Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Η κατάσταση της αγνής μακαριότητας του Πνεύματος είναι μέσα μας. Αυτή είναι η πραγματική μας ύπαρξη – μακαριότητα. Αλλά η δύναμη του κακού στη δημιουργία έχει εφεύρει ψεύτικες απομιμήσεις.

Πολλοί άνθρωποι πίνουν για να εξαλείψουν θλιβερές ή δυσάρεστες αναμνήσεις και ανησυχίες, αλλά αυτό το είδος της λησμονιάς κλέβει από τον άνθρωπο την ενυπάρχουσα στην ψυχή του σοφία – την ίδια τη δύναμη με την οποία προοριζόταν να αντεπεξέλθει στις δοκιμασίες του και να βρει τη διαρκή ευτυχία.

Όταν δοκιμάσετε την πνευματική έκσταση θα ανακαλύψετε πως καμιά άλλη εμπειρία δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτήν.

Κάθε νύχτα στον ύπνο έχετε μια γεύση γαλήνης και χαράς. Ενώ βρίσκεστε σε βαθύ ύπνο, ο Θεός σας κάνει να ζείτε στο γαλήνιο υπερσυνείδητο, στο οποίο όλοι οι φόβοι και οι ανησυχίες της ύπαρξης αυτής ξεχνιούνται. Με τον διαλογισμό μπορείτε να βιώνετε την ιερή αυτή κατάσταση του νου όταν είστε ξύπνιοι και να είστε συνεχώς βυθισμένοι σε θεραπευτική γαλήνη.

Όταν η θεία χαρά έρχεται, η αναπνοή μου σταματά αμέσως και εξυψώνομαι στο Πνεύμα. Αισθάνομαι τη μακαριότητα χιλίων ύπνων και εντούτοις δεν χάνω τη συνηθισμένη μου επίγνωση. Αυτή είναι παγκοσμίως η εμπειρία εκείνων που εισχωρούν βαθιά στην υπερσυνείδητη κατάσταση. Το σώμα ακινητοποιείται απολύτως, η αναπνοή σταματά και οι σκέψεις είναι ήρεμες – κάθε μια απ’ αυτές εξαφανίζεται με τη μαγική εντολή της ψυχής. Τότε πίνεις από τη θεϊκή μακαριότητα και βιώνεις μια τέτοια χαρά που τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να τη χαρίσει.

Μπορώ να παραμένω σε οποιαδήποτε κατάσταση επιθυμώ. Συχνά στέκομαι μεταξύ της χώρας του ύπνου και της επίγνωσης του κόσμου – στην υπερσυνείδητη κατάσταση.


Ο νους σας έχει αχανή, απεριόριστη έκταση. Αλλά δεν το συνειδητοποιείτε αυτό. Μπορώ να πάω στα βάθη του ύπνου και να απολαύσω την κατάσταση του ύπνου και ταυτόχρονα να είμαι και σε εγρήγορση με τον κόσμο. Ή μπορώ να κοιμηθώ και να ονειρευτώ και ταυτόχρονα επίσης να ακούω τα πάντα που συμβαίνουν γύρω μου. Καμιά φορά κοιμάμαι όπως και ο συνηθισμένος άνθρωπος και κάποια άλλη φορά μπορώ να κοιμάμαι και να παρακολουθώ συνειδητά τον εαυτό μου να κοιμάται. Στην υπερσυνείδητη κατάσταση μπορείς να δεις το σώμα και τον νου σου να κοιμούνται και ταυτόχρονα να έχεις πλήρη επίγνωση για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου. Αυτό είναι εφικτό μόνον όταν έχεις αναπτύξει την ικανότητα να εισέρχεσαι κατά βούληση στο υπερσυνείδητο.

Αν φανταστείτε κάτι πολύ δυνατά, αυτό γίνεται ορατό σαν μια παραίσθηση, μη έχοντας καμιά εγγενή πραγματικότητα. Θα πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και συνειδητοποίησης του Εαυτού. Η ουσιαστική απόδειξη της συνειδητοποίησης του Εαυτού –της συνειδητότητας του Θεού μέσα σας– είναι το να είστε πραγματικά και άνευ όρων ευτυχισμένοι. Αν λαμβάνετε ολοένα και περισσότερη χαρά κατά τον διαλογισμό, δίχως διακοπή, γνωρίζετε πως ο Θεός κάνει έκδηλη την εμφάνισή Του μέσα σας.

Εκείνοι που προχωρούν βαθιά στο υπερσυνείδητο αναπτύσσουν αυτόματα ασυνήθιστες πνευματικές δυνάμεις και έλεγχο πάνω στις φυσικές δυνάμεις. Αλλά κανείς άνθρωπος με αληθινή συνειδητοποίηση του Θεού δεν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του απερίσκεπτα, για εγωιστική επίδειξη.

Θα περιγράψω πώς το υπερσυνείδητο διαφέρει από το υποσυνείδητο. Το υπερσυνείδητο είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία μπορείς συνειδητά, κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης ή του ύπνου, να παράγεις την οποιαδήποτε αίσθηση στο σώμα σου με τη θέλησή σου χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε εξωτερικού ερεθίσματος. Αυτή είναι η απόδειξη. Στην υποσυνείδητη χώρα του ονείρου μπορείς να πιεις ένα ποτήρι ζεστό γάλα, αλλά η εμπειρία αυτή παράγεται ανεξέλεγκτα. Στην υπερσυνείδητη κατάσταση μπορείς να το δημιουργήσεις αυτό ή οποιαδήποτε άλλη εμπειρία, συνειδητά και κατά βούληση. Αν δεν είστε ικανοί να το κάνετε αυτό, μην ξεγελάτε τον εαυτό σας πως έχει φτάσει στην υπερσυνειδητότητα. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα