Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά, νύχτα και κεριά

Να εξασκείστε στην τέχνη της σιωπής. Όταν σας κυνηγούν οι τίγρεις της στενοχώριας, της ασθένειας και του θανάτου, το μόνο σας άδυτο είναι ο εσωτερικός ναός της σιωπής.

Ο βαθιά πνευματικός άνθρωπος ζει μέρα νύχτα σε μια ήρεμη εσωτερική σιωπή μέσα στην οποία ούτε οι απειλητικές στενοχώριες ούτε καν ο θόρυβος της συντριβής κόσμων που καταρρέουν δεν μπορεί να εισβάλει. Αυτοί που μπαίνουν σ’ αυτόν τον ναό της σιωπής μπορούν να κοινωνούν με άλλες ψυχές που προσκυνούν τον Θεό. Καταλαβαίνουν τη συζήτηση των λουλουδιών και όλων των ζωντανών πλασμάτων.

Όσο πιο πολύ είστε σιωπηλοί, τόσο πιο πολλή ευτυχία θα βρείτε. Το πόσο μεγάλη χαρά περιμένει να ανακαλυφθεί στη σιωπή πίσω από τις πύλες του νου σας, καμία ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να περιγράψει. Πρέπει όμως να πείσετε τον εαυτό σας. Πρέπει να διαλογίζεστε και να δημιουργείτε αυτό το περιβάλλον. Αυτοί που διαλογίζονται βαθιά νιώθουν μια υπέροχη εσωτερική ησυχία. Αυτή η ακινησία μέσα σας πρέπει να διατηρείται ακόμα κι όταν είστε με άλλους ανθρώπους. Αυτά που μαθαίνετε με τον διαλογισμό, να τα κάνετε πράξη με δραστηριότητα και συζήτηση. Μην αφήνετε κανέναν να σας αποσπάσει απ’ αυτήν την ήρεμη κατάσταση. Να παραμένετε γαλήνιοι. 


Η χαρά του διαλογισμού είναι συγκλονιστική. Αυτοί που δεν έχουν βυθιστεί βαθιά στη σιωπή του αληθινού διαλογισμού δεν ξέρουν τι είναι πραγματική χαρά.

Όταν συναντάτε ανθρώπους, μην επηρεάζεστε από την κατάσταση της συνειδητότητάς τους. Να είστε ένα μ’ αυτούς που πάντα τραγουδούν στον Θεό. Να παραμένετε απόμακροι απ’ αυτούς που αποκαλύπτουν ανεπιθύμητες ιδιότητες. Να είστε με ανθρώπους σε σιωπή. Μην ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια με άσκοπες κουβέντες. Να τρώτε σε σιωπή. Να εργάζεστε σε σιωπή. Στον Θεό αρέσει πάρα πολύ η σιωπή. Ακόμα κι όταν έρθει ο θάνατος, διατηρήστε τη σιωπή σας, σε κοινωνία μαζί Του. Φύγετε από το σώμα λέγοντας «Είμαι ένας βασιλιάς αθανασίας, καθισμένος στον θρόνο της σιωπής».

Στον εσωτερικό σας ναό της σιωπής λάβετε τον Θεό με την αφυπνισμένη διαίσθησή σας. Θέλετε να Τον αγγίξετε με αφοσίωση και να Τον τοποθετήσετε στο εικονοστάσι της υπερσυνείδητης μακαριότητάς σας. Συναντάτε τον Θεό πρώτα στο εικονοστάσι της ηρεμίας, μιας αρνητικής όψης της παρουσίας Του. Όταν όμως πηγαίνετε βαθύτερα, σε ένωση σαμάντι, θα συναντήσετε τον Θεό στο εικονοστάσι της πανταχού παρούσας μακαριότητάς Του.

Να νιώθετε ότι στον ναό της σιωπής προσκαλείτε τον Θεό να έρθει, ότι λαχταράτε να Τον συναντήσετε, να Τον αγγίξετε με αφοσίωση και να Τον κρατήσετε εκεί στο εικονοστάσι της γαλήνης σας. Μετά να πηγαίνετε βαθύτερα να μπαίνετε στον ναό του σαμάντι, της ύψιστης ενότητας μ’ Αυτόν.

Ένας νους όμως που δεν σας ανήκει, ένας νους που είναι πλήρως κατειλημμένος από τις αισθήσεις, ούτε μπορεί να προσφερθεί στον Θεό ούτε να γίνει δεκτός από Αυτόν. Όπου είναι η καρδιά σας, εκεί θα είναι επίσης και ο νους σας. Αν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας, τότε θα μπορείτε να έχετε τον νου σας στον Θεό. Έχοντας τον Θεό, θα έχετε όλα τα υπόλοιπα. 


– Παραμαχάνσα ΓιογκανάνταΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα