Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 100 γρ. παντζάρια την ημέρα!



Σου αρέσουν τα παντζάρια; Προσωπικά τα λατρεύω και μπορώ να πω πως τα βάζω σε κάθε σαλάτα μου. Έστω και λίγο παντζάρι μου αρέσει πολύ να υπάρχει στο πιάτο μου. Πόσο μάλλον τώρα που μαθαίνω πόσο καλό κάνει σε μένα και στον οργανισμό μου.


Τα παντζάρια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα λαχανικά που βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνουν τη σεξουαλική αντοχή και συμβάλλουν στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Πιο συγκεκριμένα:
Μειώνει την κακή χοληστερόλη: Λόγω των διαλυτών ινών, των φλαβονοειδών και της βητακυανίνης που περιέχουν βοηθούν στην ενίσχυση των κυττάρων. Επίσης βοηθούν στη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης και δεν την επιτρέπει να δημιουργήσει πλάκα στα τοιχώματα της αρτηρίας.
kl_pantzari02
Καταπολεμάει την οστεοπόρωση: Λόγω του ότι τα παντζάρια είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή.
Βελτιώνει τη σεξουαλική αντοχή: Το παντζάρι χρησιμοποιούνταν από παλιά για την καλύτερη σεξουαλική ευεξία του ατόμου. Είναι μια πλούσια πηγή νιτρικών που βοηθούν στην απαλλαγή του νιτρικού οξειδίου από το σώμα, διευρύνοντας τις φλέβες και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Βοηθάει στη δυσκοιλιότητα: Λόγω του ότι περιέχουν πολλές διαλυτές ίνες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και λειτουργούν ως ένα ήπιο καθαρτικό.
Ανά 100 γρ. τα παντζάρια περιέχουν:
43 θερμίδες
0 γρ. λίπος
0 γρ. χοληστερόλη
106 mg αλάτι
13 γρ. υδατάνθρακες
4 γρ. ίνες
9 γρ. σάκχαρα
2 γρ. πρωτείνες
0,8 mg σίδηρο
23 mg μαγνήσιο
325 mg κάλιο
40 mg μαγγάνιο
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα