Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η κριση των ψυχων...



Γράφει η Φένια Χρήστου

Αποφάσισα να διατυπώσω με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις μου διότι ειλικρινά από παιδί μου φαίνονταν παράλογη η λογική σας και δυστυχώς ή ευτυχώς το ίδιο παράλογη την θεωρώ και σήμερα.



Ο άνθρωπος λοιπόν, όπως λέγεται από την στιγμή που έρχεται στον κόσμο κουβαλά εκτός από το σώμα του και τα ανθρώπινα δικαιώματα του τα οποία είναι το δικαίωμα στην ζωή και στην ελευθερία,το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης ,την ισότητα ενώπιον του νόμου. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, την εργασία και την εκπαίδευση.

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

- 1ο Άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε

Γιατί λοιπόν ο κόσμος στον οποίο ζω είναι δομημένος τελείως διαφορετικά?Μήπως το είδος άνθρωπος βρίσκεται υπό εξαφάνιση; Μήπως όλοι εμείς έχουμε τα συμπτώματα ανθρώπου δηλαδή πεινάμε, διψάμε, σκεφτόμαστε, δημιουργούμε, ερωτευόμαστε αλλά δεν είμαστε άνθρωποι; Με συγχωρείτε μα αλλιώς μου είναι αδύνατο να κατανοήσω πως συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μου... ή καλύτερα πως επιτρέπουμε να συμβούν.

Επιτρέψαμε μια σέσουλα χαρτιά να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις μας και να τις καταστρέψουν. Βιάζουν καθημερινώς τις ψυχές όλων μας μέσω των ΜΜΕ κι εμείς εκστασιασμένοι από τα ανθρώπινα δημιουργήματα (λεφτά, σπίτια, αυτοκίνητα και όλων των ειδών τα προϊόντα και τις συμπεριφορές) παλεύουμε μια ζωή να γίνουμε σαν κι αυτούς αδιαφορώντας για το ουσιαστικό νόημα της ζωής, γυρεύοντας ευτυχία μέσα από υλικά αγαθά,σπέρνοντας στην ψυχή μας το μικρόβιο της καχυποψίας σε όποιον άνθρωπο κάνει κάτι καλό για μας ή για τους γύρω του και χαρακτηρίζοντας τον πολλές φορές απλά και δίχως ντροπή τρελό.


Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η λογική είναι τρέλα, πως τούτη η σχιζοφρενική ανάγκη για δόξα και χρήμα είναι ασθένεια και χρήζει ιατρικής περίθαλψης.



Πριν τρία χρόνια πέταξα την τηλεόραση μου για να σώσω λίγο από τον εαυτό μου. Εκτός από την πλύση εγκεφάλου την οποία δεχόμουν σε ότι αφορά σε προϊόντα και κοινωνικά αποδεκτές ή μη συμπεριφορές, άκουγα όλη μέρα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και ξανά μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.... Εκπομπές ψυχολογίας και ανάλυσης της συμπεριφοράς, τόνωση της αυτοεκτίμησης που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δημιούργησαν τον σημερινό «υπεράνθρωπο» ο οποίος πρέπει να είναι όμορφος, έξυπνος μορφωμένος και να ακολουθεί πιστά τη μόδα και τα πρότυπα που του πασάρουν. Πουθενά δεν άκουσα μάθετε να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας γιατί μέσα από αυτό θα αισθανθείτε σημαντικοί,μέσα από αυτό θα νιώσετε το συναίσθημα της προσφοράς κι έτσι θα αποκτήσετε αυτοεκτίμηση και θα πάψετε να αγοράζετε και να αγοράζετε για να ικανοποιήσετε το εγώ σας,την αρρωστημένη προσκόλληση μας στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι. Όπως λέει κι ένας φίλος μου πουθενά η λέξη «αγάπη».....

Κι έτσι πήγαμε όλοι και στους ψυχολόγους μας,το κρατήσαμε βέβαια κρυφό από το γείτονα και φτάσαμε να παίρνουμε όλοι αγχολυτικά για να γίνουμε ακόμη πιο μαλθακοί ακόμη πιο υπνωτισμένοι. Δεν τα λέω όλα αυτά για να πετάξουμε όλοι τις τηλεοράσεις αλλά για να μάθουμε να κοιτάμε λίγο κι από το παράθυρο μας.

Πέσαμε θύματα ενός καλά οργανωμένου πειράματος και το πήραμε είδηση εκ των υστέρων ή μάλλον μας βόλεψε να το πάρουμε είδηση τώρα. Ζήσαμε τη μεγάλη ζωή, καυχηθήκαμε για το αμάξι και το εξοχικό μας και νιώσαμε ανέλπιστη χαρά την ίδια στιγμή που κάποιος δεν είχε να φάει... Η πιο συχνή απάντηση βέβαια είναι κι εγώ τι φταίω; Ας πρόσεχε... εγώ εργάζομαι και τα έχω, δεν τα έκλεψα από κανένα και τέτοιες απενοχοποιητικές μπούρδες.


Και βέβαια φταίμε!!!!! Γιατί το ανεχόμαστε !!!!!!!!Γιατί δεν έχουμε τύψεις και δε συνειδητοποιούμε ότι το σύστημα που υπηρετούμε πιστά, εξευτελίζει το είδος μας και μας στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του ίδιου μας του εαυτού. Γίνεται να υπάρξει άνθρωπος χωρίς φαγητό και νερό; Όχι βέβαια. Εμείς με ποιό δικαίωμα κοστολογήσαμε το δικαίωμα μας; Αστείο δε φαίνεται; Η ίδια η ύπαρξη μας στρέφεται εναντίον μας...

Θα ήθελα να μην διαδηλώνουμε τώρα μόνο που μας κόβουν τους μισθούς αλλά για τη θέσπιση νόμου,αφού από ότι φαίνεται μας αρέσουν οι νόμοι,κατώτατου ορίου φτώχειας. Ας γίνει πλούσιος όποιος θέλει αφού το ΄χει καημό αλλά ας βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την αρρώστια απαιτώντας ως απαραίτητα για κάθε άνθρωπο την τροφή,τη στέγη,την υγεία. Δηλαδή τί; Όποιος δεν εργάζεται δε θα έχει να φάει?;Είναι λογική αυτή;

Θα ήθελα να βάλουμε ένα όριο σε αυτή την τρέλα. Να αντιδράσουμε στο χάος με πράξεις κι αυτό θα γίνει φτιάχνοντας μόνοι μας τις συνθήκες στις οποίες θέλουμε να ζήσουμε συνειδητοποιώντας ότι όλα αυτά είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και μπορούμε απλά να τα αλλάξουμε.

Θα ήθελα να μην αποτελεί αξιοσημείωτο ιστορικό γεγονός ο πόλεμος αλλά ντροπή και σφάλμα. Εμείς βέβαια αντίθετα πάμε στο στρατό και είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας άρα επί της ουσίας είμαστε συνένοχοι στον πόλεμο. Βέβαια όποιον και να ρωτήσεις φυσικά! είναι υπέρ της ειρήνης.

Θα ήθελα να πάψει να μας σοκάρει η διαφορετικότητα.

Θα ήθελα να νιώσουμε ισχυρή ευθύνη όλων όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον μας.

Η φύση μας έδωσε το σώμα μας με τις ανάγκες του αλλά και απλοχέρα τον αέρα για να αναπνεύσουμε,το νερό για να πίνουμε,τη γη και τα ζώα για τη σίτιση μας. Η φύση μας έδωσε τη ψυχή για να αισθανόμαστε,να αγαπάμε και να προσφέρουμε. Η φύση μας έδωσε το νου και τη μνήμη για να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε. Κι εμείς τι κάναμε; Σαν καλοί έμποροι βάλαμε μια τιμή στη φύση και την πουλάμε ο ένας στον άλλον...

Η Φένια Χρήστου είναι μουσικός


master-lista

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα