Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΑΔΙΚΗ, ΑΓΕΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ – ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ – ΜΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΦΑΛΛΕΙ – αυτός που κατακρίθηκε άδικα γίνεται πιο αγνός από ποτέ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η αγενής και άδικη κριτική δημιουργεί δυσαρμονία και κλίκες μεροληψίας, προκατάληψης και εξέγερσης. Υποστηριζόμενη απ’ αυτούς που αγαπούν το κουτσομπολιό, γίνεται σταύρωση της ψυχής του αθώου, πιο οδυνηρή από τη σταύρωση του σώματος. Η αγάπη για το κουτσομπολιό είναι αγάπη για τη σταύρωση της ψυχής των άλλων.
Όμως, αν και το κουτσομπολιό, τα ψέματα και η δυσφήμηση πληγώνουν τον επικρινόμενο, τελικά πληγώνουν ακόμα περισσότερο τον επικριτή. Αυτός που κατακρίθηκε άδικα γίνεται πιο αγνός από ποτέ, ενώ οι αχρείοι κατήγοροι καταδικάζονται από τον αιώνιο καρμικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Επιπρόσθετα, κηρύσσονται ένοχοι από την ίδια τους τη συνείδηση και καταδικάζονται να ζουν σε μια φυλακή που οι ίδιοι δημιούργησαν οδυνηρής έλλειψης εσωτερικής γαλήνης. Αυτοί που σπέρνουν το λάθος θα θερίσουν τη σοδειά της αυταπάτης και της δυστυχίας.
Ο θεϊκός τρόπος ζωής είναι να κρίνετε τον εαυτό σας, όχι τους άλλους. Αν δεν καθαρίσετε το σπίτι σας, δεν έχετε το δικαίωμα να πείτε στους άλλους ότι το σπίτι τους δεν είναι καθαρό. 
Αν οι άλλοι ειλικρινά ζητήσουν τη γνώμη σας, τότε μην τους κρίνετε με βάση την προκατάληψη ή προσωπικές επιδιώξεις, αλλά με αμερόληπτη αγάπη, και κάντε με αγάπη τις υποδείξεις σας. 
Μη συμβιβάζεστε με λανθασμένες πράξεις. 
Μην οικτίρετε απλώς αυτόν που σφάλλει. 
Μην τον επικρίνετε με αγένεια. 
Διδάξτε αυτόν που κάνει λάθος με απύθμενη αγάπη. 
Πείτε στον αδελφό σας: «Η καρδιά μου πονά με τα βάσανα που προκλήθηκαν σε σένα από τις λανθασμένες πράξεις σου. Διορθώσου. Θέλω να είσαι καλά». 
Οι λέξεις της αλήθειας μπορεί να πληγώσουν και να πικράνουν, γι’ αυτό ντύστε τες με αγάπη και καλοσύνη ώστε να αφομοιωθούν πιο εύκολα απ’ αυτόν που έχει πληγεί από τον πυρετό της φαυλότητας.

Αν όμως κάποιος δεν θέλει να ακούσει τις απόψεις σας, να παραμένετε σιωπηλοί. Νοητικά να στέλνετε σ’ αυτόν που σφάλλει εποικοδομητικές σκέψεις, αγάπη και προσευχές –χωρίς να του μιλάτε– γιατί αυτό είναι επίσης ευεργετικό και θα τον βοηθήσει να αφυπνιστεί.
Αυτόν που έπεσε δεν χρειάζεται να τον ποδοπατήσετε. Χρειάζεται να του δώσετε το χέρι σας και να τον σηκώσετε με αγάπη. Να σκέφτεστε τις συμφορές των άλλων σαν να ήταν δικές σας και θα μπορείτε να συμπονάτε τους πάντες. Η αγενής επίκριση είναι ένας εχθρός που βασανίζει και χαίρεται με τον ξεπεσμό των άλλων. Η αγάπη είναι ένας σωτήριος φίλος που χαίρεται με την ευτυχία και την ευημερία των άλλων.
Μην τονίζετε τις αμαρτίες των άλλων, ούτε τις δικές σας – να συγχωρείτε και να ξεχνάτε τα περασμένα λάθη. Μη δίνετε ζωή και μορφή στα δικά σας λάθη ή των άλλων. Μη μιλάτε για τα λάθη των άλλων. Ποτέ μη γράφετε γι’ αυτά και μην τα δημοσιοποιείτε. Μην ασχολείστε και μην επαναλαμβάνετε φήμες και κουτσομπολιά. Μην κάνετε μια αναλήθεια αθάνατη με το να μιλάτε γι’ αυτήν, με την ηχώ της τρομπέτας σας στο χορό της διαφωνίας. Και μη βγάζετε προσωπικά συμπεράσματα και μη μιλάτε γι’ αυτά όταν δεν είστε σε θέση να καταλάβετε όλες τις πλευρές.
Να είστε απασχολημένοι με το να κάνετε τον εαυτό σας καλό. 
Το παράδειγμά σας θα μιλήσει ένα εκατομμύριο φορές πιο δυνατά απ’ όσο οι λέξεις. 
Εξουδετερώστε την επίκριση ζώντας ταπεινά με τις αρχές της αλήθειας. 
Αναμορφώστε τον εαυτό σας. 
Και βλέποντας το παράδειγμά σας, οι άλλοι θα εμπνευστούν και θα αναμορφώσουν κι αυτοί τον εαυτό τους. 
Αυτό είναι που θέλει και έχει ανάγκη ο κόσμος: αυτούς που επικρίνουν τον εαυτό τους, όχι τους άλλους. 
Νικήστε την αχρειότητα με το ενάρετο παράδειγμα, το λάθος με την αλήθεια, το μίσος με την αγάπη, την άγνοια με τη σοφία, τον φόβο με το κουράγιο, τη στενομυαλιά με την κατανόηση, τη μισαλλοδοξία με την ελευθεροφροσύνη. 
Καλλιεργήστε μέσα σας εσείς οι ίδιοι αυτές τις αρετές. 
Δώστε προσοχή στο καθάρισμα του δικού σας νου, και ίσως οι άλλοι να ενθαρρυνθούν να κάνουν το ίδιο. 
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα