Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Shigir Idol: Το μυστήριο του αρχαιότερου ξύλινου αγάλματος στον κόσμο



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΟΡΦΕΑΣ

Το άγαλμα είναι δύο φορές παλαιότερο από τις αιγυπτιακές πυραμίδες και περιέχει το πιο αρχαίο κωδικοποιημένο μήνυμα στον πλανήτη. Το Shigir Idol εκτιμάται ότι είναι 9.500 ετών και θεωρείται το πιο μυστηριώδες αντικείμενο στον κόσμο.

Κατασκευάστηκε κατά τη Μεσολιθική περίοδο, γύρω στα 7.500 π.Χ., αλλά ανακαλύφθηκε μόλις το 1890 στο Kirovgrad, στην περιοχή Sverdlovsk, στα Ουράλια Όρη. Το άγαλμα εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο "Ιστορικής Έκθεσης" στο Εκατερίνιμπουργκ της Ρωσίας και φυλάσσεται 24 ώρες την ημέρα από ρωσικές ειδικές δυνάμεις.


 Το είδωλο ανακαλύφθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1894 σε βάθος 4 μ. στον τύμβο του Shigir, στην ανατολική πλαγιά των Μεσαίων Ουραλίων, περίπου 100 χλμ. από το Εκατερινγκμπουργκ. Οι έρευνες σε αυτήν την περιοχή είχαν ξεκινήσει 40 χρόνια νωρίτερα, μετά την ανακάλυψη προϊστορικών αντικειμένων σε ένα κοντινό ορυχείο χρυσού. Ο καθηγητής D. Ι. Lobanov συνδύασε τα κύρια κομμάτια που βρέθηκαν διάσπαρτα για να ανασυνθέσει ένα γλυπτό ύψους 2,80 μ.


Το 1914 ο αρχαιολόγος Βλαντιμίρ Τολμάτσεφ πρότεινε μια παραλλαγή αυτής της ανακατασκευής ενσωματώνοντας τα αχρησιμοποίητα θραύσματα. Μερικά από αυτά τα θραύσματα αναφέρθηκαν χαμένα, έτσι μόνο τα σχέδια του Tolmachev από αυτά παραμένουν. 



Από το 2003 το γλυπτό διατέθηκε σε δημόσια έκθεση σε γυάλινο κουτί γεμάτο με αδρανές αέριο. Το σώμα είναι επίπεδο και ορθογώνιο και περίεργα γεωμετρικά μοτίβα διακοσμούν την επιφάνεια του. Οι οριζόντιες γραμμές στο επίπεδο του θώρακα φαίνονται να αντιπροσωπεύουν νευρώσεις, και οι γραμμές που σπάνε σε σφήνες καλύπτουν το υπόλοιπο σώμα. Τα υπόλοιπα σημάδια παραμένουν ανεξήγητα. Δεν υπάρχει εξήγηση ακόμα σχετικά με την έννοια των μοτίβων ή τι αντιπροσωπεύει το γλυπτό. Έχουν γίνει ισχυρισμοί ότι τα μοτίβα αναφέρονται σε εξωγήινους ή αρχαίους θεούς.


Πρόσφατα οι Ρώσοι ειδικοί λένε ότι το αξιοθαύμαστο κειμήλιο περιέχει κωδικοποιημένες πληροφορίες σχετικά με τη «δημιουργία του κόσμου» - ένα μήνυμα προς τον σύγχρονο άνθρωπο από τη Μεσολιθική εποχή. Αλλά τα σημάδια θα μπορούσαν να έχουν πολλαπλές έννοιες για τους αρχαίους κατασκευαστές όπου έδωσαν στο είδωλο επτά πρόσωπα, μόνο ένα από τα οποία είναι τρισδιάστατο.  Μετά την ανακατασκευή το ύψος του είναι 2,8 μέτρα αλλά αρχικά το ύψος του όταν φτιάχτηκε έφτανε τα  5,3 μέτρα. Σχεδόν 2 μέτρα  του αντικειμένου εξαφανίστηκαν κατά την πολιτική αναταραχή του ρωσικού πολέμου, αν και ο αρχαιολόγος της Σιβηρίας, Vladimir Tolmachev, αντέγραψε εικόνες όλων των κομματιών. Τα μηνύματα που είναι χαραγμένα στο γλυπτό «παραμένουν» ένα απόλυτο μυστήριο για τον σύγχρονο άνθρωπο », σύμφωνα με τους ειδικούς.

πηγές:


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα