Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τα πιο ωραία πράγματα δεν είναι πράγματα

Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. Δεν είναι το καινούργιο κινητό ή το καινούργιο αυτοκίνητο. Ούτε καν το σπίτι που μένουμε, όσο μεγάλο κι αν είναι. Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή δεν μπορείς να τα αγγίξεις παρά μόνο να τα νιώσεις. Πολλές φορές δεν μπορείς καν να τα προσδιορίσεις ή να τα εξηγήσεις.



Τα πιο ωραία πράγματα είναι τα πιο απλά και πολλές φορές δεν στοιχίζουν σχεδόν τίποτα. Είναι αισθήματα, μυρωδιές, στιγμές, χαμόγελα και γεύσεις. Το φιλί των ερωτευμένων, η γεύση της πίτσας, το χαμόγελο των φίλων, η μυρωδιά της θάλασσας, ένα ηλιοβασίλεμα, η αγκαλιά του σκύλου μας, το βουνίσιο αεράκι, η αίσθηση ενός βρέφους και άλλα τόσο όμορφα και καθημερινά που προσπερνάμε χωρίς να δώσουμε σημασία. Το σώμα και η μυρωδιά του ανθρώπου που αγαπάμε, η λέξη "μαμά" όταν βγαίνει από το στόμα του παιδιού μας, η οικογενειακή θαλπωρή, η μουσική και οι τέχνες που μας δημιουργούν έντονες συγκινήσεις, η μυρωδιά του γιασεμιού, η δημιουργία...

Σ' αυτά βρίσκεται η ευτυχία κι αυτά δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρει κανείς. Τα περισσότερα απ' αυτά τουλάχιστον. Γι' αυτό η ευτυχία κατάντησε ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, γιατί δύσκολα τη βρίσκουμε στα υλικά αγαθά που την ψάχνουμε. 



Είμαστε τόσο απασχολημένοι στο ν' αποκτάμε όλο και περισσότερα απ' αυτά που έχουμε που ξεχνάμε να δούμε μέσα μας και τι πραγματικά θέλουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με το τι θα πουν οι άλλοι, με το να εντυπωσιάσουμε τους γύρω μας, με το να επιδείξουμε αυτά που έχουμε και με το να μην αποτύχουμε που αγνοούμε τα πολύτιμα αγαθά της μητέρας φύσης. Αυτής που μας δημιούργησε και που στην αγκαλιά της νιώθουμε ήρεμοι και ασφαλείς. Αγνοούμε και δεν ακούμε πραγματικά τους ανθρώπους γύρω μας.

Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ είπε ο Καζαντζάκης και κάπου σε αυτή τη μεγάλη κουβέντα βρίσκεται η βάση για την ευτυχία. 


mikresistories

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα