Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Αυτό Είναι το Πρώτο Υποβρύχιο Εστιατόριο της Ευρώπης

Αυτό Είναι το Πρώτο Υποβρύχιο Εστιατόριο της Ευρώπης

Ντουμπάι, Μαλδίβες, Φλόριντα - τα υποβρύχια εστιατόρια βρίσκονται συνήθως σε εξωτικούς προορισμούς, ωστόσο ένα χωριό στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.
Το «Under» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για τους επισκέπτες το 2019. Πρόκειται για μια τσιμεντένια κατασκευή που βρίσκεται η μισή μέσα στη θάλασσα και η άλλη μισή έξω από αυτήν. Σχεδιασμένο από το Νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο «Snohetta» το εν λόγω εστιατόριο θα φαίνεται μισοβυθισμένο και θα παραπέμπει σε περισκόπιο και βυθισμένο πλοίο.
υποβρύχιο εστιατόριο
Όψη του εστιατορίου πάνω από τη θάλασσα.
«Θέλουμε να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά ο κόσμο πρέπει ταυτόχρονα να νιώθει ασφάλεια όταν κάθεται εκεί κάτω» λέει ο Rune Grasdal, ο βασικός αρχιτέκτονας του σχεδιασμού.

υποβρύχιο εστιατόριο
Το εστιατόριο μοιάζει με μισοβυθισμένο πλοίο.
Με έμφαση στην τοπική κουζίνα, το εστιατόριο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 ανθρώπους. Ένα τεράστιο πανοραμικό παράθυρο θα προσφέρει θέα στο βυθό της θάλασσας και στην πλούσια θαλάσσια ζωή που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο.
υποβρύχιο εστιατόριο
Η είσοδος θα είναι από την ξηρά και ο επισκέπτης θα περνάει από τα τρία επίπεδα του χώρου.
Οι καλεσμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν τα τρία επίπεδα του χώρου: το βεστιάριο, το μπαρ και τελικά το ίδιο το εστιατόριο. Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, αλλά το εστιατόριο θα εξυπηρετεί και ένα οικολογικό σκοπό.
υποβρύχιο εστιατόριο
Αυτή είναι η θέα που θα βλέπουν οι καλεσμένοι ενώ τρώνε.
«Το Under έχει σχεδιαστεί με ευαισθησία απέναντι στο γεωγραφικό του περιβάλλον και τους θαλάσσιους γείτονές του» γράφει στην ιστοσελίδα του το αρχιτεκτονικό γραφείο. «Η φόρμα του κτιρίου είναι κλεισμένη μέσα σε ένα τσιμεντένιο κέλυφος με τραχιά επιφάνεια η οποία είναι ιδανική για να προσελκύσει και να φιλοξενήσει θαλάσσια μαλάκια. Με τον καιρό και όσο η κοινότητα των μαλακίων θα γίνεται όλο και πιο πυκνή, ο μισοβυθισμένος μονόλιθος θα μετατραπεί σε έναν τεχνητό ύφαλο που αφενός θα καθαρίζει τη θάλασσα και αφετέρου θα προσελκύει περισσότερη θαλάσσια ζωή στα κρυστάλλινα νερά της».
υποβρύχιο εστιατόριο
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαζέψουν τη θαλάσσια ζωή μέσα από το τεράστιο παράθυρο.
Καθώς το εστιατόριο θα μετατρέπεται σε ύφαλο, διάφορες διεπιστημονικές ομάδες θα μελετούν την θαλάσσια συμπεριφορά και την βιολογία των ψαριών. Αυτό σημαίνει πως τα ψάρια και τα όστρακα θα βρίσκονται πολύ κοντά στο εστιατόριο και οι λάτρεις των θαλασσινών θα μπορούν να επιλέξουν απευθείας αυτό που θέλουν στο… πιάτο τους. Αν, λοιπόν, έχετε φανταστεί κάποια στιγμή να τρώτε κάτω από τη θάλασσα χαζεύοντας τον βυθό, τώρα είναι η ευκαιρία σας!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα