Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Όταν η λάμπα ανάψει, ένα σκοτάδι χιλίων ετών εξαφανίζεται


OSHO: Αν η αγάπη και ο διαλογισμός δεν έχουν γεννηθεί ακόμη μέσα σας, η ζωή σας μέχρι τώρα έχει πάει χαμένη· δεν έχετε γεννηθεί ακόμη.

Όμως δεν είναι ποτέ πολύ αργά ώστε να μην μπορείτε να επιτύχετε μια νέα γέννηση αν προσπαθήσετε. Μην συμπεράνετε λοιπόν από τα λόγια μου ότι επειδή έχετε περάσει ήδη την παιδική ηλικία αυτή η συζήτηση απευθύνεται μόνο στις μελλοντικές γενιές. 

Σε καμία στιγμή δεν έχει φτάσει κανείς τόσο μακριά ώστε να μην μπορεί να γυρίσει σπίτι- κα­νείς δεν έχει φτάσει τόσο μακριά στο λάθος μονοπάτι έτσι ώστε να μην μπορεί να δει το σωστό μονοπάτι. Ακόμη κι αν ζούσατε στο σκοτάδι για χιλιάδες χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν ανάψετε τη λάμπα το σκοτάδι θα πει, «Είμαι χιλιάδων ετών και γι’ αυτό δεν θα φύγω».

Όχι, όταν η λάμπα ανάψει, ένα σκοτάδι χιλίων ετών εξαφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίζεται ένα σκοτάδι μιας ημέρας. Είναι εύκολο να ανάψεις τη λάμπα στην παιδική ηλικία- γίνεται λίγο δύσκολο από εκεί και μετά. 

Το δύσκολο όμως δεν σημαίνει αδύνατο. 

Το δύσκολο σημαίνει λίγη περισσότερη αποφασιστικότητα. Το δύσκολο σημαίνει λίγη περισσότερη πρόθεση. Σημαίνει ότι πρέπει να σπάσετε τα μοτίβα της προ­σωπικότητάς σας με περισσότερη αποφασιστικότητα και να ανοίξετε νέους διαύλους.

Όμως ακόμη και όταν δείτε τις πρώτες ακτίνες του νέου μονοπατιού, θα νιώσετε ότι έχετε κάνει πολύ λίγα και αυτό που λαμβάνετε είναι τεράστιο.

Με την άφιξη έστω και μιας ακτίνας αυτής της αλήθειας, αυτού του φωτός, θα νιώσετε ότι έχετε επιτύχει τόσα πολλά χωρίς να κάνετε τίποτε γι’ αυτά, επειδή όλα όσα είχατε κάνει ήταν τόσο ασήμαντα, τόσο μικρά, και αυτό που σας έχει έρθει είναι ανεκτίμητο. 

Επομένως, σας παρακαλώ μην παρεξηγήσετε τα λόγια μου- αυτό σας ζητάω.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα