Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Πώς ο Ήλιος θα καταστρέψει τη Γη


Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι η Γη δεν πρόκειται να καταστραφεί από τίποτε άλλο, π.χ. πυρηνική καταστροφή, σύγκρουση με άλλο πλανήτη κτλ., θα έρθει μια μέρα που ο ήλιος μας θα μας καταστρέψει.
Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι όμορφη, όπως καταδείχθηκε από το σχετικό βίντεο που έφτιαξε η ομάδα του Business Insider, η οποία ασχολήθηκε με το τι θα συμβεί στη Γη όταν τελικά ο ήλιος πάψει να φέγγει. Μάλιστα, όπως εξήγησε στο Business Insider η Jillian Scudder, αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Sussex, αυτό θα συμβεί νωρίτερα απ’ όσο νομίζουμε.
«Οι προβλέψεις για το τι ακριβώς θα συμβεί στη Γη, καθώς ο ήλιος γίνεται πιο λαμπερός τα επόμενα εκατομμύρια χρόνια είναι μάλλον αβέβαιες», λέει η Scudder. «Αλλά η γενική ιδέα είναι ότι η αυξανόμενη ζέστη από τον ήλιο θα προκαλέσει εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια, το οποίο θα μείνει στην ατμόσφαιρα. Τότε θα λειτουργήσει ως αέριο θερμοκηπίου, το οποίο παγιδεύει περισσότερη εισερχόμενη ζέστη, η οποία θα επιταχύνει την εξάτμιση», είπε η Scudder.
Προτού ξεμείνει από υδρογόνο, το υψηλής ενέργειας φως του ήλιου θα βομβαρδίσει την ατμόσφαιρά μας και «θα διαιρέσει τα μόρια και θα επιτρέψει στο νερό να ξεφύγει ως υδρογόνο και οξυγόνο, στεγνώνοντας τελικά τη Γη», συνέχισε η Scudder.

Αλλά δεν τελειώνουν εδώ τα πράγματα. Μια αύξηση 10% στην φωτεινότητα κάθε ένα δισεκατομμύριο χρόνια σημαίνει ότι σε 3,5 δις. χρόνια από σήμερα ο ήλιος θα είναι σχεδόν κατά 40% πιο λαμπρός, θα προκαλέσει βρασμό στους ωκεανούς, θα λιώσει τους πάγους και θα εξατμίσει όλη την υγρασία από την ατμόσφαιρα. Και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Από τη στιγμή που το υδρογόνο θα παύσει να καίει στον πυρήνα του ήλιου, το άστρο θα μπορεί να θεωρηθεί ως κόκκινος γίγαντας, σύμφωνα με την Scudder. Όταν θα γίνει πλήρης κόκκινος γίγαντας, ο πυρήνας του θα γίνει εξαιρετικά καυτός και πυκνός, ενώ θα διαστέλλεται το εξωτερικό στρώμα του.
Η ατμόσφαιρά του θα αγγίξει την υπάρχουσα τροχιά του Άρη, καταπίνοντας την Αφροδίτη και τον Ερμή.
Σχετικά με τη Γη υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε θα ξεφύγει από τη διαστολή του ήλιου είτε θα την καταπιεί ο ήλιος. Αλλά ακόμα κι αν γλιτώσουμε, οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας κάψουν ολοκληρωτικά.
«Σε κάθε περίπτωση», λέει η Scudder, «ο πλανήτης μας θα φτάσει κοντά στην επιφάνεια ενός κόκκινου γίγαντα, το οποίο δεν είναι καλό για τη ζωή».
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει σε 4 ή 5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν θα καεί εντελώς το υδρογόνο και ο ήλιος θα αρχίσει να καίει ήλιο.
Πηγή: Independent


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα