Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Απαράδεκτο: Βάζουν ειδικές μάσκες στις αγελάδες για να παράγουν γάλα!

Picture
Ιρλανδοί βρήκαν έναν φρικτό τρόπο να κάνουν τις αγελάδες να παράγουν περισσότερο γάλα. Φοράνε στο κεφάλι των ζώων μια ειδική μάσκα που στέλνει τεχνητό φως στα μάτια τους.

Η νέα μάσκα Light Bovine Light Equilume παράγει τεχνητό φως στο μάτι της αγελάδας, ελέγχοντας την έκκριση της ορμόνης που λέγεται μελατονίνη. Αυτό ενεργοποιεί τον κύκλο γαλουχίας που χρειάζεται η γαλακτοκομική βιομηχανία για να επιτύχει τη γαλακτοκομική της απόδοση.

Τα Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του βιομηχανικού κέρδους 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Δουβλίνου (University College Dublin) και της εταιρείας-τεχνοβλαστού Equilume που δημιούργησαν τη μάσκα, με επικεφαλής τη δρα Μπάρμπαρα Μέρφι της Γεωπονικής Σχολής, ανέφεραν ότι η παραγωγή γάλακτος από τις αγελάδες αυξάνεται κατά 9% περίπου.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν το 2012 να δοκιμάζουν τις μάσκες φωτοθεραπείας σε άλογα και τώρα έστρεψαν την προσοχή τους στις αγελάδες. Όπως είπε η Μέρφι, «τα αποτελέσματα της δοκιμής μας διάρκειας 12 εβδομάδων είναι πολύ ενθαρρυντικά από άποψη αύξησης της απόδοσης στην παραγωγή γάλακτος».

​Οι μασκοφόρες αγελάδες δεν θα κρατούνται πλέον σε κλειστό τεχνητά φωτισμένο χώρο, αλλά μπορούν να βόσκουν σε ανοιχτό χώρο τις μέρες του χειμώνα και να παράγουν περισσότερο γάλα. Η μάσκα αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Βασανισμός των ζώων

Στο βωμό του κέρδους και της υπερπαραγωγής, όπου τα προϊόντα έτσι κι αλλιώς δεν φθάνουν φθηνά στο τραπέζι του καταναλωτή, όχι μόνο η ποιότητα καταστρέφεται, αλλά και η ίδια η ζωή των ζώων.

Η μελατονίνη, που ονομάζεται και ορμόνη του ύπνου, είναι μια μυστηριώδης ορμόνη άκρως απαραίτητη, που ρυθμίζει τους κιρκαδιανούς ρυθμούς.

Στα θηλαστικά ειδικότερα, η μελατονίνη συντίθεται σε 4 ενζυματικά στάδια από το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη, με τη σεροτονίνη να παράγεται στο τρίτο στάδιο. Η μελατονίνη εκκρίνεται στο αίμα (ενδοκρινής ορμόνη) από τον αδένα που είναι γνωστός ως επίφυση και βρίσκεται στον εγκέφαλο.

Πολλά ζώα χρησιμοποιούν τις μεταβολές στη διάρκεια της παραγωγής μελατονίνης κάθε ημέρα ως δείκτη της εναλλαγής των εποχών του έτους. 
Στα ζώα (και στους ανθρώπους) η σύνθεση και η έκκριση της ουσίας επηρεάζεται από τη διαφορετική διάρκεια της νύχτας το θέρος και τον χειμώνα. Σηματοδοτείται έτσι στους οργανισμούς τους η έναρξη εποχιακών λειτουργιών, όπως η αύξηση του τριχώματος και η επιθυμία για ζευγάρωμα.

 Όταν κοιμόμαστε, τα επίπεδα της μελατονίνης ανεβαί­νουν. Η άνοδος αυτή όμως παρεμποδίζεται από την παρουσία ακόμα και μιας ελάχιστης ποσότητας φωτός.

Οι νυκτερινές αυξήσεις των επιπέδων της μελατονίνης δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου., καρδιακών παθήσεων, ανοσοποιητικό κ.λ.π.

Ένα ακόμα δείγμα ανήθικης παρέμβασης της επιστήμης στο βωμό του χρήματος.

Αγοράζετε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα από μικρές φάρμες, ας είναι και λίγο πιο ακριβά. Είναι ο μόνος τρόπος να τις κρατήσουμε ζωντανές, για να έχουμε καλύτερα προϊόντα από τα ζώα που μας παρέχει η φύση με τόση αβρότητα και γενναιοδωρία! 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα