Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Covid-19: Γιατί ασθενείς που ανάρρωσαν βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό;

Γιατί ασθενείς που ανάρρωσαν από την COVID-19 βγαίνουν ξανά ...
Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ανάρρωσαν, αλλά όταν ελέγχηκαν μετά από ένα διάστημα, ήταν πάλι θετικοί στα μοριακά τεστ. Αυτή ήταν μη αναμενόμενο και έχει πυροδοτήσει υποψίες ότι είναι δυνατή η σύντομη επαναλοίμωξη Covid-19 σε μερικές περιπτώσεις.
Αλλά η πιθανότερη εξήγηση κρύβεται σε μια αδυναμία των διαγνωστικών τεστ, τα οποία κάποιες φορές ίσως ανιχνεύουν μέσα στο σώμα τα νεκρά πια σωματίδια του ιού SARS-CoV-2. Η μέχρι στιγμής συναίνεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας είναι ότι δεν πρόκειται για επαναλοίμωξη, αλλά ότι τα νέα τεστ βγαίνουν ψευδώς θετικά.
Στη Νότια Κορέα σχεδόν 300 ασθενείς με Covid-19 που θεραπεύτηκαν βρέθηκαν και πάλι θετικοί στα μοριακά τεστ. Στην Ελλάδα έχει αναφερθεί περίπτωση ασθενούς, ο οποίος βγαίνει θετικός στα τεστ ξανά και ξανά για περίπου δύο μήνες μετά την αρχική λοίμωξή του. Ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει γνωστά και σε άλλες χώρες (Κίνα, Ιαπωνία κ.α.), δημιουργώντας ερωτηματικά στους επιστήμονες, που διερευνούν τις περιπτώσεις, οι οποίες δεν έχουν κατ’ ανάγκη μια και μοναδική εξήγηση.
Μια βασική πιθανότητα είναι αυτό που τόνισε ο Νοτιοκορεάτης γιατρός Οχ Μιούνγκ-ντον του Νοσοκομείου του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, σύμφωνα με τον οποίο τα ευρέως χρησιμοποιούμενα μοριακά τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) δεν μπορούν πάντα να διακρίνουν ανάμεσα στο γενετικό υλικό του κορωνοϊού και στα απομεινάρια του ιού που μπορεί να μείνουν για καιρό στο σώμα μετά την ανάρρωση. Ενώ ο ασθενής έχει γίνει καλά και δεν μεταδίδει τη νόσο, παρόλα αυτά το τεστ συνεχίζει να ανιχνεύει το «πτώμα» του ιού. 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα