Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της κοιλιοκάκης



Τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης ποικίλλουν ευρέως από άνθρωπο σε άνθρωπο και η διαταραχή αυτή μπορεί να διαγνωστεί μόνο από επαγγελματίες μέσω εξετάσεων αίματος και άλλων διαγνωστικών εργαλείων, όπως η ενδοσκόπηση.

Τα πιο συχνά συμπτώματα της κοιλιοκάκης περιλαμβάνουν διάρροια, αέρια, πρήξιμο,  μειωμένη ενέργεια και απώλεια βάρους. Καθώς τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε μια μεγάλη ποικιλία άλλων διαταραχών, μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση. Είναι επίσης πιθανό να μην υπάρχουν καθόλου αισθητά συμπτώματα κοιλιοκάκης. Γενικά, πρέπει να παρατηρηθεί μια ποικιλία συμπτωμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί η διάγνωση της κοιλιοκάκης.
Μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα της κοιλιοκάκης είναι γαστρεντερικής φύσεως και συχνά σχετίζονται με βλάβη στα έντερα. Εκτός από την έντονη διάρροια και τα υπερβολικά αέρια, μπορεί επίσης να εμφανιστεί πόνος και κοιλιακές κράμπες. Αυτά τα συμπτώματα θα χειροτερεύουν όσο η ασθένεια καταστρέφει προοδευτικά τα έντερα, οδηγώντας σε επιπρόσθετες δυσανεξίες, αφού το σώμα έχει πια μειωμένη ικανότητα να απορροφά διαφορετικές ουσίες. Η δυσανεξία στη λακτόζη περιλαμβάνεται μερικές φορές ανάμεσα στα συμπτώματα της κοιλιοκάκης, καθώς αυτή η δυσανεξία μπορεί να προκληθεί από την καταστροφή του εντέρου λόγω της δυσανεξίας στη γλουτένη.
Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να απορροφά θρεπτικά συστατικά είναι επίσης κοινά. Η αναιμία, οι ανεπάρκειες του ασβεστίου και οι ανεπάρκειες της βιταμίνης D είναι όλα κοινά συμπτώματα κοιλιοκάκης. Τα μέταλλα και οι βιταμίνες που είναι λιποδιαλυτές καθίσταται δύσκολο να απορροφηθούν και οι ανεπάρκειές τους σηματοδοτούν την κοιλιοκάκη. Η κακή απορρόφηση μπορεί να προκαλέσει γενικότερη απώλεια βάρους και, σε ό,τι αφορά τα παιδιά, σε αδυναμία ανάπτυξης λόγω ανεπαρκών θρεπτικών ουσιών.

Συχνά, κάποια προβλήματα που φαίνονται άσχετα με την κοιλιοκάκη λύνονται όταν αφαιρείται η γλουτένη από τη διατροφή. Η υπογονιμότητα μπορεί να προκληθεί από δυσανεξία στη γλουτένη, όπως επίσης και οι αποβολές. Η νόσος μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία του ήπατος. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι προβλήματα όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός σχετίζονται με την κοιλιοκάκη, αλλά αυτές οι δύο καταστάσεις θεωρούνται πολύ λιγότερο αξιόπιστα συμπτώματα της νόσου.
Επί της ουσίας, ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς περί ευαισθησίας ή δυσανεξίας στη γλουτένη, η κοιλιοκάκη είναι πραγματικά σπάνια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν διαγνωσμένη δυσανεξία στη γλουτένη εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι αισθάνονται καλύτερα ή είναι πιο ενεργητικοί όταν την αποφεύγουν. Το θέμα της κοιλιοκάκης είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των υπέρμαχων της φυσικής, υγιεινής διατροφής, παρόλο που για τους περισσότερους ανθρώπους δεν υπάρχουν διαγνωσμένα ιατρικά στοιχεία ότι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Ωστόσο, λόγω του υψηλού βαθμού… γοήτρου που συνδέει κάποιες κοινότητες και ομάδες με την κοιλιοκάκη, οι τροφές χωρίς γλουτένη διατίθενται πλέον σε πολλά εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων.
Βεβαίως αυτή η δημοτικότητα έως… εμμονή, έχει και τον θετικό της αντίκτυπο, καθώς βοηθά να παρέχεται μια ευρεία ποικιλία ασφαλών επιλογών διατροφής για εκείνους που πραγματικά πάσχουν από κοιλιοκάκη.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα