Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αναζητώντας την Αλήθεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναζητώντας την Αλήθεια


Στον Δρόμο προς την Αλήθεια είμαστε αναγκασμένοι να μιλήσουμε για  το Υπέρτατο Βίωμα της Θείας Ουσίας Μέσα μας, την Κοινή Πνευματική Ζωή που «Μοιράζονται» κάποια όντα, κάποιοι άνθρωποι αλλά κυρίως  να λύσουμε πολλές παρεξηγήσεις για το τι είναι η Πραγματικότητα, το Βασίλειο της Αλήθειας, το Βασίλειο του Θείου, η Αιώνια Ζωή… σαν Άμεση Εμπειρία της Πραγματικότητας, πέρα από τις θεωρίες των ανθρώπων…
Υπάρχουν όντα (κι άνθρωποι που περπατούν ανάμεσά μας) που Βιώνουν Μια Αντίληψη Απεριόριστη, Ελεύθερη, Χωρίς Εμπόδια, (που Νοιώθουν ότι Είναι Ένα με Όλα), που έχουν Υπερβεί τους περιορισμούς της σκέψης (που μας σκλαβώνει στο υποκείμενο, στο εγώ), της «αίσθησης», του «σώματος».
Η Μια Αντίληψη (που Αποκαλύπτει την Ενότητα της Ύπαρξης) είναι Μια Πραγματική Αντικειμενική Κατάσταση-Δραστηριότητα (αφού είναι πέρα από το υποκείμενο) και σε Αυτήν Συμμετέχουν Όλοι Όσοι Βιώνουν την Μια Πραγματικότητα, πέρα από τις ιδιαιτερότητες που βιώνουν εξαιτίας της σύνδεσής τους με τον ψυχοσωματικό οργανισμό, το σώμα.
Εξαιτίας ακριβώς Αυτής της Μιας Αντικειμενικής Κοινής Κατάστασης που Βιώνουν Όλα αυτά τα όντα, αποτελούν Μια Κοινότητα: Συμμετέχουν σε Μια Κοινή Πνευματική Εμπειρία κι ας εκδηλώνονται σε διάφορα σώματα, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου (πράγματα που είναι δευτερεύοντα και μη ουσιώδη).
Σύμφωνα με την Κατανόησή μας Κάθε Αντίληψη, κάθε άνθρωπος, καθένας μας,  Είναι Αυτή η Ίδια η (Απόλυτη) Αντίληψη και μπορεί να είναι Απεριόριστη ή περιορισμένη ανάλογα με τις «επιλογές» μας.
Με άλλα λόγια είναι Μέσα στην Ανθρώπινη Φύση, Μέσα στις Δυνατότητές μας, η Παρούσα Αντίληψη (που είμαστε), ή η Αίσθηση Παρουσίας που έχουμε, η Συνείδησή μας, η Ύπαρξή μας, να μπορεί να Διευρυνθεί, να Ξεπεράσει τους περιορισμούς, να Ανοιχτεί προς το Απεριόριστο… το Άγνωστο, το Αχανές.
Θέλουμε να πούμε πως οποιοσδήποτε άνθρωπος (που διαθέτει ανθρώπινη φύση και λειτουργεί σε συνήθη πλαίσια) μπορεί να έχει αυτή την εμπειρία: Να Εισέλθει στον Ιερό Χώρο της Πραγματικότητας, της Ελεύθερης Φύσης, της Απεριόριστης Αντίληψης. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ιερή Κοινότητα έχει στους Κόλπους της υπερανθρώπους ή άγιους ή άλλου είδους όντα. Αντίθετα. Πρέπει να Είσαι Πραγματικός Άνθρωπος για να Εισέλθεις στην Ιερή Κοινότητα.
Πραγματικός άνθρωπος, που είναι ο καθένας, που μπορεί να είναι ο καθένας γιατί έχει την ανθρώπινη φύση. Πραγματικός Άνθρωπος που όμως δεν είναι και δεν θέλει να είναι ο καθένας.
Γιατί, για να Εισέλθεις στον Ιερό Χώρο της Πραγματικότητας πρέπει να Εισέλθεις «Μόνος», εγκαταλείποντας έξω όλους τους περιορισμούς, προσκολλήσεις σε υλικά πράγματα, πάθη και συνήθειες, το ίδιο το εγώ, όλη την διαδικασία της σκέψης και τη συσσώρευση γνώσης γύρω από το «ψυχολογικό κέντρο» του εγώ, που μας φορτώνει η ζωή, η κοινωνία, ο ανθρώπινος πολιτισμός… όλα τα διανοητικά σκουπίδια.
Από εμάς και μόνο εξαρτάται αν θα Ανήκουμε στη Ζωή ή στον θάνατο που είναι η ζωή πάνω στη γη.
Υπάρχουν Κάποιοι Άνθρωποι που Ζουν την Αληθινή Ζωή, που Βιώνουν Άμεσα την Πραγματικότητα, την Ενότητα της Ύπαρξης, που Είναι Ένα με Όλα… Μια Αντίληψη Ελεύθερη, Χωρίς Εμπόδια.
Ασφαλώς, επειδή μιλάμε για Μια Πνευματική Αντικειμενική Κατάσταση, Αυτή η Κατάσταση είναι Έξω από τον Χώρο και τον Χρόνο, είναι Μια Αντίληψη. Μπορεί να Ανήκει κάποιος Εδώ (σε Αυτή την Κατάσταση) χωρίς να έχει σημασία που «είναι», που «ζει» (σωματικά). Δεν υπάρχει καμία οργάνωση, καμία θεωρία, καμία διδασκαλία, καμία δραστηριότητα συγκεκριμένη, καμία τεχνική, ή οτιδήποτε άλλο. Απλά Ζούμε.
Η Ίδια η Ζωή Είναι ο Σκοπός της Ζωής. Η Αληθινή Ζωή. Άλλος Σκοπός δεν υπάρχει. Η Αληθινή Ζωή Αυτοεκπληρώνεται Κάθε Στιγμή. Δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο.
Η Ιερή Κοινότητα είναι Μια Πνευματική Κατάσταση, Απεριόριστη, Ελεύθερη, Ανοιχτή, Πέρα από τον Χρόνο κι ασφαλώς δεν ταυτίζεται με συγκεκριμένα πρόσωπα ή συγκεκριμένες δραστηριότητες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα