Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΣΤΑ ΙΔΙΑ


Καταργήθηκε με ΠΝΠ ο «κορονοϊός». Παγκοσμίως. Και φυσικά αυτός εξαφανίστηκε. Ετσι όπως ήρθε από την «Κίνα». Εσπασε ο παγκόσμιος κουμπαράς-εις το όνομα των «διασωθέντων» και εις των οποίων τις πλάτες θα «γράψει» το κοντέρ όσων τρισεκατομυρίων  τυπώθηκαν για να ξανασωθούν κάποιοι που σώνονται συνεχώς, όλο και με νέα κόλπα. Με «κορονοφοβία» και γενικό lockdown αυτή τη φορά. Εχω την εντύπωση ότι η επόμενη επινόηση-καθ ότι όπως  φαίνεται στερεύουν από ιδέες-θα είναι κάποια εισβολή Αρειανών. Αρκεί να μη την πάθουν ως τότε με το «λύκος στα πρόβατα».
Γυρίσαμε στα γνωστά. Ποιος έριξε το βιτριόλι «στην άτυχη 34χρονη»  για εντός και  «Black lives matters movement» για εκτός. Με ολίγον-έως αρκετό- Ερντογάν για πασπάλισμα,έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.
Από πολιτικού άμβωνος λοιπόν, ο Κούλης, αυτό το σούργελο της σοβαροφάνειας, μας έιπε «τέλος  παιδιά». Τα κονδύλια πάνε από το καλό στο καλύτερο…οσο για τις εθνικές οικονομίες γενικά μιλώντας των κρατών και ειδικά της Ελλάδας…ε δε γαμιέται. Τί είχες Γιάννη τί έιχα πάντα. Οι τράπεζες-κελύφη  και οι μετοχές-κωλόχαρτα να είναι καλά που ξανασώθηκαν. Και όλα φτιάχνονται από την αρχή μπάρμπα Γιάννη. Οπως λέει και ο ποιητής: Αν αποδομησεις την Ελλάδα,αυτό που μένει είναι δυο ελιές, ένα αμπέλι και μια βάρκα…» Ναι. «Με αυτά, μπορείς να την δανίσεις ξανά..και ξανά…και ξανά…»
Εχουν λειώσει τα δόντια από το τρίξιμο των «εργοδηγών» του δημοσίου κορβανά (οι γνωστοί, με μερικές «προσθήκες») Τα σάλια ρέουν…οι κυνόδοντες λιμάρονται…έτοιμοι για την ακόμα μία «ανάπτυξη». Το 2021 εξαρχούσης Γιάννας θα πανηγυρίζομεν δεόντως το «κακό που αφήσαμε πίσω» και την ακόμα μία όμορφη στροφή που θα παίρνει αυτό το κράτος-κάρο, 200 χρόνια τώρα. Η λάσπη πάνω του έχει πλέον μετατραπεί με τα χρόνια από βρωμιά σε εικαστική γραφικότητα.

‘Αχνα από παντού γενικά. Ενώ-υποτίθεται πεθαίνουν κατά εκατοντάδες  καθημερινά στις πληγείσες χώρες  και πόλεις ανά τον κόσμο, οι οποίες «τυγχάνει» να είναι «μητροπόλεις». Τι ιός είναι αυτός; Μήπως δεν ξεκίνησε από την Κίνα αλλά από το Saint Moritz; Μήπως δεν «κατασκευάστηκε σε «υπόγειο βιοεργαστήριο» αλλά σε οροφοσουίτα; High Society Virus.
Οι φτωχομπινέδες αποδείχτηκαν «φακές» για τα δόντια του και έτσι οι Αλβανορουμανοβουλγαροελλάδες την σκαπούλαραν. Ακόμα και απ’τη Ρωσσία ως πρώην φουκαριάρα αλλά και νυν, επίσης δεν πέρασε απο κει. Η Κίνα τον εξαφάνησε,τον «έπνιξε» σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα.Και πέθανε ο covid εκεί. Πως να αντέξει στο ρύζι και στα χαμόσπιτα. Θέλει Versace,Dior, Ferrari και Lamborghini για να επεκταθεί. Λογικό. Με «Zastava»  που στο διάολο να πάς…
Το «εμβόλιο» θα βρεθεί…για έναν γριποϊό που- όπως όλοι οι ιοί- μεταλλάσεται. Και τί είδους εμβόλιο θα βρεθεί για έναν ιο που θα αποτελεί παρελθόν και θα μας «ξαναεπισκεφτεί» σε καμιά δεκαριά χρόνια με νέο σχηματισμό για τους κυτταρουποδοχείς και νέα συμπεριφορά. Ισως να μη μοιάζει με κορόνα αλλά με πούτσα. Χέστηκαν αδερφέ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και μη φοβάσαι ότι «θα σε σκοτώσουν» οι φαρμακοβιομηχανίες. Μαλάκες είναι; Και τους φόρους μετά ποιος θα τους πληρώνει; Ο Γκέιτς ή ο Μπέζος;
Λίγο ακόμα λοιπόν και αυτό-όπως όλα- θα είναι παρελθόν. Ουδείς θα θυμάται τίποτα. Θα βγούν και οι κυλότες από τη μούρη τις οποίες «επέβαλε» το κράτος -αλλά ξέχασε να  ελέγξει πλέον αν τηρούνται αποστάσεις και λοιπές μασκοειδής ανοησίες. Πόσο πια να το τεντώσουν το αστείο;  Ούτε και οι ίδιοι δεν  έχουν πλέον κουράγιο να παίξουν άλλο σε αυτό το τρίμηνο  κουκλοθέατρο.
Και τι θα γίνουν τώρα οι «Χαρδαλιάδες» δεν ξέρω. Με τι άλλο άλλωστε  θα μπορούσες να ανταμείψεις ένα κομματόσκυλο,παρά με καρέκλα. Την έχει. Για λίγο φυσικά. Ε, ναι. Αυτά είναι από τα άσχημα του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού. Δεν είναι για «χόρταση». Τί να κάνουμε. Πρέπει να ανεβοκατεβάινουν εναλλάξ και με ευλάβεια οι «αντίπαλοι» «σωτήρες» για να μη πιάνονται οι κωλάρες τους στις πολυθρόνες. Φυσικά θα «εξαφανιστεί» κι αυτός σαν τον ιό.  Ετσι είναι αυτά. Οπως και ο γιατρουδάκος ο Τζεπέτο. Η νυφίτσα. Ο εκ δεξιών του Κοντοζαμάνη. Το γνωστό δίδυμο.  Οπως και τότε-αν θυμάστε- στην άλλη «μπάζα»,το 2009 επί Αβραμόπουλου υπουργού. Θα ξεχαστούν και αυτοί. Δεν ξέρω αν προκάμουν-βιολογικά,μέχρι την επόμενη «πανδημία» και «ανάγκη μέτρων»,σε καμιά 10αριά χρόνια. Μάλλον προλαβαίνουν.
Λήξαν το θέμα λοιπόν. Επεσαν οι υπογραφές. Σώθηκαν όσοι έπρεπε. Θα  σωθούν και όσοι πρέπει ακόμα. Και ευτυχώς μαλάκες μου που έτυχε-σε παγκόσμια κλίμακα, τρομερή ευτυχής σύμπτωση- να είναι στα τιμόνια των κυβερνήσεων άνθρωποι με «Α» κεφαλαίο και όχι τίποτα παλιοτόμαρα. Και πάρ’αυτα, έβαλαν την υγεία των πολιτών τους πάνω από όλα-και ειδικά εκείνων που ήδη επιβαρύνουν τα δημόσια κονδύλια και δεν παράγουν τίποτα,- τους γέρους και αρρώστους εννοώ.
Και δίχως δεύτερη σκέψη, στο όνομα της υγείας κατέστρεψαν σχεδόν τις οικονομίες τους, υποθήκευσαν των μέλλον των λαών τους, έκλεισαν τα πάντα όσο έπρεπε και όσο χρειαστεί, ώστε να κατανικηθεί αυτός ο πούστης ιός και ευτυχώς σωθήκαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι μαζί με τους υπόλοιπους γέρους και αρρώστους που προσεύχονται στο όνομα των «Τσιόδρων» που τους έσωσαν από μια γρίπη από την οποία έτσι κι αλλίως-μεταξύ άλλων- κινδυνεύουν αλλά και πεθαίνουν κάθε χρόνο.
Παγκόσμια λήξη συναγερμού. Ο ιός απέθανεν. Ουδείς καταμετρά τίποτα και κανείς δεν δίνει δράμι για όσους πεθαίνουν «από» ή «με» κορονοιό. Το «τσουβάλιασμα» σταμάτησε, οι «ομαδικές ταφές» δεν προβάλονται, οι σπαραξικάρδιες περιγραφές σώθηκαν, οι πολεμικές ανταποκρίσεις από τα νοσοκομειακά μέτωπα έλαβαν τέλος, τα μικρόφωνα βγήκαν-με χειρουργική επέμβαση αφού είχαν γίνει ένα με το δέρμα- πάνω από τους «Σήψες» και τους «Μόσιαλους», οι εντατικές άδειασαν και μπορούν να υποδεχθούν όσουν επιβίωσαν από την τρίμηνη αναμονή. Οσοι δεν έφυγαν από τον «covid»-δηλαδή από οτιδήποτε άλλο εκτός από γρίπη- μπορούν εις το εξής άνετα να πεθάνουν «για άλλους λόγους».
Ο γλόμπος γενικά έρχεται στα ίσα και τα γνωστά του,μετά από το αυτό το βιολογικού-νοσοκομειακού τύπου «σορτάρισμα». Οπως κάποιος ξεγελά την ασφαλιστική του για να εισπράξει τα ασφάλιστρα,έτσι και κάποιοι πονηροί δια λόγους «ανωτέρας βίας», προκάλεσαν έναν «μικροχαμό» και ξαναφούλαραν τις τσέπες. Μέχρι το επόμενο κόλπο. Βαρεθήκαμε μωρέ.
Τα «δις» και τα «τρις» ζάλισαν τους πάντες.Και αυτούς που θα τα «δουν» αλλά  και αυτούς που δεν πρόκειται να δουν ούτε χαρτονόμισμα. Το χρήμα ασκεί μια τρομερή γοητεία. Είναι σαν τα αρχαία. Μπορείς να «επισκέπτεσαι» τους «χώρους» από όπου «πέρασε», χρόνια αργότερα,έστω και σαν τουρίστας. Μια φωτογραφία με τη μουτσούνα σου στη σκιά του Παρθενώνα, ίσως και να σε θέτει στο συνεργείο του Ικτίνου. Αρα μπορείς να αυτοσυστηθείς ως «συνεργός» του «μεγαλείου».
Αφού με την βοήθεια των «σωτήρων» επέζησες της γρίπης και τα παιδιά σταμάτησαν να γελάνε μαζί σου, μπορείς άνετα να πεις «fair well» και να φταρνηστείς ελέυθερα, που σφιγγόσουνα   μη και σε πουν «χολεριασμένο». Πλέον  μπορείς να βήχεις για να κρύψεις το κλάσιμο και όχι το αντίθετο όπως  στραβά συνέβαινε τρεις μήνες τώρα. Να έρθουμε στα ίσια μας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα