Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Αθήνα 1971. Γιατί αυτός ο άνδρας είναι κρεμασμένος από το τρόλεϊ; (φωτογραφίες)



Αιφνιδιάζει η εικόνα με την ακροβατική στάση του άνδρα, που κυριολεκτικά κρέμεται από το όχημα, ενώ αυτό κινείται. Ταυτόχρονα, η φωτογραφική ματιά συγκινεί, γιατί παρουσιάζει μια διαφορετική Αθήνα, αυτή της δεκαετίας του ΄70.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, ότι συχνά τα μέσα μαζικής μεταφοράς γέμιζαν ασφυκτικά και οι τελευταίοι επιβάτες σκαρφάλωναν ριψοκίνδυνα στην πόρτα για να μπουν μέσα, έστω και την τελευταία στιγμή.

Όμως, αυτός ο κύριος δεν είναι επιβάτης και ο δρόμος -αν και λεωφόρος- εκείνη την ώρα, δείχνει να έχει φυσιολογική κίνηση. Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε για την αποκάλυψη του γρίφου, που είναι κινηματογραφικός!

Πρόκειται για Ζαν Πολ Μπελμοντό, που πρωταγωνιστεί στη γαλλική ταινία Le Casse (Οι ληστές) και προσπαθεί να ξεφύγει από τους Έλληνες αστυνομικούς, που τον καταδιώκουν. Επικεφαλής της καταδίωξης είναι ο Ομάρ Σαρίφ, που εκπροσωπεί τον νόμο, αλλά ο ίδιος είναι βαθιά διεφθαρμένος.

Δείτε το στιγμιότυπο της ταινίας:
Καθόλου πρωτότυπο σενάριο για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά η αναδρομική ματιά στη Βασιλίσσης Σοφίας φέρνει νοσταλγία, καθώς το έγχρωμο φιλμ μας δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία της Πλατείας Μαβίλη του 1971.
Τα επόμενα καρέ του φιλμ αποτυπώνουν άλλα σημεία της Αθήνας, με τα μπλε λεωφορεία, τα τρίκυκλα και τις βέσπες στους δρόμους.
Σκηνή έξω από την αμερικανική πρεσβεία, με το λεωφορείο της γραμμής για Κυψέλη.
Ακόμα και τότε, η κάθοδος προς το κέντρο μέσω Β. Σοφίας ήταν προβληματική, λόγω του κυκλοφοριακού. Εδώ, στο ύψος του πάρκου Ελευθερίας. Τότε πάρκο ΕΑΤ ΕΣΑ, δηλαδή τόπος βασανιστηρίων των Απριλιανών.
Ακόμα και τότε, η κάθοδος προς το κέντρο μέσω Β. Σοφίας ήταν προβληματική, λόγω του κυκλοφοριακού. Εδώ, στο ύψος του πάρκου Ελευθερίας. Τότε πάρκο ΕΑΤ ΕΣΑ, δηλαδή τόπος βασανιστηρίων των Απριλιανών.
Αυτό είναι το περίφημο Ροντέο, το μοναδικό μεγάλο λούνα παρκ της Αθήνας πάνω στην θάλασσα. Αλησμόνητες στιγμές χαράς και ανεμελιάς για μικρούς και μεγάλους.
Τελευταία σκηνή στο Ροντέο
valueforlife
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα