Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Η ΤΡΙΤΗ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΝΕΥΡΟΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ




Η πλευρική (ή πλάγια) Αμυοτροφική Σκλήρυνση (Αmyotrophic Lateral Sclerosis, ALS) είναι η τρίτη πιο θανατηφόρος νευροεκφυλιστική ασθένεια στον σύγχρονο κόσμο, μετά τις νόσους Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.



Όπως είναι ήδη γνωστό, ο μεγάλος φυσικός της Οξφόρδης Στίβεν Χόκινγκ είναι ίσως ο πιο διάσημος ασθενής της νόσου ALS παγκοσμίως, με δεδομένο ότι το 1963 οι γιατροί του είχαν δώσει τρία χρόνια ζωής. Εκείνος βέβαια κατάφερε να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ επιβίωσης, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν την ίδια τύχη όσοι πλήττονται από τη νόσο. 


«Η Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση, ALS, είναι μία εκφυλιστική νόσος που πλήττει τους άνω και κάτω κινητικούς νευρώνες, δηλαδή τα κύτταρα που ελέγχουν όλες τις κινήσεις μας και δίνουν τις εντολές από το πώς αναπνέουμε μέχρι το πώς περπατάμε. 


Στην Αμερική μόνο εκτιμάται ότι υπάρχουν 30.000 έως 50.000 ασθενείς και παρά τις έντονες ερευνητικές προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, αφού η ασθένεια χαρακτηρίζεται από σταδιακή εξέλιξη που οδηγεί στην πλήρη παράλυση και την κατάληξη των ασθενών μέσα σε διάστημα δύο έως πέντε ετών κατά μέσο όρο.


Τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο Βλαστικών Κυττάρων του Χάρβαρντ (Harvard Stem Cell Institute, HSCI) κατάφερε για πρώτη φορά να προσδιορίσει τι ακριβώς συμβαίνει στους νευρώνες των ασθενών με ALS. 


Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στις online εκδόσεις των επιθεωρήσεων «Cell Stem Cell» και «Cell Reports» και έφεραν την υπογραφή ενός Έλληνα, του μεταδιδακτορικού ερευνητή στο HSCI δρος Ευάγγελου Κισκίνη. 


Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Harvard StemCell  Institute στην οποία συμμετείχε και ο Δρ Κισκίνης με επικεφαλής τον Δρα Kevin Eggan κατάφερε να ανακαλύψει τον μηχανισμό που οδηγεί στην παράλυση των ασθενών από τη νόσο ALS καθώς και ένα φάρμακο για την θεραπεία της. 


Η ομάδα έφτιαξε κινητικούς νευρώνες από εμβρυικά βλαστοκύτταρα που δημιούργησε χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο που βασίζεται στον «επαναπρογραμματισμό» σωματικών κυττάρων. 


Η ερευνητική ομάδα του κ. Κισκίνη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «επαναπρογραμματισμού» ενηλίκων κυττάρων σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα (σημειωτέον η μέθοδος ανακαλύφθηκε το 2006 από τον Ιάπωνα επιστήμονα Shinya Yamanaka, ο οποίος και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για αυτή τη μεγάλη ανακάλυψη) κατάφερε να δημιουργήσει για πρώτη φορά κινητικούς νευρώνες στο εργαστήριο. 


«Η συγκεκριμένη τεχνολογία μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε εμβρυικά βλαστοκύτταρα από ένα οποιοδήποτε σωματικό κύτταρο, όπως για παράδειγμα από ένα δερματικό κύτταρο ή τα ερυθρά αιμοσφαίρια και συνεπώς φτιάχνοντας εμβρυικά βλαστοκύτταρα από ασθενείς που πάσχουν από ALS μας δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να μελετήσουμε κινητικούς νευρώνες στο εργαστήριο για πρώτη φορά και έτσι ουσιαστικά αποκτήσαμε πρόσβαση στο «εσωτερικό» του κεντρικού νευρικού συστήματος του ασθενή» λέει ο κ. Κισκίνης.


Άλλωστε, η ανάπτυξη της παραπάνω μεθόδου έρχεται σε πλήρη αρμονία με την ανακάλυψη του Ρώσου Βιοφυσικού και Μοριακού Βιολόγου Pjotr Garjajev που απέδειξε ότι το θεωρούμενο, έως τώρα, άχρηστο γενετικό υλικό, δηλαδή, το 90% του συνολικού μορίου του DNA ("Junk DNA"), λειτουργεί σαν ολογραφικός υπολογιστής και αποτελεί την αποθήκη όλων των πληροφοριών που εκ γενετής φέρουμε, όπως και επικοινωνεί και ανταλάσσει συνεχώς πληροφορίες με όλο το Σύμπαν! 


Το πιό καταπληκτικό , όμως, είναι ότι ο Ρώσος επιστήμονας κατάφερε να κατανοήσει τη γλώσσα προγραμματισμού του, που μάλιστα μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη γλώσσα και έτσι τώρα μας δίνεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού του με την εισαγωγή νέων πληροφοριών, μέσω συχνοτήτων με την εφαρμογή κατάλληλα διαμορφωμένων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων! Δείτε σχετικά, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο παρακάτωΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!


Επίσης, στα ίδια πλαίσια σχετικά πρόσφατα, μία πολύ μεγάλη παγκόσμια επιστημονική κοινοπραξία μεγάλου βεληνεκούς απέδειξε τελεσίδικα ότι το μόριο του DNA είναι ένας υπολογιστής μεγάλης δυναμικότητας και λειτουργεί ακριβώς όπως τα κομπιούτερ. Δείτε σχετικά, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο παρακάτω: ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ! 


Εκ παραλλήλου, στα πλαίσια των προόδων που έχουν συντελεστεί στον τομέα της λεγόμενης Βιοηλεκτρομαγνητικής Ιατρικής, είναι δυνατόν σήμερα και αυτή η νόσος να διαγνωσθεί πολύ πρώιμα και να αντιμετωπισθεί πολύ αποτελεσματικά, μέσω σύγχρονων ειδικών υπολογιστικών συστημάτων. 



Δείτε παρακάτω ανάλογο περιστατικό:



















Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα