένας άνθρωπος δεν ένιωσε τίποτα από το συνηθισμένο.
Είναι ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που πρέπει να συμβούν, λαμβάνοντας τους ειδικούς εντελώς απροετοίμαστους.
Ο Göran Ekström, σεισμολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κολομβίας εξήγησε ότι ενώ ο πλανήτης μας χτύπησε σαν κουδούνι, τα κύματα διατηρούσαν μονοτονία χαμηλής συχνότητας καθώς εξαπλωνόταν.
EARTH RANG LIKE A BELL FOR 20 MINUTES & WE DON’T KNOW WHY


Πορεία συντριβής σε σεισμούς
Όταν συμβαίνουν σεισμοί, συνήθως οι επιστήμονες παίρνουν μια μικρή αιχμή.
Λόγω των εντάσεων που υπάρχουν στον φλοιό της Γης καθώς απελευθερώνεται, οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν παλμούς αναγνωρίσιμων σεισμικών κυμάτων που ακτινοβολούν προς τα έξω από όπου συμβαίνουν οι σεισμοί.
Οι επιστήμονες συνήθως λαμβάνουν έναν αριθμό σημάτων.
Πρώτον, υπάρχουν τα λεγόμενα πρωτογενή κύματα ή τα κύματα P που είναι το ταχύτερο είδος σεισμικού κύματος.
Αυτός ο τύπος σήματος είναι ο πρώτος που φτάνει σε σεισμικό σταθμό και πώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν την ένταση του σεισμού. Το λεγόμενο κύμα Ρ κινείται μέσω στερεού βράχου και υγρού.
Αφού εντοπίσουν τα κύματα Ρ, οι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνήθως το «δευτερεύον κύμα».
Τα δευτερεύοντα κύματα κινούν τα σωματίδια πάνω-κάτω. Αυτά τα κύματα είναι τα δεύτερα ταχύτερα ταξίδια σεισμικά κύματα που εντοπίστηκαν από σεισμολόγους.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες εντοπίζουν τα λεγόμενα επιφανειακά κύματα. Αυτοί οι τύποι κυμάτων ταξιδεύουν μόνο μέσω του φλοιού της Γης. Τα επιφανειακά κύματα έχουν χαμηλότερη συχνότητα από τα κύματα του σώματος και ως εκ τούτου διακρίνονται εύκολα σε ένα σεισμόγραμμα.
Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, τα επιφανειακά κύματα ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά για τις ζημιές και τις καταστροφές που σχετίζονται με τους σεισμούς.
Τώρα, το πιο περίεργο για το φαινόμενο που συνέβη στις 11 Νοεμβρίου είναι ότι δεν εντοπίστηκαν κύματα πρωτογενούς ή δευτερογενούς.
Όλα αυτά που καταγράφηκαν οι επιστήμονες ήταν βαθιά, αντηχείτα επιφανειακά κύματα. Ακόμα και ξένος είναι ίσως το γεγονός ότι τα επιφανειακά κύματα δεν έτρεχαν ούτε καθώς ένα επιφανειακό κύμα σεισμών τείνει, αντίθετα, οι επιστήμονες πήραν μια καθαρότερη, σχεδόν μουσική συχνότητα.
The earth rang like a bell: On the 11 November!!


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα