Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ…

Στη δεκαετία του 60, στην Ιταλία, ζούσε ένας αγρότης, ο Ferruccio, που κατασκεύαζε τρακτέρ. Έχοντας την εμπειρία από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όπου υπηρέτησε ως μηχανικός στην ιταλική βασιλική αεροπορία, αναδείχθηκε σε έναν πετυχημένο και ευκατάστατο επιχειρηματία. Ακόμα και Ferrari αγόρασε, η οποία όμως διαπίστωσε αργότερα ότι παρουσίαζε ένα πρόβλημα που δημιουργούσε θόρυβο. Το πρόβλημα βρισκόταν στο συμπλέκτη και παρατήρησε ότι ο ίδιος χρησιμοποιούταν και στα τρακτέρ του.
Όταν, όμως, πήγε στη Ferrari για να παραπονεθεί για την κακή ποιότητα του εξαρτήματος, του είπαν ότι είναι ένας “αγρότης” και ότι δεν ξέρει από σπορ αυτοκίνητα. Ο Ferruccio προσβλήθηκε και ορκίστηκε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο ικανό να ανταγωνιστεί την Ferrari. Οι προσπάθειές του οδήγησαν, τελικά, στη δημιουργία μιας από τις πιο ισχυρές και γνωστές βιομηχανίες αυτοκινήτων, η οποία πέτυχε πλήγμα στην οικονομία της Ferrari.
Ανέφερα το πλήρες όνομα του Ferruccio;
main-qimg-01293302f593491898930bab501d7600

Τον λέγανε Ferruccio Elio Arturo Lamborghini!

———————————————————————————-
Την εποχή που το facebook έκανε τα πρώτα του βήματα και απασχολούσε λιγότερους από 15 υπαλλήλους, ένας τύπος ονόματι Steve Chen, ο οποίος άρχισε να δουλεύει εκεί πριν μερικές βδομάδες, αποφάσισε ότι η δουλειά αυτή δεν του έκανε. Ήθελε να φύγει και να ιδρύσει τη δική του εταιρεία και τα σχέδια του ήταν να φτιάξει μία σελίδα για βίντεο.
Ο Matt Cohler, αυτός που, αρχικά, τον προσέλαβε, προσπάθησε να τον μεταπείσει: “Θα κάνεις τραγικό λάθος. Το Facebook θα πιάσει για τα καλά! Εξάλλου υπάρχουν ήδη άπειρα sites για videos. Αν το κάνεις αυτό, θα το μετανιώνεις για όλη σου τη ζωή!
Όμως ο Chen δεν πείστηκε, οπότε και αποφάσισε να το κάνει, φεύγοντας από τη δουλειά του για να τρέξει μια επιχείρηση που ονομάστηκε…YouTube.
———————————————————————————-
Στις 5 Δεκεμβρίου του 1901, στο Σικάγο, γεννήθηκε ένα παιδί, το οποίο από μικρό έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και την τέχνη. Από τα 7 του χρόνια, πουλούσε σχέδια στους γείτονές του, ενώ, αργότερα, στο σχολείο ήταν στην ομάδα της σχολικής εφημερίδας, μέχρι που έφτασε να έχει δουλειά στην εφημερίδα του Κάνσας. Σύντομα, όμως, απολύθηκε γιατί “Δεν είχε φαντασία και καλές ιδέες”.
Αργότερα, αποφάσισε να ανοίξει studio για ταινίες καρτούν, αλλά βρέθηκε να χρωστόάει λεφτά και η επιχείρηση πτώχευσε. Οι ιδέες του για θεματικά πάρκα απορροφήθηκαν, γιατί λέγανε ότι θα“προσελκύει μόνο κσμο χαμηλού “status”, ενώ οι ιδέες του για καρτούν θεωρήθηκαν αντιεμπορικές.
WaltDisneyWallpaper21024
Τελικά, ο άνθρωπος αυτός ίδρυσε το δικό του studio στο Hollywood, αναδείχθηκε σε μεγάλο παραγωγό, σόουμαν, δημιουργό του πιο δημοφιλούς καρτούν και ιδρυτή του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου στον κόσμο, την Disneyland. Ο λόγος, φυσικά ,για τον Walt Disney, ο οποίος κέρδισε 7 βραβεία Emmy και έχει τον τίτλο του ανθρώπου με τα περισσότερα βραβεία και διακρίσεις στον κόσμο.
———————————————————————————-
Η FedEx είναι από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες διανομής του κόσμου. Ξεκινάω την ιστορία, αποκαλύπτοντας το όνομα της εταιρείας για να γίνει πιο κατανοητή η συνέχεια.
Το 1965, ο ιδρυτής της, Fred Smith, ο οποίος σπούδαζε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Yale, έγραψε μία εργασία για τον τρόπο διανομής των αγαθών στην Αμερική, προτείνοντας τα αεροπλάνα ως πιο αποδοτικό μέσο απ’ ό,τι τα φορτηγά ή τα επιβατικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε. Ο καθηγητής τον βαθμολόγησε με C για την εργασία, λέγοντας ότι η ιδέα του δεν ήταν πραγματοποιήσιμη.
images
H FedEx στα πρώτα της βήματα δεν τα πήγαινε καλά λόγω των ακριβών καυσίμων και οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, χάνοντας ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε μήνα. Έφτασε κοντά στο οριστικό κλείσιμο, αφού ο Fred Smith είχε μείνει μόνο με $ 5.000, ποσό που δεν έφτανε να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησης.
Αντί όμως να επιστρέψει σπίτι, αποφάσισε να πάει στο Las Vegas μαζί με τα 5 χιλιάρικα και να παίξει Black Jack, καταφέρνοντας, έτσι, να κερδίσει $ 23.000, αρκετά για να αγοράσει καύσιμα για τα αεροπλάνα και να συνεχίσει την επιχείρησή του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα