Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΟΧΙ, ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η «υγεινή» διατροφή μόνο υγιεινή δεν είναι όταν σε παχαίνει!
Παχυσαρκία, Δίαιτα, Διατροφή, Απώλεια βάρους, Απώλεια Λίπους, Αδυνάτισμα, Διατροφή, Υγεία, Δημητριακά, Δημητριακά Πρωινού

Ξέρω τι σκέφτεστε. Άλλος ένας πιασάρικος τίτλος, όπως είχα κάνει στο «Η κατανάλωση χυμών ΔΕΝ κάνει καλό στην υγεία».
Πιστέψτε με, θα μπορούσα να ήμουν ακόμα πιο δραματικός σε εκείνο το άρθρο. Αλλά όπως και εκεί, οφείλω να σας πω μερικές αλήθειες.
Κατ’ αρχάς, είναι αλήθεια πως πολλά από τα δημητριακά πρωινού που μπορείτε να βρείτε είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Και είναι επίσης αλήθεια πως πολλά από τα δημητριακά πρωινού που μπορείτε να βρείτε είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, συνήθως με σύμπλεγμα βιταμινών Β.
Να επαναλάβω, πολλά από αυτά. Όχι όλα και σίγουρα όχι η πλειοψηφία τους.
Ας προχωρήσουμε εξετάζοντας ένα από τα δημοφιλή προϊόντα δημητριακών πρωϊνού το οποίο θέλει διαφημίζεται ως υγιεινό και ως εργαλείο αδυνατίσματος.

Παχυσαρκία, Δίαιτα, Διατροφή, Απώλεια βάρους, Απώλεια Λίπους, Αδυνάτισμα, Διατροφή, Υγεία, Δημητριακά, Δημητριακά ΠρωινούΠαχυσαρκία, Δίαιτα, Διατροφή, Απώλεια βάρους, Απώλεια Λίπους, Αδυνάτισμα, Διατροφή, Υγεία, Δημητριακά, Δημητριακά Πρωινού





Σαφώς και λιγότερες θερμίδες από τις 450 του πρωϊνού στην επικεφαλίδα του άρθρου. Ας γίνουμε και πιο επιεικείς.
Γιατί, αν και οι περισσότερες εταιρείες δημητριακών βάζουν κάτι απίστευτες συνιστώμενες μερίδες (όπως για παράδειγμα 29γρ!) για να φαίνονται στο μάτι πιο λίγες οι θερμίδες, η αλήθεια ειναι ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν 100γρ δημητριακών στο πρωινό τους είναι η μειοψηφία.
Να προτείνουμε κάτι πιο σύνηθες, όπως για παράδειγμα 40-50γρ, κάτι το φυσιολογικό για τον μέσο άνθρωπο. Δηλαδή 145-180Kcal. Μάλιστα. Αν και ακούγεται πολύ πιο λογικό αυτό το νούμερο, δεν θα ήταν ακόμα προτιμότερο και μάλιστα πιο υγιεινό, να παίρνουμε αυτές τις βιταμίνες και τις εδώδιμες ίνες από φρούτα και λαχανικά;
Φυσικές πηγές βιταμινών, ιχνοστοιχείων και εδώδιμων ινών δηλαδή που παράλληλα έχουν και λιγότερες θερμίδες και χορταίνουν περισσότερο.
Πάντα να θυμάστε: Όσο λιγότερο επεξεργασμένες τροφές καταναλώνετε, τόσο το καλύτερο για την υγεία σας.
Μέχρι την επόμενη φορά!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα