Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: 9 ερωτήματα που οι επιστήμονες δεν μπορούν να απαντήσουν

Τα 9 ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν σαφείς απαντήσεις από τους επιστήμονες αποτυπώνει το Vox, καθώς οι νέες ανακαλύψεις της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός διαδέχονται οι μία την άλλη, δημιουργώντας αρκετές φορές επιστημονική ασάφεια για τι ισχύει και τι όχι.
Τα 9 ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν σαφείς απαντήσεις από τους επιστήμονες αποτυπώνει το Vox, καθώς οι νέες ανακαλύψεις της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός διαδέχονται οι μία την άλλη, δημιουργώντας αρκετές φορές επιστημονική ασάφεια για τι ισχύει και τι όχι.
Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Πόσες φορές έχει μεταλλαχθεί ο νέος κορωνοϊός; Είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί από θερμότερα κλίματα; Πλήττει εξίσου τους νέους όσο και τους ηλικιωμένους; Ποιες μορφές κοινωνικής απόστασης λειτουργούν καλύτερα; Αναπτύσσουμε διαρκή ανοσία στον ιό;
Tο Vox έθεσε τα «καυτά» ερωτήματα σε 12 επιδημιολόγους, ζητώντας απαντήσεις για όσα δεν γνωρίζουμε για τον κορωνοϊό.
1. Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19;
Έως τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με την καταμέτρηση του worldometer.info, έχουν καταγραφεί 4.303.440 κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Εξ αυτών, περίπου 290.000 άτομα έχουν αποβιώσει. Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι το πραγματικό πλήθος των θυμάτων του κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, ακόμη και σήμερα, έναν και πλέον αιώνα μετά την πανδημία της γρίπης του 1918, ο αληθινός αριθμός των θυμάτων παραμένει απροσδιόριστος.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα