Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Μήπως τα κύτταρά σας γερνάνε γρήγορα;

οξειδωτικό στρες


Τι είναι το οξειδωτικό στρες

Το οξειδωτικό στρες είναι μια παθολογική κατάσταση "ανισορροπίας" στον οργανισμό, που προκαλείται από την υπερβολική κυτταρική δράση.
Αυτή οδηγεί σε αντίστοιχα υπερβολική παραγωγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου οι οποίες απελευθερώνονται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος.


Και παρότι από μόνες τους οι ελεύθερες ρίζες συμβάλουν στην καλή μας υγεία, θωρακίζοντας τον οργανισμό από μολύνσεις και λοιμώξεις καθώς καταπολεμούν τα κύτταρα των βακτηρίων που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, όταν ξεπεράσουν ένα ορισμένο επίπεδο αρχίζουν να πολεμούν τον ίδιο τον οργανισμό, βλάπτοντας τα κύτταρά του, ανοίγοντας το δρόμο για σοβαρές έως και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις.

Η φυσική άμυνα του οργανισμού


Σε φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός διαθέτει ομοιοστατικούς μηχανισμούς που μπορούν να διαχειριστούν και να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες και να εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και υγεία του οργανισμού μας.


Οι ομοιοστατικοί αυτοί μηχανισμοί είναι τα αντιοξειδωτικά μόρια, τα οποία έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν και να απενεργοποιούν τη δράση των ελευθέρων ριζών.Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών


Τα αντιοξειδωτικά είναι διάφορες βιταμίνες (με σημαντικότερες τη C και την Ε, το σύμπλεγμα των Β), ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο και ο ψευδάργυρος και πολλές ακόμη ουσίες όπως τα λιπαρά οξέα.


Επιπλέον, κάποια αντιοξειδωτικά μόρια παράγονται και αναγεννώνται από το ίδιο το σώμα, ενώ τα υπόλοιπα τα προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας ή από συμπληρώματα.

Αντιγήρανση και αντιοξειδωτικά


Πέρα από τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις συνέπειές τους εσωτερικά, αν θέλουμε να καθυστερήσουμε τα σημάδια της γήρανσης, η λύση είναι να χρησιμοποιούμε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες, με κυρίαρχη τη C, για την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Πότε είμαστε ευάλωτοι στο οξειδωτικό στρες


Το έντονο στρες, η υπερβολική μυική καταπόνηση, η ανθυγιεινή διατροφή και το κάπνισμα όλα τους συμβάλουν στην αύξηση των ελευθέρων ριζών ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.

Πώς θα ξέρετε αν έχετε οξειδωτικό στρες


Μια ειδική εξέταση αίματος μπορεί να αξιολογήσει το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό σας και την αντιοξειδωτική του ικανότητα.
Στη συνέχεια, ο γιατρός ή ο διατροφολόγος σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το πώς να το αντιμετωπίσετε.


botanologia

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα