Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Τρομερό: 37.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ινδία μέσα σε 13 ώρες – Εννέα άτομα σκοτώθηκαν



Η φύση οργίασε στην Ινδία με τρομακτικές συνέπειες. 36.749 κεραυνοί σημειώθηκαν σε διάστημα 13 ωρών στο νότιο κρατίδιο της χώρας Άντρα Πραντές, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο κορίτσι.
Οι κεραυνοί δεν είναι, βέβαια, ασυνήθιστοι πριν την έναρξη της εποχής των μουσώνων -από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο- στην ασιατική χώρα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως λένε οι Αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρο τον Μάιο του 1917 είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή περίπου 30.000 κεραυνοί.

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι στο φαινόμενο συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό η υπερθέρμανση του πλανήτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνάντηση ψυχρών ανέμων από την Αραβική θάλασσα με θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ινδία δημιούργησαν ένα ασυνήθιστα τεράστιο σύννεφο 200 χιλιομέτρων που προκάλεσε τις πτώσεις των κεραυνών -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, όπως αναφέρουν ντόπιοι μετεωρολόγοι.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το 2005 χάνουν κάθε χρόνο πάνω από 2.000 άνθρωποι στην Ινδία – στις ΗΠΑ 27 κατά μέσο όρο. Τον Ιούνιο του 2016 93 άνθρωποι κεραυνοβολήθηκαν σε τέσσερα κρατίδια της Ινδίας -γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον μεγάλο αγροτικό πληθυσμό της και στην έλλειψη συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.
pronews + katohika
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα