Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Διπλός σεισμός στην Κίνα | Νεκροί & τραυματίες




Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 175 τραυματίστηκαν απ’ τον σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Τρίτη την περιοχή Σιτσουάν της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης και των επίσημων ΜΜΕ. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua συνολικά 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 6 τουρίστες, ενώ περίπου 31.500 τουρίστες εκκενώθηκαν από την ζώνη του σεισμού.
Σύμφωνα με την Αμερικανκή Γεωλογική Υπηρεσία ο σεισμός σημειώθηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγουάν σε βάθος 10 χλμ,. Τοποθεσία κοντά στο φυσικό καταφύγιο Τζιουζαιγκού, που αποτελεί και τουριστικό προορισμό.
Ρεσεψιόν ξενοδοχείου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ορισμένοι άνθρωποι να παγιδευτούν όμως 2.800 άτομα κατάφεραν να απομακρυνθούν από το κτήριο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Σιτσουάν.
Ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, έπληξε απομακρυσμένη περιοχή της βορειοδυτικής περιοχής Σινγιάνγκ το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία σεισμών.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει αναφορές για θύματα.

Φονικός σεισμός στην Κίνα


Φόβους για τουλάχιστον 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εξέφρασε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά το σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα

Επισήμως, το πρακτορείο Xinhua, οι νεκροί ανέρχονται στους 5, πάνω από 60 είναι η τραυματίες, εκ των οποίων οι 30 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Χιλιάδες άνθρωποι ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί, συμπλήρωσε η Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου που ανήρτησε στον ιστότοπό της, την ώρα που 130.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Σετσουάν, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου μια δόνηση μεγέθους 8 βαθμών είχε ως αποτέλεσμα 87.000 νεκρούς και αγνοούμενους το 2008, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Για μια ακόμα φορά, το εστιακό βάθος ήταν κοντά στα 10 χλμ!

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 284 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Τσενγκντού, σε εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.
Η περιοχή που επλήγη από το σεισμό περιλαμβάνει τον εθνικό δρυμό Τζιουζιάιγκου. Αυτή η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.
Τουλάχιστον ένας τουρίστας σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, έγραψε η Λαϊκή Ημερησία, την ώρα που περίπου άλλοι 100 παραμένουν παγιδευμένοι στον εθνικό δρυμό, έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς μεταξύ αυτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας Σετσουάν Τσεν Ουέιντε δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί έως τώρα τι τους συνέβη, εάν έχουν καταπλακωθεί ή έχουν παγιδευτεί στον κατεστραμμένο δρόμο.
Περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν σήμερα τον εθνικό δρυμό, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Σετσουάν γνωστοποίησε ότι ο χώρος υποδοχής σε ένα ξενοδοχείο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν άνθρωποι στα χαλάσματα, όμως 2.800 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί με ασφάλεια από το κτίριο.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι άλλος ένας τουρίστας ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια σε μια άλλη περιοχή του Τζιουζιάιγκου.
Οι κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν μακριά από τα σπίτια τους και κατέφυγαν σε πάρκα της πόλης, ή στα οχήματά τους, μακριά από τα ψηλά κτίρια, καθώς φοβόντουσαν ότι θα καταρρεύσουν, σύμφωνα με την ίδια.
Κατοικίες καταστράφηκαν και οι αρχές κινητοποίησαν τους νέους για να βοηθήσουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν, δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα αξιωματούχος του εθνικού δρυμού.
Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία.

Και στην Κω σήμερα σημειώθηκε νέος σεισμός

Σήμερα στην Κω, ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ. 
Φαίνεται ο Εγκέλαδος κυκλοφορεί τελευταία με χάρακα, γιατί κι εδώ το εστιακό βάθος ήταν στα 7 χιλιόμετρα. Δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε…

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή της Κω και των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις 10:42 το πρωί σε όλη την περιοχή, τα νησιά των Δωδεκανήσων και τα τουρκικά παράλια, καθώς ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος στα 7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 
Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 35 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω και η δόνηση εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού 6,4 Ρίχτερ με τους δύο νεκρούς της 21ης Ιουλίου στην Κω, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μετασεισμό που έχει καταγραφεί μετά από την ημέρα εκείνη στην περιοχή και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Λέκκας, «τον θέλαμε αυτόν τον σεισμό».

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, που δήλωσε πως πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, που συνομίλησε με τις αρχές στην Κω, από τον σημερινό σεισμό δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο σημερινός σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ. 
ipop + igata + allnewz
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα