Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Αυτή είναι η Ακριβής Ολόσωμη Απεικόνιση του Ιησού σε 3D από την Ιερά Σινδόνη (video)



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αυτή είναι Ακριβής Ολόσωμη Απεικόνιση του Ιησού
σε 3D από την Ιερά Σινδόνη

Ένα από τα πιο γνωστά λείψανα της αρχαιολογικής ιστορίας οδηγεί κορυφαίους ερευνητές να συμπεράνουν ότι ξέρουν «την ακριβή εικόνα του Ιησού όταν ήρθε στη γη».


Η Σινδόνη του Τορίνο, όπως είναι γνωστή, είναι ένα λινό πανί μήκους 14 ποδιών (περίπου 4.2 μέτρων) που πιστεύεται ότι έχει τυλίξει το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη Σταύρωση.

Πάρα πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με αυτό το ζήτημα και πάντα υπάρχουν οι δύο αντίπαλες πλευρές που φιλονικούν για το ποιανού το δίκιο θα υπερισχύσει, δηλαδή, εάν πρόκειται πραγματικά ή όχι για το σάβανο που τύλιξε τον Ιησού, τα χρόνια εκείνα ή κάποιον άλλον.

Όμως, αυτή την φορά έχουμε κάτι καινούριο, διαφορετικό αλλά και εντελώς πρωτότυπο.

Σύμφωνα με δήλωση στο CBN News, ερευνητές στην Πάδοβα της Ιταλίας έχουν παρουσιάσει ένα 3-D αντίγραφο του πως έμοιαζε ο Ιησούς με βάση τις ακριβείς μετρήσεις του υφάσματος.

«Η επιστήμη δεν είναι σε θέση να ορίσει το όνομα του ανθρώπου που ήταν τυλιγμένο εκεί, αλλά η τέλεια αντιστοιχία των Ευαγγελίων και της Βίβλου γενικά με την Σινδόνη, με οδηγεί να σκεφτώ ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν απλά ο Ιησούς», δήλωσε στο CBN News ο Giulio Fanti, καθηγητής μηχανικών και θερμικών μετρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.

«Για παράδειγμα, χιλιάδες άντρες σταυρώθηκαν από τους Ρωμαίους, αλλά μόνο ένας, ο Ιησούς, στέφθηκε με αγκάθια και το σάβανο εμφανίζει πολλές πληγές στο μέτωπο, στους κροτάφους και στον αυχένα λόγω του ακάνθινου στεφάνου. Για μένα είναι (ο Ιησούς), ακόμα κι αν η επιστήμη δεν επιβεβαιώνει το όνομα αυτού του ανθρώπου, Τον αναγνώρισα από μια γενικότερη άποψη», πρόσθεσε.


Ο Fanti μελετά το Ιερό Σάβανο τα τελευταία 20 χρόνια και ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε το τρισδιάστατο μοντέλο του Ιησού.
Είπε ότι το άγαλμα είναι μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του πραγματικού μεγέθους του ανθρώπου στο σάβανο.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε την ακριβή εικόνα αυτού που έμοιαζε ο Ιησούς σε αυτή τη γη», είπε.

«Χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες 3D, μελετούμε εδώ και χρόνια την εικόνα που βγαίνει μέσα από το σώμα που έμεινε τυπωμένη στην Σινδόνη. Το άγαλμα είναι το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Fanti στο ιταλικό Chi.

«Σύμφωνα με τις μελέτες μας, ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικής ομορφιάς, με μακριά μέλη και πολύ εύρωστος, με ύψος γύρω στα 5 πόδια και 1ο ίντσες (περίπου 1.77 μέτρα), ενώ το μέσο ύψος τότε ήταν περίπου 5 πόδια (περίπου 1,52 μ.). Είχε μια βασιλική και μεγαλοπρεπή έκφραση», είπε.

Το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της Πάντοβα εργάστηκαν σε συνεργασία με τον γλύπτη Sergio Rodella για να δημιουργήσουν την εικόνα του Ιησού σε φυσικό μέγεθος, σύμφωνα με το ιταλικό έντυπο Il Mattino di Padova.

Τον Αύγουστο, ερευνητές από το Ινστιτούτο Κρυσταλλογραφίας βρήκαν χημικές ουσίες στους λεκέδες πάνω στο σάβανο, επιβεβαιώνοντας ότι οι λεκέδες ήταν πραγματικό αίμα. Οι ερευνητές έμαθαν επίσης ότι το αίμα ανήκε σε κάποιον που υπέφερε από ακραίες βλάβες και πόνο.

«Αυτό το αίμα, μας λέει ότι πριν πεθάνει το άτομο υπέφερε», δήλωσε στο CBN News ο Elvio Carlino, ερευνητής του Ινστιτούτου Κρυσταλλογραφίας . «Αυτό σημαίνει ότι η Σινδόνη του Τορίνο δεν είναι ψεύτικη. Είναι σίγουρα το σάβανο που περιέβαλε έναν βασανισμένο άνδρα».

Ο Fanti στην έρευνά του χρησιμοποίησε τόσο το ύφασμα όσο και την τρισδιάστατη προβολή του σχήματος για να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος υπέστη πολυάριθμες πληγές στο σώμα του πριν από το θάνατο.

«Υπολόγισα 370 τραύματα από το μαστίγιο, χωρίς να λάβω υπόψη τις πληγές στα πλευρά του, οι οποίες δεν αποτυπώθηκαν στο σάβανο, επειδή αυτό περιέβαλε μόνο την πλάτη και το μπροστινό μέρος του σώματος» εξήγησε ο Fanti στον Chi.
«Μπορούμε επομένως να υποθέσουμε συνολικά τουλάχιστον 600 χτυπήματα», συνέχισε. «Επιπλέον, η τρισδιάστατη ανοικοδόμηση έχει καταστήσει δυνατή την αποκάλυψη ότι κατά τη στιγμή του θανάτου του, ο Άνθρωπος της Σινδόνης έπεσε προς τα δεξιά, επειδή ο δεξιός ώμος του εξαρθρώθηκε τόσο σοβαρά ώστε να τραυματίσει τα νεύρα».

Ο Fanti είπε στο CBN News ότι πολλοί άνθρωποι έχουν συγκινηθεί από αυτή την απεικόνιση του Χριστού.

«Ένας ιερέας ήθελε αυτό το άγαλμα στην εκκλησία του για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ (ακόμα) και μη πιστοί έχουν συγκινηθεί», είπε.
Αυτή είναι Ακριβής Ολόσωμη Απεικόνιση του Ιησού σε 3D από την Ιερά Σινδόνη (video)
Δείτε τον Ιησού σε τρισδιάστατη απεικόνιση, σύμφωνα με την αναπαράσταση των επιστημόνων στο video που ακολουθεί και μην ξεχάσετε να μας αφήσετε τα σχόλιά σας.

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

L’uomo della Sindone: scolpito nel marmo


Shroud of Turin Used to Create 3-D Copy of Jesus



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα