Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον αντίπαλο του δυο φορές


Ο λόγος για τον πυγμάχο θρύλο Sugar Ray Robinson o οποίος με ένα θυελλώδες αριστερό κροσέ  σκότωσε τον αντίπαλο του Jimy Doyle σε έναν αγώνα πυγμαχίας  για τον παγκόσμιο τίτλο Welterweight το 1947. 
Ο Ray με στατιστικά από άλλο πλανήτη (200 αγώνες 173 νίκες 108 knock out 19 ήττες και 6 ισοπαλίες) ήταν το μεγάλο φαβορί για τον αγώνα, μόνο που κάνεις δεν ήξερε τι θα επακολουθούσε…εκτός φυσικά απ’ τον ίδιο!
Δυο μέρες πριν τον μοιραίο αγώνα, είδε στον ύπνο του ότι χτύπησε τον αντίπαλο του με ένα αριστερό κροσέ ρίχνοντας τον αναίσθητο στο καναβάτσο. Ο Ray θεωρώντας προφητικό το όνειρο ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί επικαλoύμενος τα όσα είχε δει το προηγούμενο βράδυ. Φυσικά το κόστος για την αναβολή του αγώνα μια μέρα πριν, ήταν υπέρογκο σε αντίθεση με το ποσό που θα επέφερε ο τελικός αυτός. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, οι promoters επιστρατεύουν, για να αλλάξουν την γνώμη του Ray έναν καθολικό ιερέα! 
Ο ιερέας φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός και τον πείθει να παίξει λέγοντας του ότι όλα αυτά είναι δεισιδαιμονίες.  

Ο αγώνας εξελισσόταν ομαλά με τον Ray να κερδίζει τις εντυπώσεις ενώ ο Doyle είχε πάρει κάποια σημεία. Μέχρι τον ένατο γύρω και εκείνο το μοιραίο κροσέ που έμελλε να ήταν και το τελευταίο που θα δεχόταν ο ταλαντούχος πυγμάχος. 
Ο Doyle έπεσε αναίσθητος και αφού πέρασαν τα δέκα δευτερόλεπτα δεν φάνηκε να έχει την παραμικρή επαφή με τον κόσμο. 
Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγες ώρες μετά κατέληξε. Έξω από την εντατική όλο το διάστημα αυτό ήταν ο Ray που καθόταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί. Στο νοσοκομείο, διηγήθηκε την ιστορία σε έναν δημοσιογράφο όπου έγινε μεγάλος ντόρος στον τύπο.  
Οι διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα δεν άφησε αμέτοχες τις αρχές του Κλίβελαντ που κατηγόρησαν τον Ray για ανθρωποκτονία χωρίς όμως να καταφέρουν να τον καταδικάσουν. 
Ο Ray έκανε πολύ καιρό να ξαναπαίξει και όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, κάθε φορά που έβλεπε ανοικτό τον αντίπαλο του αδυνατούσε να βάλει το 100% της δύναμης του. 
Ο 23χρονος Doyle όπως είπε η μητέρα του σκόπευε με τα χρήματα του αγώνα να της αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι. Ο Ray μαθαίνοντας το περιστατικό αυτό χρηματοδότησε το σπίτι της άτυχης γυναίκας σε μια ύστατη προσπάθεια να ξεγελάσει τις τύψεις που τον βάραιναν. 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα